Ortopedik Yastık Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Ortopedik Yastık Nedir ? Ne İşe Yarar ?


Bu yayınımızda Ortopedik Yastık Nedir ? Ortopedik Yastık Faydaları Nelerdir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Şüphesiz ki ortalama olarak 6-8 saatimizi geçirdiğimiz uyku pozisyonunda özellikle baş,boyun ve omuz sağlığımız açısından ortopedik yastık seçimini tercihlemeniz gerekiyor. Vücudun kendini yenilemesi ve sağlıklı kalması için iyi bir uyku gereklidir. Uyku bozukluğu çeken veya kalkınca sürekli yorgun olan kişiler ortopedik yastık kullanmaktan fayda görebilirler . Ortopedik yastıkların birçok uyku problemi için tedavi edici değere sahip olduğuna inanılıyor. Bazı yastık türleri, oturma pozisyonunu desteklemek veya düzeltmek ve sırt ve boyun ağrısını hafifletmek için kullanılır.

Ortopedik yastıklar, normal yastıklardan daha serttir ve vücudu en iyi şekilde uyutacak şekilde vücudu destekleyecek şekilde şekillendirilmiştir. Ortopedik yastık tipi, belirli türdeki uyku problemlerini düzeltmek için seçilir.

Kama yastık , çok uzun kenarları olan bir ikizkenar üçgen şeklindedir. Uyuyan kişinin başını ve üst gövdesini yatay konumdan kaldırmak için kullanılır. Bu genellikle asit reflü semptomlarını azaltmaya yardımcı olur . Bu ortopedik yastığın pozisyonu ters çevrildiğinde bacakları ve ayakları yukarı kaldırır.

Ortopedik Yastık Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Boyun yastığı olarak da adlandırılan kontur yastığı, düşmüş omuzları, baş ağrılarını ve boyun ağrısını azaltmak için kullanılır. Ayrıca uyuyan kişinin hava yolunu açık tutmaya yardımcı olur, bu da uyku apnesi ve horlama ile ilgili sorunları azaltır. Bu tip ortopedik yastık, başı, boynu ve omuzları destekleyen kavisli bir şekle sahiptir.

Diz yastığı kum saati şeklindedir ve uyuyan kişinin bacaklarının arasına yerleştirilmiştir. Uyuyanı düz yan uyku pozisyonunda tutar. Sırt üstü yatanlar bu ortopedik yastığı dizlerin altına yerleştirir. Yastık , bel ağrısını hafifleten omurga üzerindeki baskıyı azaltır .

Vücut yastığı çok uzundur ve hafifçe kavislidir. Yan yatarak uyuyan kişiler tarafından kullanılır. Bu ortopedik yastık, uyuyan kişinin vücudunu baştan dizlere kadar destekler.

Bel yastığı yarım ay şeklindedir. Otururken beli desteklemek için kullanılır. Bu tür ortopedik yastık, özellikle bel ağrısını azaltmak için yararlıdır.

Boyun yastığı , boynu destekleyen at nalı şeklindedir. Uyurken, genellikle seyahat ederken kullanılır. Bu ortopedik yastığa seyahat yastığı da denir.

Ortopedik bir yastık, daha fazla destek sağlayabilmesi için normal bir yastığa göre daha sıkıdır. Bazı yastık türleri bunu özel bir tür yoğun, sert köpükle başarır. Karabuğday kabuğu ile doldurulmuş yastıklar da popülerdir.

Ortopedik bir yastıktan fayda göreceğini düşünen kişiler, farklı yastık çeşitlerini denemelidir. Belirli bir ortopedik yastığın sorunu hafifletip hafifletmeyeceğini belirlemek için genellikle bir haftalık bir deneme süresi yeterlidir.

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar