Evde Sivilce İzleri Nasıl Geçer ? %100

Evde Sivilce İzleri Nasıl Geçer ?

                                         

Bu içeriğimizde Sivilce İzleri Nasıl Geçer ? sorusunun cevabı verilmiştir. Sivilce Lekelerinizden Kurtulmak İçin lütfen okumaya devam ediniz.

Sivilce izleriniz sizi rahatsız ediyorsa, evde uygulayacağınız ilaçlar ile bunları gidermeyi deneyebilirsiniz. Bu yazıda hangilerinin uygun ve özellikle nazik olduğunu öğreneceksiniz.

Sivilce izleri, sivilce iyileştikten sonra kalabilen hiperpigmentasyondur . Sivilce izleri, sadece cildin rengini değiştiriyorlar. Sivilce izleri bu nedenle oldukça normaldir.

Sizi rahatsız etmiyorlarsa, onları tedavi etmenize gerek yoktur. Zararlı değildirler ve genellikle bir süre sonra kendiliğinden geçerler. Hala sivilce izlerinin daha hızlı solması için bir şeyler yapmak istiyorsanız, evde sivilce izlerinizi geçirebilirsiniz. . Ancak agresif ürünlere başvurmak yerine, önce daha yumuşak ev ilaçlarını da deneyebilirsiniz. Sivilce izlerinizi nasıl çıkaracağınızı size göstereceğiz.

Evde Sivilce İzleri Nasıl Geçer ?
                                         

Ev İlaçları İle Sivilce İzlerinizden Kurtulun

Sivilce izlerini nazikçe gidermek için aşağıdaki ev ilaçlarını kullanabilirsiniz:

Şifalı toprak maskesi : Şifalı toprak ve sudan oluşan bir maskeyi kendiniz karıştırabilirsiniz . Hassas bir cilde sahipseniz yatıştırıcı bir etki için papatya çayını da karıştırabilirsiniz . Toprağı  iyileştirmek zaten aktif sivilcelerin ten rengini iyileştirmeye yardımcı olur. İçerdiği mineraller sayesinde kurudukça ciltteki yağ, sebum ve diğer maddeleri bağlar ve çıkarıldığında hafif bir peeling etkisi göstererek gevşek cilt hücrelerini giderir. Ek olarak, genellikle iyi tolere edilir. 

Çinko merhem : Bu merhem sivilce izlerinin oluşumunu engelleyebilir . Aktif sivilceye uygulamak en iyisidir.

Kantaron yağı : Kantaron yağını kendiniz de yapabilirsiniz . Gözeneklerinizi tıkamamak için yağı sadece işaretlere seçici olarak uygulamalısınız. Sadece aktif sivilceleri sakinleştirmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda mevcut sivilce izlerini de hafifletebilir . 

Elma sirkesi : Su ve elma sirkesini 1:4 oranında karıştırın, karışımı yüzünüzü temizledikten sonra tonik gibi uygulayın ve yıkamayın.

İçerdikleri C vitamini hiperpigmentasyona yardımcı olabileceğinden limon  da sıklıkla  tavsiye edilir . Bununla birlikte, yüz cildinizi tahriş edebileceğinden, saf meyve suyuna dikkat etmelisiniz . Örneğin suyla seyreltmek veya yoğurtla karıştırmak daha iyidir. 

Not: Cildinizin nasıl tepki verdiğini görmek için tüm bu ilaçları önce kolunuzun kıvrımında deneyin. Alışılmadık bir reaksiyon yoksa sivilce izleri üzerinde kullanabilirsiniz.

Ev ilaçları işinize yaramıyorsa ve sivilce izleri sizi rahatsız etmeye devam ediyorsa profesyonel yardım almalısınız.  

Bu şekilde, ilk etapta sivilce oluşmaz

Kesintileri önlemek için yapabileceğiniz birkaç şey var:

Cilt kanserini önlemenin yanı sıra önemli olan her gün güneş kremi sürmek en iyisidir. Güneş kremi sizi, cildinizi melanin üretmeye teşvik eden ve böylece sivilce izlerini daha da koyulaştırabilen UV ışınlarından korur . Sağlığınıza zararlı olabileceğinden, kimyasal filtreler olmadan organik güneş kremi kullanmak en iyisidir.

Ayrıca sivilceleri sıkmamalı veya çizmemelisiniz çünkü bu onların iyi ve iz bırakmadan iyileşmesini engeller.

Cildinize uygun bakım, ilk etapta yeni sivilcelerin ortaya çıkmasını önlemek için önemlidir. Bu, makyaj yaptıktan sonra her zaman makyajınızı tamamen temizlemeyi de içerir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar