Sıkışan Fermuar Nasıl Açılır ? %100 Yöntem

Sıkışan Fermuar Nasıl Açılır ?

                                          

Bu yayınımızda Sıkışan Fermuar Nasıl Açılır ? sorusuna cevap bulabilirsiniz. Birçoğumuz zaman zaman giysilerimizde zorlanan fermuarlara denk gelmişizdir, elbiseye sıkışan fermuarlar kimi zaman can sıkıcı olabilmektedir. Peki elbiseye sıkışan fermuar nasıl açılır ? Astarın fermuara sıkışması nasıl önlenir ? bu konu hakkında bilgilenmek için lütfen yayınımızı okumaya devam ediniz. 


Hemen hemen hepimiz sıkışmış bir fermuarı çözmeye çalışırken sinir bozucu bir deneyim yaşadık. Dişler ayrılmış olsun veya içlerine bir kumaş parçası sıkışmış olsun, sorunu çözmek oldukça zor olabilir. Neyse ki, sıkışmış bir fermuarın tekrar hareket etmesini sağlamak için birkaç iyi yöntem var. Bazen fermuarın etrafındaki kumaşın ne kadar kırılgan olduğuna veya giysinin ne kadar değerli olduğuna bağlı olarak bazı önlemler almak gerekir.

Şansınız varsa, bir fermuar sıkıştıktan sonra çıkarmak nispeten basit olacaktır. Öncelikle yapılacak en iyi şeylerden biri, bir şeyin takıldığını hissettiğiniz anda sıkıştırmayı durdurmaktır. Çoğu zaman sorun, giysinin iç astarının fermuarın dişlerine takılmış olmasıdır. Çok fazla içeride değilse, astarı giysinin içinden hafifçe çekmek, onu çıkarmak için yeterli olabilir. Genel olarak, fermuarı yukarı veya aşağı çekmek iyi bir fikir değildir, çünkü bunlardan birini yapmak sorunu daha da kötüleştirebilir.

Bazen sıkışmış bir fermuarın düzeltilmesi çok daha zordur. Bu durumlar için, çeşitli basit ev ilaçlarının oldukça yararlı olduğu bulunmuştur. Bunlardan en yaygın olanlarından biri fermuara takılan bölgeye parafin, kalıp sabun veya mum sürmektir. Balmumu hafifçe ovarak fermuar şeridini ileri geri hareket ettirmek genellikle sıkışan kumaşı gevşetmek için yeterlidir. Sıkışan kumaşa mümkün olduğu kadar yakın olduğundan emin olmak için sabun veya balmumu pamuklu bir bezle uygulamak genellikle en iyisidir .

Sıkışmış bir fermuarı tamir etmenin bir başka basit yöntemi de, fermuarın sıkıştığı dişlere sivri uçlu bir kalemin yazı ucunu sürtmektir. Bunu yapmak, fermuarın dişlerinin daha düzgün çalışmasını sağlamak için doğal bir kayganlaştırıcı görevi gören alana az miktarda grafit uygulayacaktır. Bu yöntemler işe yaramazsa, sıkışmayı gidermeye çalışmadan önce giysiyi birkaç saat tuzlu su solüsyonunda bekletmek bazen yararlı olabilir. Bunu başaramazsanız, sirke veya pas sökücü temizleyiciye batırmak sonunda işe yarayabilir. Bazıları, giysiyi kolaya batırmanın sıkışmış bir fermuarı gevşetebileceğini düşünüyor, ancak bu muhtemelen daha değerli giysiler için uygun bir seçenek olmayacaktır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar