iPhone 14 Pro Özellikleri

iPhone 14 Pro Özellikleri
                                       

Bir Bakışta iPhone 14 Pro

Apple'ın 2022 "Pro" iPhone'ları, Dynamic Island özellikli çentiksiz bir ekrana, daha hızlı bir A16 çipe, 48 megapiksel kameraya, Çarpma Algılama özelliğine, uydu bağlantısına ve daha fazlasına sahiptir.

Bazı Özellikler

  • 6,1 ve 6,7 inç boyutları
  • çentik yok
  • Dynamic Island kamera kesiti
  • A16 çip
  • Qualcomm X65 modem
  • Uydu bağlantısı
iPhone 14 Pro Özellikleri
                                            

Bir iPhone 14 Pro Almalı mıyım?

Eylül 2022'de piyasaya sürülen iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, Apple'ın iPhone 14 ve iPhone 14 Plus ile birlikte satılan en yeni iPhone'larıdır. Şu an iPhone 14 Pro veya Pro Max satın almak için en iyi zaman değil çünkü iPhone 15 Pro Eylül 2023'te geliyor. En yeni teknolojiye sahip olmak sizin için önemliyse, iPhone satın almak için bekleyin .

iPhone 15 Pro modellerinde yükseltilmiş kamera teknolojisi, USB-C şarjı ve daha hızlı bir A serisi çip bulunacak ve bunların tümü beklemeye değer. En son teknolojiyle ilgilenmiyorsanız, şimdi satın almanın tam zamanı, ancak bunun yerine biraz para kazanmak için iPhone 14'ü tercih etmek isteyebilirsiniz . Dynamic Island'a sahip değil ve kamerası o kadar iyi değil ama birkaç yüz dolar daha ucuz.

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max Özellikleri Açıklandı

7 Eylül'de duyurulan iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, Apple'ın düşük maliyetli iPhone 14 ve iPhone 14 Plus ile birlikte satılan yeni üst düzey amiral gemisi akıllı telefonlarıdır. iPhone 14 Pro modelleri, iPhone 14 modellerinden çok daha zengin özelliklere sahiptir ve kamera teknolojisi iyileştirmeleri, daha iyi görüntüleme özellikleri, daha hızlı bir A16 çip ve daha fazlasını sunar.

6.1 ve 6.7 inç iPhone 14 Pro modelleri, düz kenarları , paslanmaz çelik kasası , dokulu mat cam arka yüzü , IP68 su geçirmezliği ve Seramik Kalkan korumalı ekranıyla iPhone 13 Pro modellerine benziyor , ancak kamera çıkıntıları yeni lensler takın ve ekran da değişti.

TrueDepth kamera sistemi için artık bir çentik yok , Apple bunun yerine Dinamik Ada adını verdiği , ekranın önünde kamera ekipmanını barındıran ve kullanılan yazılıma bağlı olarak şekil ve boyut değiştirebilen hap şeklindeki bir kesik olan şeyi benimsiyor. ekranda.

iPhone 14 Pro Özellikleri

                                            

Apple, Dynamic Island'ın donanım ve yazılım arasındaki çizgiyi harmanlaması gerektiğini söylüyor . Uyarıları, bildirimleri ve etkinlikleri çentiğin olduğu alanda göstererek gerçek zamanlı olarak uyum sağlayabilir . Altında hala donanım var, ancak TrueDepth kamera daha az yer kaplıyor ve Dynamic Island, ekrandan daha iyi yararlanarak arka plana karışmasını sağlıyor. Dynamic Island, Face ID, Harita yol tarifleri, telefon aramaları, müzik bilgileri, spor skorları gibi Canlı Etkinlikler, zamanlayıcılar ve daha fazlası ile ödeme onaylarını gösterebilir ve ayrıca bir dokunup basılı tutma hareketi kullanılarak etkileşimde bulunulabilir.

iPhone 14 Pro ve Pro Max, bir iPhone için bir ilk olan Always-On ekrana izin veren güncellenmiş ProMotion teknolojisine sahip yeni bir Super Retina XDR ekrana sahiptir. Always-On ekran, geliştirilmiş güç verimli teknolojilerle birlikte yeni bir 1Hz ila 120Hz yenileme hızı sayesinde mümkün hale geldi. Always-On ekranı etkinken, saat, widget'lar ve Canlı Etkinlikler her zaman bir bakışta kullanılabilir durumda kalır ve duvar kağıdı soluk görünür.

Always-On teknolojisine ek olarak, iPhone 14 Pro'nun Super Retina XDR ekranı, 2000 nite kadar daha yüksek HDR parlaklığı sunuyor ve bu da onu Pro Display XDR ile aynı seviyeye getiriyor. Bir akıllı telefondaki en yüksek dış mekan parlaklığını sunar ve güneşli koşullarda iPhone 13 Pro'nun iki katı kadar parlaktır .

iPhone 14 Pro Özellikleri

                                           

iPhone 14 Pro modellerinde güncellenmiş bir A16 çip var ve bu, Apple'ın iPhone 14 ve iPhone 14 Pro için ilk kez farklı çipler kullandığına işaret ediyor. A16, hız ve verimlilik iyileştirmeleri sağlayan yeni 4 nanometre işlemi üzerine inşa edilen ilk çiptir . A16, daha hızlı 6 çekirdekli CPU'ya , yüzde 50 daha fazla bellek bant genişliğine sahip hızlandırılmış 5 çekirdekli GPU'ya ve saniyede 17 trilyon işlem gerçekleştiren güncellenmiş 16 çekirdekli Neural Engine'e sahiptir.

