Yavru Köpeklerde Göz Enfeksiyonu Belirtileri,Nedenleri,Tedavileri >>>

Yavru Köpeklerde Göz Enfeksiyonu Belirtileri,Nedenleri,Tedavileri

                                   

Bu içeriğimizde Yavru Köpeklerde Göz Enfeksiyonu Neden Olur ? Yavru Köpeklerde Göz Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir ? Yavru Köpeklerde Göz Enfeksiyonu Tedavi Yöntemleri Nelerdir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz. 

Yeni doğan yavru köpeklerde göz enfeksiyonu, doğumdan birkaç hafta sonra meydana gelir. Durumun ciddiyeti değişir, ancak bir veteriner tarafından kontrol edilmesi hayati önem taşır. Tıbbi olarak, durum oftalmi neonatorium olarak bilinir .

Yavru köpeğinizde göz enfeksiyonu belirtilerini görürseniz, doğru teşhis ve tedavi için bir veterinere gidin.

İşte yavru köpeklerde göz enfeksiyonu belirtileri, nedenleri ve tedavileri hakkında bilmeniz gerekenler:

Yeni Doğan Köpeklerde Göz Enfeksiyonu Belirtileri

Durum bir dizi semptom üretir. Örneğin, en yaygın semptomlardan bazıları şunlardır:

  • Kırmızılık
  • Şişme
  • Deşarj (mukus veya irin)
  • Görüş problemleri
  • Konjonktivit
  • Kabuklu göz kapakları

Yeni Doğan Köpeklerde Göz Enfeksiyonunun Nedenleri

Durumun ana nedeni bakteridir . Bu genellikle doğum sırasında, bir yavru köpeğin gözlerine bakteri girdiğinde olur. Ek olarak, kirli doğum koşulları ve vajinal enfeksiyonlar da duruma neden olabilir.

Köpek gebelik süreci hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz .

Yeni Doğan Köpeklerde Göz Enfeksiyonu Tedavileri

İlk olarak, veterineriniz köpeğinizin semptomlarını soracaktır. İkincisi, veterineriniz doğum sürecini soracaktır. Bu aynı zamanda anne köpeğin sağlığı ile ilgili soruları da içerecektir. Üçüncüsü, tam bir fizik muayene yapılacaktır. Gözlere özel dikkat gösterilecektir. Ayrıca gözlerden herhangi bir akıntı test edilebilir ve analiz edilebilir. Son olarak kan ve idrar testleri yapılacaktır. Bu, veterinerinizin oyunda herhangi bir temel koşul olup olmadığını anlayabilmesi içindir.

Köpeklerde göz enfeksiyonu tedavisi genellikle gözlerin dikkatli bir şekilde temizlenmesi ile başlar. Bu, herhangi bir akıntı ve huysuz birikintiden kurtulacaktır. Daha sonra, normal olarak bir antibiyotik merhem reçete edilecektir. Veterineriniz merhemi güvenle kullanmanız için size rehberlik edecektir. Her zaman olduğu gibi, veterineriniz köpeğinize herhangi bir ilaç reçete ederse, kesin doz ve sıklık talimatlarına uyun. Ayrıca, semptomlar düzelmiş gibi görünse bile ilacın tüm seyrini tamamlayın.

Hiç bu durumdan muzdarip bir köpeğe baktınız mı? Veterineriniz köpeğinizin iyileşmesine nasıl yardımcı oldu? Bizimle ve diğer okuyucularla deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz ? Lütfen aşağıdaki yorumlar bölümünden bize bildirin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar