Köpeklerde Tırnak Kesimi Püf Noktaları


Köpeklerde Tırnak Kesimi Püf Noktaları


Köpek tırnak kesimi konusunda araştırma yapıyorsanız ve bu bilgilere ulaşmak isiyorsanız bu makalemiz tam size göre. Köpek Tırnağı Nasıl Kesilir ? Köpek Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır ? Yavru Köpek Tırnakları Nasıl Kesilir ? gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Köpeklerde tırnak kesimi ve törpüsü, köpek bakımının önemli bir parçasıdır ve köpeğin tırnaklarını düzeltmek, köpeğinizin sağlık ve hijyeninin iyi olduğunun açık bir işaretidir. Doğru adımlar uygulandığında köpek tırnağı kesme ve törpüleme basit bir prosedürdür.

Tırnak kesme birçok köpek için kaygı yüklü bir deneyim olabileceğinden, köpeğiniz henüz yavru iken ayaklarını tutmaya ve tırnaklarını kesmeye başlayın, böylece sürece alışsınlar. Bazı köpekler, siz tırnaklarını keserken kucağınıza veya bir masaya oturacak, bazılarının ise bir tür kısıtlamaya ihtiyacı olabilecektir.

Köpeğinizi Rahatlatmak

Bir hafta gibi kısa bir sürede, tırnaklarını kesmeyi dert etmeyen ender köpeklerden birine sahip olabilirsiniz. Ancak, köpeğinizin buna alışması biraz daha uzun sürerse, umutsuzluğa kapılmayın. Sabırlı olun, nazik ve olumlu bir tutum sergileyin, övgü ve ikram sunmaya devam edin. Güvenli, köpek dostu makaslar veya törpüler kullandığınızdan emin olun .

İpucu: Yavru köpeğinizin patilerine ilk günden itibaren (nazik ve neşeyle) sık sık dokunup tutmanız yardımcı olur, böylece ayaklarına dokunulmasına karşı hassas hale gelmezler.

1. Gün: Yavru köpeğinizin tırnak makasını veya törpüyü koklamasına izin verin. İyi davranın ve övün.

2. Gün: Tırnak makası veya törpüyü her bir tırnağa hafifçe dokunun. İyi davranın ve övün.

Köpeklerde Tırnak Kesimi Püf Noktaları
                            

3. Gün: Tırnak kesme aletini her bir tırnağa dokundurun ve köpek yavrusu sesi duyacak şekilde, kesme makinesini sıkın veya öğütücüyü açın ve köpek yavrusunun titreşimi hissetmesine izin verin. Bir tırnak kesmeden bunu yapın. İyi davranın ve övün.

4. Gün: Tırnak makası veya törpüleyiciyi tekrar köpeğinizin ayağına değdirin. İyi davranın ve övün.

5. Gün: Bir ön pençe tırnağının en küçük ucunu kesmeyi deneyin. Sadece bir tırnak için yap. Yavru köpeğiniz izin veriyorsa, çok sayıda mutlu övgü verin ve bir kaç mama verin. Size izin verse bile, sadece bir tane yapın. Bunu yapmanıza izin verene ve sakıncası kalmayana kadar her gün tekrarlayın.

6. Gün: Sadece iki tırnağın ucunu kesmeyi deneyin.

7. Gün: Hepsine sahip olana ve yavru köpeğinizin umurunda olmayana kadar her gün fazladan tırnak keserek yükselmeye devam edin. Tırnak kesmeniz gerekmediğinde bile pratik yapın. Kırpıyormuş gibi davranmak ve hareketlerden geçmek bile, yavrularınızın tüm sürece alışmasına yardımcı olur.

Köpeğinizin Tırnaklarını Kesmek

Makas , köpekler için özel olarak tasarlanmış öğütücü aletler ve giyotin türleri dahil olmak üzere çeşitli köpek tırnak makası türleri vardır. En rahat ettiğiniz türü veya köpeğiniz için en iyi olanı kullanabilirsiniz. Bir tırnağı çok kısa kesmeniz durumunda kanamayı durdurmak için bir miktar idrar söktürücü toz veya başka pıhtılaşma tozu bulundurmak iyi bir fikirdir .

Köpeklerde Tırnak Kesimi Püf Noktaları
                            

Uzman veterinerler “Daha önce bir köpeğin tırnaklarını kesmediyseniz, veterinerinizin size bunun nasıl yapılacağı konusunda bir ders vermesini isteyebilirsiniz” diyor.

Köpeğinizin tırnaklarını düzgün bir şekilde kesmek için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

  • Bir pençe alın ve sıkıca ama nazikçe tutun
  • İşaret parmağınızı öne doğru iterken başparmağınızı ped üzerinde hafifçe yukarı ve geriye doğru itin. Bu tırnağı uzatır.
  • Tırnağın sadece ucunu düz bir şekilde klipsleyin. Pençenin iç tarafında bulunan çiy tırnakları da dahil edin.
  • Tırnağın kıvrımını geçmekten kaçının, aksi takdirde hızlı (tırnağın kan damarlarını içeren pembe bölgesi) denilen şeye çarpma riskiniz vardır. Bir çentik acı verir ve kanar. Koyu tırnaklı köpekler için kireçli beyaz bir halkaya dikkat edin.

Köpeğinizin Tırnaklarını Nasıl Taşlarsınız?

  • Güvenli bir alet kullanarak köpeğinizin tırnaklarını zımparalayın .
  • Bir seferde köpeğinizin tırnağının sadece küçük bir kısmını zımparalayın. Köpeğin ayak parmağını sıkıca ama nazikçe destekleyin.
  • Tırnağın alt kısmı boyunca zımparalayın ve ardından pürüzlü kenarları yumuşatarak dikkatlice tırnağın ucundan içeri doğru sürün.
  • Daha iyi kontrol için öğütücüyü yukarıya doğru tutun.
  • Köpeklerinizi rahat tutun ve hassasiyetleri not edin
  • Köpeğinizin tüyleri uzunsa, yakalanmaması için taşlama aletinden uzak tuttuğunuzdan emin olun.

Köpeğinizin Tırnaklarını Kesememek

Düzenli tırnak bakımı kozmetikten daha fazlasıdır. Sağlıksız tırnaklar ağrıya neden olabilir ve nadir durumlarda köpeğe geri dönüşü olmayan zararlar verebilir.

Bir köpeğin tırnağı, canlı pembe hızlı ve kabuk adı verilen sert dış malzemeden oluşur. Çabuk tırnağa kan sağlar ve tırnağın içinden geçer. Sinirler hızla kesildiğinde kanamaya ve rahatsızlığa neden olur. Düzenli tırnak kesimi uçtan uca çabuk gerilemeye neden olur. Kısa hızlılar, köpeğin sağlığı ve bakımının kolay olması için tercih edilen uzunluktur.

Uzun tırnaklar, sağlam bir patiyi açık bir ayağa dönüştürebilir ve çekişi azaltabilir ve ayakların deforme olmasına ve tendonların uzun süre yaralanmasına neden olabilir. Uzun tırnak yere çarptığında, basınç ayak ve bacak yapısına kuvvet uygular. Bazı köpekler tırnaklarını aşındırır ve sık sık kesmelerine gerek kalmaz.

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar