Roller Coaster Hakkında Her Şey >>>

Roller Coaster Hakkında Her Şey 

Bu yayınımızda Roller Coaster Nedir ? Roller Coaster Nasıl Gelişmiştir ? En Hızlı Roller Coaster Hangisidir ? gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Roller Coaster hız trenleri, bir tren yolu gibi işleyen ve dünya çapındaki tema parklarının öne çıkanları olan heyecan verici sürüşlerdir . Çelik veya ahşaptan yapılırlar ve bir dizi tepe ve düşüş, ani dönüşler, palet halkaları ve tirbuşon benzeri elemanlardan oluşurlar. Roller Coaster , heyecan arayanların en sevdiği yolculuktur ve o günlerden bu yana yüceltilmiş bir kaydırak olarak önemli ölçüde gelişmiştir.

Uzmanlar ilk roller coaster yolculuğu hakkında tartışıyorlar. Bazıları, 17. yüzyıl Rusya'sında kasıtlı olarak buz kaydırakları inşa etmenin uygun olduğunu öne sürüyor. Diğerleri, bir piste kilitlenmiş arabaları içeren 1812 Fransız yapısının, yolculuğun ilk gerçek versiyonu olduğunu iddia ediyor. 1881'de tasarımcı LaMarcus Adna Thompson, Amerika'nın ilk treni olacak olan Switchback Demiryolu'nu tasarladı . Coney Island yolculuğu, sıra benzeri bir oturma düzenine sahipti ve 182 m'lik bir pistte, arabanın bir dönüş yoluna geçirileceği ikinci bir istasyona inmekten oluşuyordu. Parça birkaç yıl sonra tam bir oval devre ile değiştirildi.

Roller Coaster Hakkında Her Şey
                           

Büyük bir yenilik, 1885'te Phillip Hinkle tarafından yaratılan ve ilk olarak Gravity Pleasure Road adlı sürüşünde kullanılan asansör tepesiydi . Asansör tepesi, sürüş arabalarını dik bir yokuş yukarı çekmek için bir kablo veya zincir kullanılarak yolculuğun başlangıcına yerleştirildi. Orijinal tepeler yaklaşık 40 ft (12 m) yüksekliğinde olmasına rağmen, bugün 456 ft (139 m) yüksekliğe ulaşıyorlar.                              

1959'da Disneyland, ilk çelik paletli roller coaster olan Matterhorn Bobsleds'i açtı . O zamana kadar bardak altlıklarının çoğu ahşap yapılardı. Çelik paletler, ahşap atalarından farklı olarak, çelik bileşenler istenilen herhangi bir şekilde üretilebildiğinden, tasarım açısından oldukça esnektir. Bu yeni teknoloji, halkalar ve tirbuşonlar gibi günümüzde kullanılan heyecan verici unsurların dahil edilmesine izin verdi.

İlk roller coaster'lar - ve bazı modern olanlar - bir tepenin tepesine bir zincir veya teleferik ile itildi ve ardından devrelerinden geçmelerine izin verildi. Modern yenilik, bir coaster'a güç sağlamak için birkaç alternatif yol yarattı. 20. yüzyılın sonlarından bu yana, arabayı rotası boyunca ilerletmek için elektromanyetik, hidrolik veya pnömatik sistemler kullanılarak başlatılan sürüşler popüler hale geldi. Bu sistemlerin birçok kişi tarafından erken zincir/kablo versiyonlarından daha yumuşak bir sürüş sağladığına inanılıyor. Bazı yeni altlıklarda, treni asansör tepesinin tepesine yerleştirmek için dikey olarak başlatılan ve uzun, yokuş yukarı tırmanışı ortadan kaldıran bir asansör asansörü bulunur.

Roller Coaster Hakkında Her Şey

                                 

Roller coaster rekorları, hem üreticiler hem de parklar tarafından, sürüşlerine farklılık kazandırmak için aranıyor. 2012 itibariyle, en uzun çelik coaster ve en yüksek düşüş rekorları, New Jersey'deki Six Flags Great Adventure'da Kingda Ka'ya ait bir sürüşe aittir. En hızlısı Birleşik Arap Emirlikleri, Abu Dabi'de bulunan ve 240 km/s hıza ulaşabilen Formula Rossa'dır. 2012 itibariyle, en uzun dikey döngü rekoru Superman'e gidiyor : Krypton CoasterSix Flags Fiesta Texas'ta etkileyici bir 145 ft (44 m) ile, ancak California'da 160 ft (49 m) döngülü bir sürüş yapım aşamasındaydı. Heyecanlı sürüş keyfine gerçekten doyamayanlar için, en çok bardak altlığı bulunan park, 17 aktif sürüş ve bir tanesi 2013'e kadar yapım aşamasında olan California'daki Six Flags Magic Mountain'dır. Ontario'daki Kanada Harikalar Diyarı'nda 16 aktif sürüş bulunurken Cedar Ohio'daki Point'in 15 farklı sürüşü var (ve bir tanesi 2013'te açılacak).

Roller Coaster Hakkında Her Şey
                                    

Modern hız trenleri, heyecan verici sürüşler olarak ünlerine rağmen, son derece güvenli ve kontrollü sistemlerdir. ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu tarafından 2001 yılında yapılan bir araştırma, ABD eğlence parklarına yılda 319 milyon ziyaretçiden 134 kişinin hastaneye kaldırılmasını gerektiren yaralanmalar aldığını ve iki ölüm meydana geldiğini tahmin ediyor. Modern bardak altlıkları birden fazla güvenlik önlemi kullanır, ancak kazalar meydana gelebilir.

Çoğu zaman, bunlar, güvenlik prosedürlerini takip ederken binici operatörün dikkatsizliğinin sonucudur, ancak mekanik arızadan da kaynaklanabilir. Diğer kazalar, daha önce yaralanmaları olan veya aşırı heyecanlı sürüşlere uygun olmayan tıbbi durumları olan binicilerden kaynaklanabilir. Herhangi bir kostere binmeden önce, biniciler güvenlik bilgilerini gözden geçirmeli ve herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığını bir tıp uzmanına danışmalıdır.

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar