Sıcak Hava Balonu Ne Kadar Yükseğe Çıkar ?

Sıcak Hava Balonu Ne Kadar Yükseğe Çıkar ?

                                        

Bu yayınımızda Sıcak Hava Balonu Ne Kadar Yükseğe Çıkabilir ? konusunu ele alacağız. Sıcak hava balonlarına karşı ilginiz varsa lütfen okumaya devam ediniz.

Sıcak hava balonlarının uçuşlarını merak ediyorsanız veya belki de yükseklik korkunuz varsa, bir balonun ne kadar yükseğe çıkabileceğini merak ediyor olabilirsiniz. Bir sıcak hava balonu 3000 feet ( yaklaşık 900 metre ) yüksekliğe kadar çıkabilir, ancak çoğu 1000/2000 feet civarında (300 metre-600 metrede bulunurlar) sıcak hava balonlarının sivillere çok yakın olmaları nedeniyle 1000 feet'in (300 metrenin) altına inmesine izin verilmez. Sıcak hava balonları son derece yüksek irtifalara uçabilir. 26 Kasım 2005'te Vijaypat Singhania, 21.027 m'ye (68.986 ft) ulaşarak en yüksek sıcak hava balonu uçuşu için dünya irtifa rekorunu kırdı 

Aşağıda rehberimizde, bir sıcak hava balonu için yükseklik açısından sınırın ne olduğunu, bir sıcak hava balonunda yükseğe çıkmak güvenli olup olmadığını, bir sıcak hava balonunda oksijene ihtiyacınız olduğunda, nasıl bu kadar yüksekte yüzdüklerini tartışacağız. ve ne kadar ileri gidebildiklerini ?

Sıcak Hava Balonlarının İrtifa Sınırları Nelerdir ?

Bir sıcak hava balonu için en üst sınır 3000 fittir,( yaklaşık 900 metre )  bu çok yüksektir, ancak çoğu 1000-2000 fit (300 metre-600 metre) arasında kalır, aksi takdirde hava koşulları kuvvetli rüzgarlar ve daha düşük sıcaklıklar ile çok kararsız hale gelebilir. Ayrıca hava trafiğini güvenli ve yerdeki nüfustan uzak tutmak için bir sıcak hava balonundayken 1000 fitin (300 metre) üzerinde kalmalısınız.

Sıcak Hava Balonunda Yükseklere Çıkmak Güvenli mi ?

3000 fitte, (900 metre) bir sıcak hava balonunun içinde olmak, örneğin uçağa binmeye kıyasla kendinizi çok açıkta hissetmenize neden olabilir, ancak endişelenmeyin, çünkü bu balonlar güvenlik göz önünde bulundurularak tasarlandığından ve her yıl çok az sayıda kaza olayı meydana gelir. .

Sıcak hava balonları, rüzgarların en zayıf olduğu ve yavaş bir hızda olduğu zamanlarda seyahat eder, acil iniş durumunda da pek çok güvenlik özelliğine sahip olma eğilimindedirler. 

Sıcak Hava Balonu Ne Kadar Yükseğe Çıkar ?

                                  

Yükseklik Korkusu Olan Sıcak Hava Balonunda Uçabilir mi?

Yükseklik korkunuz varsa, 3000 feet (900 metre) yüksekliğe tırmandıkları için sıcak hava balonuna binmek konusunda biraz isteksiz olabilirsiniz.

Şaşırtıcı bir şekilde, yükseklik korkusu olan insanlar yüksek irtifalarda genellikle çok başarılı olurlar, çoğu insan yüksekten uçma deneyimini yavaş hareket ettiğiniz için rahatlatıcı bulur, ayrıca daha çok yere baktığınız için bu vertigo hissinden de kaçınırsınız. 

Sıcak Hava Balonunda Uçmak İçin Oksijene İhtiyacınız Var mı?

Pek çok insan, yolculuk için oksijene ihtiyaç duymadan önce bir sıcak hava balonunda ne kadar yükseğe çıkabileceğinizi merak ediyor, peki, sıcak hava balonu üzerindeyken havada en az 12.0000 fit (yaklaşık 3500 metre) olana kadar oksijen yardımına ihtiyacınız yok. Bazı insanlar yüksekten uçarken de taşıt tutması hissedip hissetmeyeceğinizi merak ediyor, sabit kalmak yerine balonun üzerinde hareket ettiğiniz için bu pek olası değil.

Sıcak Hava Balonları Nasıl Bu Kadar Yüksekten Uçar ?

Bu kadar yükseğe uçmak için sıcak hava balonları, yukarı doğru süzülmek için kaldırma kuvveti denilen fiziği kullanır. En basit ifadeyle, balonun içindeki hava, balonun altındaki bir brülör tarafından ısıtılır ve bu da balonu kaldırır, çünkü sıcak, dışarıdaki daha ağır olan soğuk havadan daha az yoğundur. Bu sıcak hava serbest bırakılır bırakılmaz, içerideki hava soğuduğu için aşağı inmeye başlayabilir.

Sıcak Hava Balonu Ne Kadar Uzaklara Gidebilir ? 

Artık bir sıcak hava balonunun ne kadar yükseğe çıkabileceğini biliyoruz, onların da ne kadar uzağa gidebileceğini merak ediyor olabilirsiniz. Bir sıcak hava balonu maksimum birkaç mil seyahat edebilir, çoğu yolculuk yaklaşık bir saat sürer, gittiğiniz mesafe sahip olduğunuz yakıta bağlıdır, ancak yakıt da bir sıcak hava balonunun taşıması çok ağırdır.

Sıcak Hava Balonları ve İrtifa Sınırları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sıcak hava balonunda irtifa hastalığına yakalanabilir misin? 

  • Hayır, irtifa hastalığı, yaklaşık 8000 fit (yaklaşık 2500 metre) ve daha yukarıya kadar seyahat edene kadar kendini göstermez, çünkü balonda sadece 3000 fit'e (yaklaşık 900 metre) kadar seyahat edebileceğiniz için bu endişelenecek bir şey değildir.

Yükseklik Korkusu Olan Sıcak Hava Balonuna Binebilir mi ?

  • Yükseklik korkusu olan birçok insan sıcak hava balonlarından korkmaz, ancak bazıları yine de endişelenebilir, korkunuzun ne kadar şiddetli olduğuna bağlı olarak, sakin olmanızı ve uçmadan önce doktorunuzla ve şirketinizle konuşmanızı öneririz.

Bir sıcak hava balonu hangi güvenlik özelliklerine sahiptir ? 

  • Bir sıcak hava balonunda yangın söndürücüler, yer halatı, yedek ateşleme, ayrı hortum ve GPS gibi birçok güvenlik özelliği vardır.

 ÖZETLE;

Genel olarak, bir sıcak hava balonunun gittiği en yüksek irtifa, bir dünya rekoru için yaklaşık 68.000 fittir, (yaklaşık 21.000 metre ) bir sıcak hava balonu üzerinde 30000 fitin (yaklaşık 9.000 metre ) üzerinde uçmak, ancak kuvvetli rüzgar gibi şiddetli hava koşulları nedeniyle tavsiye edilmez.

Her yıl meydana gelen az sayıda olayla yüksek irtifalarda olmasına rağmen sıcak hava balonuna binmek çok güvenlidir.

 

kapadokya balon ne kadar yükseliyor? , balonla en yükseğe çıkan adam , sıcak hava balonu kaç metre yükselir ? 

Yorum Gönder

0 Yorumlar