iCloud Nedir ? iCloud Ne İşe Yarar ?


Bu yayınımızda iCloud Nedir ? iCloud Ne İşe Yarar ? iCloud Nasıl Kullanılır ? gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Bir Mac, iPhone, iPad veya başka bir Apple cihazınız varsa, iCloud'dan kaçınamazsınız. Ancak birçok alıcı bunun tam olarak ne olduğunu bile bilmiyor. Size iCloud'un tam olarak ne olduğunu ve bu hizmetin beraberinde getirdiği avantajları açıklayacağız. Çünkü bir Apple ürününüz olmasa bile iCloud'dan yararlanabilirsiniz.

iCloud - Arkasında Ne Var?

iCloud temelde Apple cihazlarınızın tüm dosyalarını koyabileceğiniz harici bir sabit sürücüdür. Veriler Apple sunucularında saklanır ve internet aracılığıyla dünyanın her yerinden erişilebilir.

Özellikle kullanışlı verileri otomatik olarak senkronize edebilirsiniz. Bu, örneğin iPhone'unuzla takviminizdeki bazı girişleri değiştirirseniz, bu değişikliklerin Mac'inizde ve iPad'inizde otomatik olarak yapıldığı anlamına gelir. Böylece tüm Apple cihazlarınızda her zaman aynı veri durumuna sahip olursunuz.

Ancak yalnızca dosyalar senkronize edilmez, Apple cihazları da iCloud'da yedekleri depolar. iPhone veya iPad ile ilgili sorun olması durumunda verilerinizi bu şekilde geri yükleyebilirsiniz .

Apple aygıtınız olmasa bile iCloud'u kullanabilir ve dosyalarınızı oraya kaydedebilirsiniz. Bu , metin, sunular ve hesap tabloları oluşturmanıza da olanak tanıyan iCloud web uygulaması aracılığıyla çalışır .

iCloud ayrıca iTunes, iBooks ve App Store üzerinden yapılan alışverişler için de çok pratiktir. Çünkü müzikler/kitaplar/uygulamalar da iCloud'da saklanıyor ve en fazla altı aile üyesi tarafından indirilebiliyor .

iCloud saklama alanı sayesinde, iPhone veya Mac'inizde yanlışlıkla yerel olarak sildiyseniz, satın aldığınız e-kitaplara veya müziklere de erişebilirsiniz.

Ancak, iCloud'unuzdaki alan sınırsız değildir. Apple size 5 GB ücretsiz sağlar. Daha fazlasını istiyorsanız, ayda yönetilebilir belirli bir ücret karşılığı daha fazla kapesitede bir alan alabilirsiniz. Bu genel bakışta tüm iCloud bilgileri özetledik.


Yorum Gönder

0 Yorumlar