Sulu Zımpara Nedir, Nasıl Yapılır ?

sulu zımparalama
Sulu Zımpara Nedir, Nasıl Yapılır ?


Bu içeriğimizde Sulu Zımpara Nedir, Nasıl Yapılır? Sulu Zımpara Nerede ve Ne İçin Kullanılır ? gibi soruları yanıtladık. Bilgilenmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Sulu zımparalama, -su zımparası- tadilat ve onarımlardan kaynaklanan alçıpan çamurunun düzenli olarak zımparalanmasına göre daha temiz bir alternatiftir . Geleneksel alçıpan zımpara ekranlarının ve bloklarının yerini alan özel bir zımpara süngeri gerektirir. Sünger az nemli olarak kullanılır ve zımparalama işlemi sırasında sık sık durulama ve sıkma gerektirir.

Sulu -Islak- zımparalama, hasarlı alçıpan veya sıvada onarım yapıldığında ve ayrıca evin yaşanılan alanlarında veya yakınında meydana gelen tadilatlarda kuru zımparalamaya harika bir alternatiftir. Su zımparalamada sünger, havaya karışan zımpara tozu miktarını önemli ölçüde azaltacak kadar nemlidir. Bu nedenle, bir tadilat veya onarımla yaşayan alerjisi olan kişiler bu alternatif tekniği takdir edebilirler. Evin mutfak veya banyo gibi yüksek kullanım alanlarında, bu yöntem normalde alçıpan onarımına eşlik eden pisliği önemli ölçüde azaltabilir.

Düzgün yapıldığında, sulu -ıslak- zımparalama, gereken alçıpan çamurunun kat sayısını değiştirmez, ancak işlem, kuru blok zımparalamaya göre daha uzun sürer. Bunun nedeni çoğunlukla süngerin kaç kez durulanması ve sıkılması gerektiğidir ve alanın boyutuna bağlı olarak suyun da değiştirilmesi gerekebilir. Süngerinizi durulayıp sıkmaya ihtiyaç duymadan önce yaklaşık 3 yaklaşık bir metrekare bir bölümü zımparalamayı makul bir şekilde bekleyebilirsiniz.

Süngerinizi durulamak için yanınızda bir kova su bulundurmanız önerilir, ancak su görülemeyecek kadar bulanıklaştığında değiştirmelisiniz. Sulu zımparalama için hangi kat çamuru zımparaladığınıza bağlı olarak kaba veya ince gibi farklı tanecikli zımpara süngerleri kullanabilirsiniz . Islak zımpara süngerleri, tipik bir mutfak süngerinden biraz daha büyüktür ve çoğu büyük ev geliştirme mağazasında mevcuttur. Bir alanda çalışırken, sabit miktarda basınçla daireler çizerek çalışın. Zımpara süngeri yalnızca hafif nemli olmalıdır. Zımparalama sırasında sabit basınç uyguladığınızda süngerden su damlıyorsa sünger çok ıslaktır.

Bir kat çamuru zımparaladıktan sonra, ikinci bir bileşik kat ile devam etmeden önce veya son kat zımparalanmışsa boyamadan veya astarlamadan önce alanın yaklaşık bir saat kurumasını bekleyin. Sulu zımparalamayı geleneksel zımparalama ile birleştirmek de ev onarım projeleri için bir alternatiftir. Belki de ilk kat, işlemi hızlandırmak için geleneksel bir elek veya blok zımpara ile zımparalanabilir, ancak son katta ıslak zımpara da uygulanabilir, böylece temizlik daha erken yapılabilir. Bu yöntemle bir projeyi tamamlamak daha fazla zaman alsa da kesinlikle en temiz süreçtir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar