Morkie Köpek Irkı Özellikleri ★ (DETAYLI) ★

Morkie Köpek Cİnsi Özellikleri
Morkie Köpek Irkı Özellikleri

Bu yayınımızda Morkie Köpek Irkı Nedir ? Morkie Köpek Cinsi Özellikleri Nelerdir ?  Morkie Köpek Cinsi Bakım Önerileri Nelerdir ? gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Morkie, Malta ve Yorkshire Terrier köpek ırkları arasında bir melez olan karışık cins bir köpektir . Küçük, enerjik ve son derece neşeli olan bu yavrular, her iki ebeveyninden de en iyi niteliklerin bazılarını miras aldılar. Bu melez genellikle Morkie olarak anılır, ancak bazen Morkshire Terrier olarak da adlandırılır. 

Bu sevimli morkie küçük köpek cinsi, şehir sakinleri için mükemmel apartman hayvanlarıdır ve küçük veya tek kişilik evlerde gelişme eğilimindedirler. Her zaman dikkatinizi çekecek, enerjik, sevgi dolu bir köpek yavrusu istiyorsanız, morkieler sizin için doğru köpek olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : 25 KÜÇÜK KÖPEK CİNSİ VE ÖZELLİKLERİ >>>

Morkies Köpek Cinsi -Irkı-İle İlgili Özellikler

Öne Çıkanlar

  • Morkie, karışık cins bir köpektir. Malta veya Yorkshire Terrier ebeveynleri gibi safkan değiller.
  • Morkie tüyleri, siyah, kahverengi, beyaz veya bu renklerin bir karışımından farklı renklerde olabilir. Tüyleri büyüdükçe renkleri bile değiştirebilir.
  • Morkie'nin ebeveyn ırklarının ikisi de fazla tüy dökmez ve Morkie bu özelliği miras almıştır. Bununla birlikte, hipoalerjenik olarak kabul edilmezler.
  • Morkiler küçüktür ve kolayca yaralanabilir. Nazikçe oynamayı bilen yetişkinlerin veya daha büyük çocukların olduğu bir evde daha mutlu olurlar.
  • Enerjileri oldukça yüksektir, yorulmak bilmezler.
  • Morkies cinsi köpekler çok dikkat ister tek kişilik veya tek evcil hayvanlı bir evde en iyisini yapabilir. Bununla birlikte, özellikle erken yaşlardan itibaren sosyalleşebilirler ve diğer insanlarla ve evcil hayvanlarla gayet iyi anlaşabilirler.
Morkie Köpek Irkı Özellikleri
                                

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : 25 KÜÇÜK KÖPEK CİNSİ VE ÖZELLİKLERİ >>>

Morkie Köpeği Tarihçesi

Morkie karışık köpek ırkı, yıllar boyunca doğal olarak var olmuş olabilir, ancak tasarımcı yetiştiriciler, 1990'ların sonlarında, muhtemelen Kuzey Amerika'da, kasıtlı olarak Malta ve Yorkshire Teriyerlerini karıştırmaya başladılar. Yetiştiriciler, düşük miktarda tüy döken , arkadaş canlısı, sevecen bir kucak köpeği yaratmak için iki ebeveyn ırkını karıştırmak istediler . Sevimli yavrulara olan talep arttıkça Morki'ler yaratmaya devam ettiler.

Morkie ırkı bir tasarımcı ırkı olarak başlamış olsa da, bazıları barınaklarda veya kurtarma gruplarının bakımında sona erdi. Bunun sizin için cins olduğuna karar verirseniz, evlat edinmeyi düşünün. 

Morkie Köpeği Boyut

Morkie nispeten yeni bir cins olduğu için, boyut söz konusu olduğunda çok az standart vardır. Bununla birlikte, Malta ve Yorkshire Terrier ebeveynleri arasında bir karışım olarak, Morkies'in küçük tarafta olmasını bekleyebilirsiniz. Çoğu Morkie, 3-5 kg arasında bir ağırlığa sahiptir ve omuzda 10-20 cm arasında bir yükseklik aralığındadır. Bununla birlikte, bazıları daha büyük veya daha küçük olabilir.

Morkie Köpeği Karakter Özellikleri Nelerdir ?

Birçok Morkie sever, cinsi , insanlarını seven ve diğer insanlarla ve yavrularla sosyalleşen sevgi dolu " kabarcıklar " olarak tanımlar . Küçük boylarına rağmen, Morkie'nin eşleşecek enerji seviyeleri ile büyük bir kişiliği vardır. İçlerindeki Teriyer sayesinde Morkies biraz inatçı olabilir. Eğitim biraz zor olabilir, ancak bir Morkie sabır ve ısrarla komutlara uymayı öğrenebilir.

Morkie ırkı aynı zamanda harika bir bekçi köpeğidir. Yanlış bir şey duyarlar veya görürlerse, size haber verirler! Kapıya biri gelir gelmez size haber verecek bir bekçi köpeği istiyorsanız, Morkie sizin için uygun olabilir. Ayrıca, evde başkalarıyla iyi geçinebilseler de, en çok bir aile üyesine bağlanma eğilimindedirler. Morki'ler, biraz dikkat gerektirdiğinden, tek kişilik bir ev veya daha küçük ailelere en uygun olabilir.

morkie köpek
Morkie Köpek Irkı Özellikleri

                                

Morkie Köpeği Olası Sağlık Sorunları

Morkie cinsi, Malta ve Yorkshire Teriyerlerinin de karşılaştığı bazı koşullara yatkındır. Çoğu genel olarak sağlıklı olsa da, bazıları birkaç sağlık sorununa yatkın olabilir, bu nedenle iyi bakım ve düzenli veteriner kontrollerini sürdürmek önemlidir.

