Mickey Mouse Nedir ?

Mickey Mouse Nedir ?


Bu yayınımızda Mickey Mouse Nedir ? Mickey Mouse Nasıl Yaratılmıştır ? Mickey Mouse Kimdir ? gibi sorulara cevaplar bulabilirsiniz.

Disney ailesindeki tüm karakterler arasında Mickey Mouse kadar tanınan bir karakter yoktur. Mickey Mouse ilk olarak Steamboat Willie adlı kısa bir animasyonda göründü . Filmin prömiyeri 18 Kasım 1928'de New York'taki Colony Tiyatrosu'nda yapıldı.

Steamboat Willie , senkronize sesli ilk çizgi filmdi. Bu ilk Mickey çizgi filminde, küçük fare bir nehir teknesi güverte görevlisi rolünü oynuyor. Straw'da Türkiye şarkısını çalmak için hayvanları kullanıyor . Minnie Mouse, bunu yaparken onun coşkulu izleyicisidir. Ne yazık ki, Kaptan Pete adlı nehir teknesi kaptanı, yaramaz Mickey'yi geminin mutfağında patates soymaya göndererek cezalandırır.

Bu ilk karikatür, Mickey'nin bugünkü haline, kültürel bir ikona dönüşmesine yol açtı. O ilk çıkışından bu yana, Mickey yüzlerce çizgi filmde yer aldı. 1950'lerde, çocuklar için popüler bir televizyon programı olan The Mickey Mouse Club'da bile rol aldı. Bugün, Mickey'nin resmi tişörtlere, saatlere, beslenme çantalarına ve mağazalarda bulunan diğer tüm ürünlere yapıştırılmıştır.

Mickey'nin yaratıcısı Walt Disney'di. Walt, 5 Aralık 1901'de Chicago, IL'de İrlandalı-Kanadalı bir baba ve Alman-Amerikalı bir anneden dünyaya geldi. Beş çocuktan biriydi ve erken yaşlardan itibaren genç Disney çizime ilgi gösterdi. Çocukluğunun çoğunu Missouri, Marceline'de geçirdi. Yedi yaşında sık sık resim çizip komşularına sattı. Eskiz yapmaya olan bu erken tutkusu onu animasyon kariyerine yönlendirdi.

Mickey Mouse karakteri, Disney karakteri Şanslı Tavşan Oswald'ın haklarını kaybettiğinde doğdu. Bir fare karakteri tasarlamak için Ub Iwerks ile ortak oldu. Mickey için orijinal eskizler ona başı, vücudu ve kulakları için dairelerle gösterdi.

1939'da The Pointers adlı film, daha armut biçimli bir gövdeye sahip bir karakter ortaya çıkardı. Gözbebekleri, ona daha etkileyici olma yeteneği kazandırmak için çizildi. 1940'ların animatörleri kulaklarına üç boyutlu bir görünüm kazandırmak istediler; ancak bugünün Mickey'si daha çok ilk günlerin Mickey'sine benziyor.

Walt Disney, fare karakterine ses veren ilk kişiydi, ancak daha sonra bu işi Jim MacDonald adında bir adama verdi. Kendine özgü, gıcırtılı sesi olan karakter, kısa sürede izleyicilerin favorisi oldu. MacDonald'dan sonra, Disney imparatorluğu başka aktörlerin seslendirme işini üstlenmesini sağlayacaktı.

Mickey'nin çoğalması büyümeye devam etti. Önlenemez fare, 13 Ocak 1930'da başlayan kendi çizgi romanında rol aldı. 1932'de Walt Disney, Mickey Mouse'u yarattığı için Oscar kazandı.

1933'te Ingersoll, ilk Mickey Mouse saatini üretti. 3,25 ABD Dolarına (USD) mal oldu, ancak daha sonra 2,95 ABD Dolarına indirildi. Bugün milyonlarca Mickey Mouse sever, bir Disney tema parkını ziyaret ederlerse onu şahsen görebilirler. Aslında, Mickey, son derece popüler tema parkı tatil yerlerinde Baş Greeter unvanına sahiptir. Mickey'e olan hayranlığı, 1928'de tanıtılmasından bu yana devam etti. Dünyanın her yerindeki çocuklar ve yetişkinler, Mickey Mouse karakteriyle sihir ve heyecanı ilişkilendirir.

 

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar