2 Düğmeli Ceket Nasıl İliklenir ?

Bir,İki ve Üç Düğmeli Ceket Nasıl İliklenir ?

                                     

Bu yayınımızda Bir Düğmeli Ceket Nasıl İliklenir ? İki Düğmeli Ceket Nasıl İliklenir ? Üç Düğmeli Yelek Nasıl İliklenir ? gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz. 

Bize şıklık katan takım elbise, her erkeğin özel günlerinde kullanması için dolabında bulunması gereken bir parçadır. Bazı iş insanları mesleği gereğli hergün takım elbise giymek zorunda kalabilir.

Giydiğimiz takım elbisenin oldukça şık görünmesini sağlamak için üzerimize tam oturan kalıpları tercih etmemiz gerekiyor. Beden olarak vücudumuza oturan elbiseyi bulduktan sonra parçaları kombinleme noktasında da renk tercihlerimizi iyi ayarlamamız gerekiyor.

Takım elbiseye karar verdikten sonra onun nasıl giyilmesi gerektiği konusunda da bilgimiz yoksa her şeyi mahvedebiliriz. Ceketlerimizi nasıl iliklememiz gerektiğini biliyor muyuz ?

Takım elbiseyi sık sık giymiyorsanız ve ceketinizin düğmelerini nasıl ilikleyeceğinizi bilmiyorsanız endişelenmeyin, bu içeriğimizde Bir düğmeli ceket nasıl iliklenir ? İki düğmeli ceket nasıl iliklenir ? Üç düğmeli ceket nasıl iliklenir? Dört düğmeli ceket nasıl iliklenir ? Kruvaze Ceket Nasıl İliklenir ? Her takım elbise bir şekilde düğmelidir kimisi tek düğmeli kimisi iki düğmeli kimisi ise dört düğmeli. Öncelikle şunu bilmek önemlidir ki her takım elbise modeli farklı şekilde iliklenir ve örneğin kruvaze bir ceketi sade bir ceket gibi ilikleyemeyiz.

Bir (1) Düğmeli Ceket Nasıl İliklenir ?

Basit tek düğmeli ceketler veya blazerler, düğmelemek isteyip istemediğimizi düşünmemiz gerektiğinden , düğmelemesi en kolay olanlardır .

Dikkat etmeniz gereken şey, ayakta dururken ceketinizi iliklemeniz gerektiğidir. Düğmeyi açmanın tek bahanesi, oturduktan sonra ortaya çıkacak kötü görüntüyü ortadan kaldırmak olmalıdır ?                                        

İki (2) Düğmeli Ceket Nasıl İliklenir ?

Basit iki düğmeli ceket takım elbise en yaygın olanlardan biridir ve hemen hemen tüm erkekler tarafından kullanılır. Düzgün bir şekilde iliklenmesini istiyorsanız, takım elbise giymek hakkında çok az şey bilen keyifsiz bir adam gibi görünmek istemiyorsanız, ayakta dururken yalnızca üstteki düğmeyi iliklemeniz gerektiğini unutmayın , asla ikisini birden iliklemeyin. Özetle takım elbisenin iki düğmesi varsa, sadece üstünü ilikleriz. Oturduğunuz esnada asla ceketiniz ilikli oturmayın, bu durum size diğer misafirlerin gözünde eksi değer katacaktır.

Üç (3) veya Dört (4) Düğmeli Ceket Nasıl İliklenir?

3 veya 4 düğmeli ceketli takımlar giderek daha popüler hale geliyor ve hangi düğmeleri ilikleyeceğimizi biraz düşünmemizi gerektiriyor. Şüphesiz bizim tavsiyemiz ceketinizde 3 düğme olması durumunda her zaman ortaya ve opsiyonel olarak üst düğmeyi iliklemeniz yönündedir. Asla alttaki iki veya üç düğmeyi aynı anda iliklememelisiniz. Ceketin 4 düğmesi varsa ortadaki iki düğmeyi iliklemenizi öneririz

6×1 Kruvaze Ceket Nasıl İliklenir ?

6×1 kruvaze ceketlerde 6 adet görünür düğme bulunur, ancak yalnızca bir tanesi düğmelenebilir. İçeride ayrıca çoğu cekette görünmeyen ve her zaman önce bizim iliklememiz gereken bir düğme buluyoruz. O zaman ilikleyebileceğimiz tek dış düğmeyi iliklemeliyiz . Bu durumda otururken bile ceketin düğmelerini iliklemek zorunda kalıyoruz. Bu tip kruvaze ceketler, eğer iyi yapılmışlarsa ve üzerimize mükemmel bir şekilde uyuyorlarsa, otururken bile doğal bir düşüşe sahip olmalıdır.

Kendine saygısı olan bir beyefendi asla kruvaze bir ceketin düğmelerini açmaz ve elbette herhangi bir noktada onu çıkarmaz.

6×2 Kruvaze Ceket Nasıl İliklenir ?

Ancak, 6×2 kruvaze bir ceket ile pratik olarak 6×1 kruvaze bir ceket ile aynı şekilde davranmalıyız , bu durumda basabileceğimiz iki görünür düğmemiz ve görünmeyen bir iç düğmemiz var . Her birinde kullanılabilir.

Dış düğmelerden sadece üst düğme düğmeli, alt düğmeler açık bırakılmalıdır. Bir önceki durumda olduğu gibi, bu tür bir ceketin düğmeleri otursak bile asla açılmamalıdır.

Yelekler Her Zaman Tamamen İliklenmelidir !

Çoğu takım elbisenin tamamlayıcısı olarak genellikle bir yelek bulunur.Her durumda onları son düğmesine kadar düğmeli giymeli, alt kısmında ise kötü bir his bırakmamak için düğmelerini açmadan giymeliyiz.

Lütfen yeleği asla tamamen açık olarak giymeyin, çünkü çok çirkin bir resim ve tam bir karmaşa yaratacaktır.

Bunların hepsi bir takım elbiseyi iliklemenin yollarıdır, ancak modanın baş döndürücü bir hızla ilerlemesi nedeniyle birkaçını kaçırmış olabiliriz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar