Paslı Vida Nasıl Açılır ? Vida Paslanması Nasıl Önlenir ?

Paslı Vida Nasıl Açılır ? Vida Paslanması Nasıl Önlenir ?


Bu yayınımızda Paslı Vida Nasıl Açılır ? Vida Paslanması Nasıl Önlenir ? Paslı Vida Nasıl Temizlenir, Sökülür ? gibi sorulara cevaplar bulabilirsiniz.

Vidalarda paslanmayı önlemenin en kolay yolu , seçici yerleştirme veya koruyucu kaplamalar ve sızdırmazlık malzemeleri yoluyla onları nemden tamamen korumaktır . Özel olarak formüle edilmiş, paslanmaya dayanıklı veya paslanmaz vidalar satın almak da genellikle yardımcı olur. En etkili pas önleme araçlarının çoğu, ticari olarak donanım veya ev geliştirme mağazalarından satın alınmalıdır. Söz konusu vida türlerine bağlı olarak, bazı ev ilaçları da işe yarayabilir.

Pas, belirli metal bileşikleri ile su buharı arasındaki kimyasal reaksiyonun sonucudur. Belirli oksitleyici ajanların, özellikle tuzun varlığı, metalin paslanma eğilimini artırma eğilimindedir. Dış mekanlarda veya banyo veya yüzme havuzu gibi nemli ortamlarda kullanılan vidalar özellikle paslanmaya eğilimlidir. Vidaları çevrelerinde gizli olan nemden korumanın en iyi yolu, onları bir çeşit koruyucu dolgu macunu ile kaplamaktır.

Ticari pas önleyici çözümler genellikle sıvı cilalar veya spreyler şeklinde gelir. Bunların çoğu, korozyona dirençli olduğu iyi bilinen çinko ve ayrıca yapışmaya yardımcı olmak için grafit tozu içerir. Yüksek nem ayarlarında, kullanmadan önce tüm vidayı kaplamak önemlidir. İşlenmiş vidalar kaygan olacağından bu, inşaatı biraz zorlaştırabilir. Kurulum sırasında başları ve boynun büyük bir kısmını kaplamak genellikle daha kolaydır ve benzer sonuçlar verir.

Birçok hırdavatçı, paslanmaya karşı dayanıklı olarak tasarlanmış alaşımlardan yapılmış özel olarak formüle edilmiş vidalar satar ve bu da daha kusursuz bir çözüm sağlar. Çinko, kalay veya kromdan yapılan veya bunlarla kaplanan vidalar nadiren korozyona uğrar ve özellikle endüstriyel ortamlarda kullanılır. Vidaların paslanmasını önlemek için topikal kaplamalar genellikle gerekli değildir , ancak yine de su sızması belirtileri için ayarlar düzenli olarak kontrol edilmelidir.

Özel vidalar maliyetli olabilir ve daha rahat kullanım için her zaman en iyi seçim değildir. Evin içinde ve çevresinde, standart vidalar genellikle daha ekonomik bir seçenektir. Paslanmaz çelik çeşitleri, temel metal seçeneklerden daha paslanmaya karşı dirençli olma eğilimindedir, ancak bunlar bile paslanmış vidalara karşı garanti veremez. Vidaları düzenli olarak kontrol etmek ve sızdırmaz hale getirmek, bütçeye daha fazla dikkat eden mülk sahipleri için genellikle en iyi seçenektir.

Vidaların üzerini boyamak, genellikle basit inşaat ortamlarında paslanmayı önlemenin en kolay yollarından biridir. Boya genellikle vidaların paslanmasını önlemenin kusursuz bir yolu olmasa da, geçici bir bariyer görevi görebilir. Çevrelerine uyacak şekilde boyanmış vidalar da genellikle daha sorunsuz bir şekilde karışır.

Tüm metal alanların kapalı kaldığından emin olmak için tedaviler genellikle her yıl kontrol edilmelidir. Dış mekan vidaları için, bu genellikle en iyi, her şeyin en kuru olduğu yaz aylarında gerçekleştirilir. Hızlı rötuşlar genellikle paslanmış vidaları bir sezon daha uzak tutmak için gereken tek şeydir.

Tırnak cilası, özellikle banyo ve mutfaklardaki küçük vidalar için başka bir basit çözümdür. Berrak oje, boya ile aynı nem geçirmezlik faydalarını sağlar, ancak daha az rahatsız edici ve çoğu zaman zar zor fark edilir bir şekilde. Balmumu, mineral yağ ve daha genel ev tipi dolgu macunları benzer şekilde çalışır. Kendin yap düzeltmeleri, büyük ölçekli bina projelerinde veya daha sanayileşmiş ortamlarda vidaların paslanmasını önlemenin her zaman uygun yolları değildir, ancak genellikle evin her yerindeki vidalar için en kolay çözümlerdir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar