Ördek, Kaz Yumurtası Nasıl Saklanmalı ?

Ördek Yumurtası Nasıl Saklanmalı ?


Bu içeriğimizde Ördek, Kaz Yumurtası Nasıl Saklanır ? Ördek Yumurtası Saklama Koşulları Nelerdir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz...

Ördek ya da kaz yumurtası, tavuk yumurtası kadar yaygın değildir, ancak hazırlanması ve saklanması da bir o kadar kolaydır. Ördek yumurtalarının boyutu daha büyüktür ve daha büyük bir sarısı ile besin bakımından tavuk yumurtalarından daha zengindirler. Kabukları daha kalın olduğu için tavuk yumurtasına göre daha uzun raf ömrüne sahiptirler. Ördek ve kaz yumurtaları buzdolabında ise altı hafta, değilse iki hafta saklanabilir.

* Mutfak lavabosunu sıcak su ve kokusuz bulaşık sabunu ile doldurun. Olası kir veya kalıntıları gidermek için her bir yumurtayı dikkatlice yıkayın.

* Her yumurtayı bir havluyla dikkatlice kurulayın. Hasar görmüş veya çatlamış olabilecek yumurtaları atın. Kurutulmuş yumurtaları büyük bir kaseye veya başka bir kaba koyun.

* Ördek yumurtası iki hafta süreyle serin ve kuru bir yerde bekletilir. Ördek yumurtalarını altı hafta boyunca buzdolabına koyun.

İpuçları ve Uyarılar

Tazeliklerini sağlamak için ördek yumurtalarınızı güvenilir bir kaynaktan aldığınızdan veya kendiniz topladığınızdan emin olun.


Yorum Gönder

0 Yorumlar