Halı Nasıl Temizlenir ? Püf Noktaları >>>

Halı Nasıl Temizlenir ? 

                                        

Bu yayınımızda Halı Nasıl Temizlenir ? Halı Temizleme Püf Noktaları Nelerdir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz. >>>

Halının temizlenmesi, halı leke göstermese bile hassas ve gerekli bir işlemdir. Etkili ve güvenli temizlik için halı temizleme ipuçlarımızı keşfedin !

Düzenli Bakım ve Temizlik İçin Hazırlık

Her iki günde bir , özellikle yemek masasının altında veya oturma odasındaysa, dik veya teneke kutu vakumuyla halınızdaki tozu temizleyin . Her şeyden önce , optimum verimlilik için halıyı ıslak veya kuru temizlemeden önce süpürün. Tüm halılar yılda en az bir kez iyice yıkanmalıdır. Sadece bir lekeyi temizlemeyin, haleleri önlemek için tüm halıyı yıkayın. Son olarak, kullanılan herhangi bir ürünün talimatlarını dikkatlice okuyun ve halının göze çarpmayan bir bölümünde bir ön test yapın.

Halınızı Kendiniz Temizleyin

  • En az riskli yöntem olduğu için herhangi bir çözümden önce bir halıyı kuru temizleme önerilir.
  • Halınızı ayrı bir odada temizleyin veya deri veya kumaş kanepenizi koruyun .
  • Biraz kabartma tozu, yumuşak bir fırça ve elektrikli süpürge alın.
  • Kabartma tozu tozunu halının her yerine yayarak başlayın. Fırça ile dairesel hareketlerle dağıtın ve ovalayın.
  • Gece boyunca bırakın.
  • Ertesi sabah fırça aparatını kullanarak vakumlayın.

Bu yöntem kokuların giderilmesinde ve gevşetilmesinde etkilidir.

  • Halıyı sabunlu su veya halı temizleyici ile temizleyin

Orta derecede kirli veya lekesiz halılar sabunlu suda yıkanabilir. Siyah sabun veya bulaşık sabunu kullanabilirsiniz. Bir halıyı sabunlu suyla temizlemek için su ve sabuna batırılmış yumuşak bir sünger kullanın. Yavaşça ovun. Halı aşırı ıslak olmamalıdır, aksi takdirde kuruması zor olacaktır. Nemli bir mikrofiber bezle durulayın. Orta ayarda bir havlu veya saç kurutma makinesi ile mümkün olduğunca kurutun, ardından havayla kurumaya bırakın. Ayrıca halı temizleme bombaları veya spreyleri de var. Bazı ürünler su ile durulanmalı, bazıları ise kuruduktan sonra vakumlanmalıdır. Şişe üzerindeki talimatlara bakın.

Çok Kirli Halı Nasıl Temizlenir?

Çok kirli bir halıyı kendiniz temizleyebilirsiniz , özellikle değeri çok önemli değildir. İşte bazı tarifler:

  • 500 ml beyaz sirke, 200 ml ılık su ve 2 yemek kaşığı bulaşık deterjanını karıştırın.
  • 1 litre suda 1 bardak soda kristali çözülür.
  • 2/3 soğuk su ve 1/3 amonyak karışımı hazırlayın. Etkili, amonyak tahriş edici olabilir. Gözlerinizi ve ellerinizi koruyun.

Bütün bu karışımlar yumuşak bir süngerle uygulanmalı, ardından nemli bir bezle durulanmalıdır. Bir havluyla sıkın ve kurumaya bırakın.

Halı Nasıl Temizlenir ? 
                                      

Halınızı İyice Yıkayın

Halınızı temizlemek için bir profesyonel seçmek , şüphesiz ki halınızı en kapsamlı şekilde temizlemenizi sağlayacaktır. Ancak benzer bir sonuçla bir halıyı evde kendi başınıza nasıl temizlersiniz ? Bunun için aynı zamanda tozu temizlerken lekelerle başa çıkmaya yardımcı olan halı temizleyicileri veya şampuanlayıcılar vardır. İlk başta, bu cihaz güçlü sıcak su jetleri itecek. Kir ve lekeler kolayca kaybolacaktır. Çıkan her şey daha sonra hemen emilecektir. Böylece halınızda kalıntı kalmaz. Ayrıca bu makineyi kanepeniz, yatağınız ve hatta koltuklarınız için de kullanabilirsiniz. .

Buharlı Temizleyici Kullanın

Buharlı temizleyici, halılar dışında pek çok farklı yüzeyi az deterjan kullanarak veya hiç deterjan kullanmadan temizleyebilen etkili bir araçtır. Bir halıyı buharlı temizleyici ile temizlemek için , hazneyi sıcak veya soğuk suyla doldurmanız ve cihazın su sıcaklığını 120°C'ye getirmesini beklemeniz yeterlidir. Su buharı, lekelerin zorlu bir düşmanıdır. Fırça başlığı ile birlikte halıyı derinlemesine temizler. Halının üzerinde yürümeden tüm yüzeyi üzerinden birkaç kez geçtikten sonra temiz su ve nemli bir bez ile durulayınız. Kurumaya bırakın, ardından halınızı süpürün.

Narin Halılar

Bazı halılar özel dikkat gerektirir. Tüylü, uzun lifli bir halıyı temizlemek için güçlü fırçalamadan, bol su ve buharla temizlemeden kaçının. Bunun yerine kuru temizlemeyi tercih edin.

Bazı halı temizleyicileri yün halılar için uygun değildir. Kullanmadan önce ambalaja danışın. Ancak yine de sabunlu su ve sirke veya amonyak ile ıslatılmış bir bezle ovalayarak yün halıyı temizleyebilirsiniz. Gizli bir parça üzerinde test edin.

İpek halılar sabunlu suda yıkanabilir. Ancak halının değeri çok yüksekse veya şüpheniz varsa bir uzmana danışın.


Yorum Gönder

0 Yorumlar