Gül Mumur Nedir, Nerede Kullanılır ?

Gül Mumur Nedir, Nerede Kullanılır ?


Bu içeriğimizde Gül Mumu Nedir ? Gül Mumu Özellikleri Nelerdir? Gül Mumu Nerede Kullanılır ? gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 

Gül mumu, kozmetikte değerli ve nadir bulunan bir ham maddedir. Burada özellikleri ve kullanımları hakkında daha fazla bilgi edinin.

Gül mumu, kozmetik ürünlere besleyici özellikler ve özellikle yoğun bir koku verir. Hammadde ağırlıklı olarak dudak bakım ürünleri, yüz kremleri ve merhemlerde kullanılmaktadır. Ayrıca saf olarak satın alabilir ve kendiniz kozmetik yapmak için kullanabilirsiniz.

Gül mumu: kökeni ve özellikleri

Güm mumu sadece iki tür gül üretir: Rosa damascena ve (daha az ölçüde) Rosa centifolia. Bu güllerin yaprakları üzerinde çok ince bir mum tabakası vardır. Bu, nemin yapraklardan buharlaşmasını önlemek içindir. Bitkinin kurumasını önler.

Bu arada, insanlar kozmetikte bir bileşen olarak balmumu keşfettiler. Çünkü gül mumu aynı zamanda bir film ve dolayısıyla ince bir koruyucu tabaka oluşturarak insan cildini nem kaybından korur. Balmumunun kıvamı karite yağına benzer . Renk, nasıl yapıldığına ve gülün türüne göre değişebilir: yeşilimsi-kahverengiden kırmızımsı-kahverengimsi bir tona kadar değişir.

Gül mumu gül başına sadece çok küçük miktarlarda bulunduğundan, buna bağlı olarak pahalıdır ve diğer mum türlerinden (bal mumu veya meyve mumu gibi) önemli ölçüde daha pahalıdır. Gül mumu tipik olarak gül esansiyel yağı üretiminin bir yan ürünü olarak oluşturulur . Makineler, gül yapraklarını kendi bileşenlerine ayırmak için damıtma kullanır. Balmumu da tek bir ham madde olarak kalır.

Gül mumu: kullanım ipuçları

Teorik olarak, ev yapımı kozmetikler için bir tutarlılık arttırıcı ve baz olarak balmumu gibi gül mumu kullanabilirsiniz . Zaten 60 santigrat derecede erir ve bu nedenle çalışmak kolaydır. Ancak hem ekonomik açıdan hem de yoğun kokusu nedeniyle gül mumunu diğer ham maddelerle (balmumu, karite yağı veya kokusuz yağlar gibi) karıştırmak çoğu zaman daha mantıklıdır.

Gül mumunu aşağıdaki şekillerde kullanabilirsiniz:

  • Yüz, vücut ve özellikle kuru bölgeler için çok amaçlı bir balsam olarak jojobayağı ve balmumu ile birlikte
  • Deodorant krem ​​olarak dut mumu, karite yağı, jojoba yağı ve kabartma tozu ile
  • Göz ve yüz kremi olarak karite yağı ve bitkisel yağlar ile
  • Saç kremi veya saç bakımı olarak bitkisel yağlarla
  • Balmumu kuru ve hava geçirmez bir kapta saklarsanız, beş yıla kadar saklanabilir.

Sürdürülebilirlik ve satın alma ipuçları

Analog gül mumu bulmak kolay değildir. .Organik gül mumu bulmak daha da zordur. Bu nedenle, ne yazık ki, çiftçilerin gül yetiştirirken kimyasal-sentetik ilaçlara başvurma ihtimalini göz ardı edemezsiniz .

Özel balmumu da aslında bölgesel tarımdan gelmiyor. Satın alırken, uzun nakliye yollarından kaçınmak için yalnızca mümkün olduğunca yakın olan Avrupa ülkelerine dikkat edebilirsiniz.


 


Yorum Gönder

0 Yorumlar