Apple , çekilen fotoğrafa uyum sağlayan dört piksel sensörlü 48 megapiksel Geniş kamera ekledi , böylece 48 megapiksel fotoğrafın ayrıntıları 12 megapiksel fotoğrafta sıkıştırılıyor. Çoğu fotoğrafta, düşük ışıkta daha da iyi performans için her dört piksel bir büyük dörtlü pikselde birleştirilir . 48 megapiksel lens, dijital yakınlaştırma olmadan tam çözünürlüklü fotoğraflar için ortadaki 12 megapikseli kullanan 2x Telefoto modunu da etkinleştirir. Bu, yine geliştirilmiş olan özel Telefoto lens tarafından etkinleştirilen mevcut 3x yakınlaştırmaya katılır.

iPhone 14 Pro modelleri, ProRAW ile tam 48 MP'de çekim yapabilir ve yeni iPhone'ların etkileyici profesyonel fotoğraflar çekmesini sağlar. İkinci nesil sensör kaydırmalı optik görüntü sabitleme, titremeyi ve bulanıklığı azaltır ve yeni 12 megapiksel Ultra Geniş kamera, daha fazla ayrıntı ve daha iyi bir makro modu ile daha net görüntüler için daha büyük piksellere sahiptir .

TrueDepth ön kamera, düşük ışıkta daha iyi özçekimler ve videolar için geliştirilmiş f/1,9 diyaframa sahiptir ve ilk kez otomatik netlemeyi destekler . Adaptive True Tone flaş, merceğin odak uzaklığına göre desen değiştiren dokuz LED dizisiyle yeniden tasarlandı. Gece modu, Akıllı HDR 4, Portre Modu ve Fotoğraf Stilleri gibi özellikler kullanılmaya devam ediyor.

Apple'ın A16 çipi, iPhone 14 Pro modellerindeki tüm lenslerde düşük ışık performansını iyileştiren bir Fotonik Motora güç veriyor. Telefoto, Geniş ve öne bakan TrueDepth kameralar, Photonic Engine ile 2 kat daha iyi düşük ışık performansı sunarken Ultra Geniş lens, düşük ışıkta 3 kat daha iyi performansı destekler. Photonic Engine, Deep Fusion'ı genişletir ve ince dokuları korurken ve gelişmiş renkler sağlarken etkileyici ayrıntılar sağlar .

Video için, her zamankinden daha iyi görüntü sabitleme ile pürüzsüz görünümlü video sağlayan bir Eylem Modu vardır . Eylem Modu, eylemin ortasında video çekildiğinde bile önemli sarsıntılara, harekete ve titreşimlere uyum sağlayabilir. Sinematik Mod iyileştirildi ve 30 fps'de 4K ve 24 fps'de 4K olarak sunuluyor .

iPhone 14 Pro Özellikleri

                                          

iPhone 14 Pro modellerinde 256G'ye kadar ölçüm yapabilen çift çekirdekli bir ivmeölçer bulunur ve ivmeölçer ve yüksek dinamik aralıklı jiroskop, ciddi bir kaza geçirip ulaşamadığınızda acil servislerle iletişime geçebilen bir Çarpışma Tespiti özelliğine güç sağlar.  Apple, bu özelliğe güç sağlamak için başka sensörler de kullanır, böylece barometre kabin basıncındaki değişiklikleri algılar , GPS hız değişikliklerini izler ve mikrofon, araba çarpma seslerini dinleyebilir.

Apple ayrıca , WiFi ve hücresel bağlantının bulunmadığı acil durumlarda iPhone 14'ün iletişim amacıyla doğrudan uydulara bağlanmasına olanak tanıyan bir seçenek olan uydu aracılığıyla Acil SOS'u da ekledi. Uydu üzerinden Acil SOS, ağaçların az olduğu açık alanlarda çalışır ve kullanıcıların acil durum personeline metin göndermesine olanak tanır. İki yıl boyunca ücretsizdir ve ABD ve Kanada'da çalışır. Uydu bağlantısı, uzak bölgelerde yürüyüş yaparken veya kamp yaparken konumunuzu Bul'da arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşmak için de kullanılabilir .

iPhone 14 Pro modelleri, 5G bağlantısını (ABD'de 6GHz altı ve mmWave) destekler ve yeni bir Qualcomm X65 modem kullanır. Amerika Birleşik Devletleri'nde, operatörler artık eSIM kullandığından, iPhone modelleri fiziksel bir SIM kart olmadan gönderilir.

Pil ömrü , iPhone 14 Pro ve Pro Max ile iyileştirildi ve iPhone 13 Pro modellerinden bir saat daha uzun dayanıyor . iPhone 14 Pro, video izlerken 23 saate kadar, Pro Max ise video izlerken 29 saate kadar dayanır.

iPhone 14 Pro modelleri 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB depolama kapasitelerinde sunuluyor . 15 W'a kadar MagSafe şarjı desteklenmeye devam ediyor ve Lightning üzerinden hızlı şarj , 20 W veya daha yüksek bir şarj cihazıyla sunuluyor. iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max ayrıca WiFi 6 ve Bluetooth 5.3'ü destekler .

Yorum Gönder

0 Yorumlar