Morkies'in muzdarip olduğu daha yaygın sağlık sorunlarından bazıları şunlardır:

  • Çökmüş trakea
  • Diş hastalığı
  • fıtıklar
  • ters hapşırma
  • glokom

Morkie Köpeği Bakım Önerileri

Tüm köpeklerde olduğu gibi, herhangi bir sağlık sorununu erkenden tespit etmek için Morkie'nizin düzenli veteriner muayenelerine devam etmelisiniz. Veterineriniz, köpeğinizi sağlıklı tutacak bir bakım rutini geliştirmenize yardımcı olabilir.

Morkiler inatçı olabilir ve enerji seviyeleri yüksektir. Sıkıcı, yıkıcı davranışları önlemek için, köpeğinizin birkaç iyi, aktif oyun seansı ve karıştırılmış daha kısa yürüyüşler ile günde en az bir yarım saatlik iyi bir yürüyüş yapmasını sağlayın. Neyse ki, boyutları nedeniyle, bir yürüyüşe ihtiyaçları yoktur. aşırı miktarda egzersiz ve çok fazlası onları gerçekten yorabilir.

Kulaklarını günlük olarak zararlılara karşı kontrol edin ve veterinerinizin önerdiği şekilde temizleyin. Köpeğinizin tırnaklarını çok uzamadan kesin - genellikle ayda bir veya iki kez. 

Morkie'nizin bakımı söz konusu olduğunda asıl endişeniz, ne kadar kırılgan olabileceklerini düşünmek olacaktır. Evet, eğlenceli, enerjik köpeklerdir, ancak nazikçe bakılmaları gerekir. Trakea çökmesini önlemek için yürürken yaka yerine emniyet kemeri kullanın ve başkalarının Morkie'nizi dikkatle kullandığından emin olun.

Küçük ırklar diş sorunlarına eğilimli olduğundan, dişlerini günlük olarak fırçalamalısınız. Veterineriniz, köpeğinizin dişlerini nasıl düzgün bir şekilde fırçalayacağınız konusunda size talimat verebilir.

morkies köpek
Morkie Köpek Irkı Özellikleri

                                    

Morkie Köpeği Beslenme Önerileri

İdeal bir Morkie diyeti formüle edilmelidir. Aşırı beslenirlerse kilo almaya meyillidirler, bu nedenle düzenli bir beslenme programına bağlı kalmalı ve gün içinde yiyecekleri dışarıda bırakmamalısınız. Onların ikram miktarını da sınırlayın.

Tüm köpeklerde olduğu gibi, Morkie'nin beslenme ihtiyaçları yavruluktan yetişkinliğe değişecek ve son yıllarına kadar değişmeye devam edecek. Veterinerinizden Morkie'nizin diyetiyle ilgili tavsiyeler istemelisiniz, çünkü bireysel köpekler arasında - ağırlık, enerji ve sağlık dahil olmak üzere - belirli bir tavsiyede bulunmak için çok fazla çeşitlilik vardır.

Morkie Köpeği Tüy Rengi Ve Bakımı

Morkie paltoları genellikle Malta ve Yorkshire Terrier ebeveynlerinin paltolarının ve renklerinin bir karışımıdır. Paltoları siyah, kahverengi, beyaz veya bu renklerin bir karışımından farklı renklerde olabilir. Birçok Morkie sever, bir Morkie yavrusunun kürk renginin zamanla değişebileceğini de bilir .

Hem Malta hem de Yorkshire Teriyeri, kürk yerine kılları olduğu için dökülmeyen ırklar olarak kabul edilir. Tüylerin veya düğümlerin paslanmasını önlemek için düzenli fırçalamaya ihtiyaçları olacaktır. Çok fazla dökülmedikleri için alerjisi olanlar için iyi bir seçenek olabilirler. Bununla birlikte, hipoalerjenik olarak kabul edilmediğine dikkat etmek önemlidir.

Morkie Köpeği Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlar İlişkisi

Morkie küçük bir köpek olduğu için aşırı heyecanlı çocuklar tarafından kolayca yaralanabilirler. Morki'ler çoğunlukla yetişkinlerin veya nazikçe oynamayı bilen daha büyük çocukların etrafında olmayı tercih eder. Bununla birlikte, küçük bir köpeğe düzgün bir şekilde yaklaşmayı ve onunla oynamayı erken öğrenen çocuklar için Morkie harika, aktif bir arkadaş olabilir.

Diğer evcil hayvanlar söz konusu olduğunda, Morki'ler yavaş ve sakin bir şekilde tanıtılırlarsa diğer hayvanlarla anlaşabilirler ve erken sosyalleşme bunun sorunsuz ilerlemesine yardımcı olacaktır. Diğer evcil hayvanlara erken alışmaları en iyisidir. Bununla birlikte, Morkies, insan ilgisi söz konusu olduğunda biraz talepkar olabilir ve tek köpekli bir evde en uygun olabilirler. Yine de, birçok Morkie diğer köpekler ve kedilerle gayet iyi geçiniyor.

 

Morkie Köpek Irkı Nedir ? Morkie Köpek Cinsi Özellikleri Nelerdir ? morkie özellikleri 

Yorum Gönder

0 Yorumlar