Frenk Soğanı Nedir ?

Frenk Soğanı Nedir ?


Bu içeriğimizde Frenk Soğanı Nedir ? sorusuna cevap bulabilirsiniz. Taze soğan ile benzerlik gösteren Frenk Soğanı , tat olarak da taze soğan ile benzerlik göstermektedir. Özellikle aşçılar yemeklerinde ekstra bir keskinlik istediklerinde, salatalarında frenk soğan kullanma tercihinde bulunabilirler.

Birçok market ve manav mevsiminde stokladıkları bu soğanları evde de rahatlıkla yetiştirebilir; Süpermarketten alınan frenk soğanları, yenilerini yetiştirmek için başlangıç ​​olarak bile kullanılabilir.

Adından da anlaşılacağı gibi, bu soğanlar ilkbaharda mevsime giriyor. Köklerinin daha büyük ve daha belirgin olması dışında yeşil soğanlara çok benziyorlar. Daha büyük soğanlar, konsantre bir soğan aromasına sahiptir, ancak yeşillikler de güçlü bir şekilde aromalıdır. Tıpkı normal yeşil soğanlar gibi, taze soğanlar da genellikle kökleri eklenmiş olarak satılır.

Soğanı pişirmede kullanmanın birkaç yolu vardır. Doğranabilir ve soslara ilave edilebilir, kızartmalara ve diğer yemeklere eklenebilirler. Ayrıca ızgarada pişirilip sade olarak yenilebilir veya kavrularak garnitür olarak servis edilebilir. Bazı insanlar onları biraz tuzla düz yemekten hoşlanır. Doğal tatlılıklarını ve karmaşık tatlarını ortaya çıkarmak için lezzetli tartlarda karamelize edilebilirler.

Mağazada taze soğan seçerken, alışveriş yapanlar tekdüze, zengin bir yeşil olan keskin, sert yapraklı bir salkım aramalıdır. Tüketiciler rengi solmuş, sümüksü veya solmuş yaprakları olan örnekleri atmalı ve gevrek, sert soğanlar aramalıdır. Frenk soğanı buzdolabında birkaç gün saklanabilir ve kullanmadan önce yıkanmalıdır. Aşçılar ayrıca yumuşak, gevrek iç kısma erişmek için ampulün dış katmanını soymak isteyebilirler.

İnsanlar bu soğanları bahçede veya saksıda yetiştirebilirler. Bahçıvanlar, tohumları veya başlangıç ​​​​soğanlarını ekmek için iyi drene edilmiş toprağı olan makul derecede güneşli bir yer seçmeli ve soğanları nemli tutmalı, ancak büyüdükçe ıslanmamalıdır. Aşçılar sadece daha yumuşak yeşillikleri kullanmak isterlerse, soğanın kileri yeniden doldurmak için taze sürgünler vermesine izin vererek onları ampulün yakınında kesebilirler. Aşçılar ayrıca soğanları çıkarabilir ve bütün, ampul ve hepsini kullanabilirler.


Yorum Gönder

0 Yorumlar