Su Samuru Özellikleri Nelerdir ?

Su Samuru Özellikleri Nelerdir ?

Bu yayınımızda Su Samuru Nedir ? Su Samuru Nerede Yaşar ? Su Samuru Özellikleri Nelerdir ? Su Samuru Nasıl Beslenir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz...

Bilimsel adı Mustelidae olan Su Samuru memeli bir hayvandır. Boyu 60 cm-180 cm aralığındadır. Kiloları ise genellikle 5 kg- 35 kg aralığındadır. Gelincik ailesinin bir üyesi olan karizmatik su samuru, Avustralya ve Antarktika hariç her kıtada bulunur. Çoğu küçüktür, kısa kulakları ve burunları, uzun gövdeleri, uzun kuyrukları ve yumuşak, yoğun kürkleri vardır.

Küçük pençeli su samurundan dev su samuruna kadar toplam 13 tür vardır . Çoğu tatlı su nehirlerinde , göllerde ve sulak alanlarda yaşamasına rağmen, deniz samuru ve daha küçük deniz su samuru Pasifik Okyanusu'nda bulunur.

Su Samuru Özellikleri

Perdeli ayaklar ve dümen gibi davranan güçlü kuyruklar, su samurlarını güçlü yüzücüler yapar. Burun delikleri ve kulakları suyu dışarıda tutmak için kapanır ve su geçirmez kürk onları sıcak tutar. Diğer deniz canlıları gibi yağlı bir tabaka ile kaplanmadıklarından, kürklerini ve tüylü astarlarını temiz ve sudan uzak tutmak için dikkatli bir şekilde tımarlamaları gerekir. Su samurları, çok yoğun kürk tabakasına sahiptir.

Su samurlarının  özellikle kokmuş kakaları vardır: Bazı bilim adamlarının menekşe gibi kokan olarak nitelendirdiği özel kokusunu, deniz ürünleri diyeti su samurlarının yediklerinden aldığı düşünülmektedir.

Çoğu su samuru türü, bazen kunduz gibi diğer hayvanlar tarafından kullanılan inlerde doğum yapmak için karaya çıkar. Suda doğum yapan su samurları istisnadır. Yavru su samurları, bir yaşına gelene kadar veya başka bir kumu olana kadar annelerinin yanında kalır. Nehir su samurları en az beş yaşına gelene kadar üremezler .

Su Samuru Özellikleri Nelerdir ?
                                           

Şaşırtıcı Davranışlar

Tüm su samurları balık, kabuklular ve diğer canlıları yiyen uzman avcılardır. Deniz su samurlarının kabuklu deniz hayvanlarını açmak için ustaca bir yöntemi vardır. Bir su samuru sırtüstü yüzer, göğsüne bir taş koyar, sonra yumuşakçayı kırılana kadar üzerine vurur.

Şekerleme zamanı geldiğinde, deniz su samurları süzülmemek için kendilerini yosuna dolarlar. Bazen ayaklarını başka bir su samuru ile iç içe geçirirler, böylece birlikte kalırlar.

Nehir su samurları özellikle oyuncudur, karada kumar oynar ve nehirlere ve akarsulara sıçrar. Yaklaşık iki aylıkken anneleri onları suya ittiğinde yüzmeyi öğrenirler.

Tehditler

Su samurları ve onların mustelid akrabaları, bir zamanlar kürkleri için yoğun bir şekilde avlandı ve birçoğu neredeyse yok olma noktasına geldi. Onları korumak için tasarlanmış düzenlemelere rağmen, birçok tür kirlilik ve habitat kaybı riski altındadır. Deniz su samuru, kirlilik, böcek ilaçları ve balıklarını yedikleri için onları öldüren balıkçılarla olan çatışmalar nedeniyle IUCN Kırmızı Listesi'nde tehlike altında olarak listeleniyor. Asya su samuru türleri de yasadışı evcil hayvan ticaretinden kaynaklanan tehditlerle karşı karşıya .

Yorum Gönder

0 Yorumlar