Keçiler Hakkında 7 Büyüleyici Gerçek

 Keçiler Hakkında 7 Büyüleyici Gerçek

Keçiler, Capra cinsine ait otçul memelilerdir ve dünya genelinde yaygın olarak bulunan hayvanlardır. Keçiler, uzun süredir insanlarla birlikte yaşayan ve tarım alanında önemli bir rol oynayan hayvanlardır. Doğal olarak dağlık bölgelerde bulunan keçiler, çeşitli iklim ve coğrafi koşullara uyum sağlayabilme yetenekleriyle tanınırlar.

Keçiler Hakkında 7 Büyüleyici Gerçek

                                     

 Ortalama olarak 10-15 yıl yaşayabilen keçiler, görece küçük ve ince yapılı hayvanlardır. Vücutları genellikle uzun ve eğri boynuzlarla süslenmiştir. Keçiler, beslenmelerini genellikle otlar, yapraklar, kabuklu bitkiler ve bazen de çalılarla sağlarlar. Ayrıca, keçi sütü, eti ve derisi de insanlar için önemli kaynaklardır. Keçiler, çeviklikleri, dayanıklılıkları ve tırmanma yetenekleri ile bilinirler ve dağlık bölgelerdeki kayalık arazilerde kolayca hareket edebilirler. Hem kırsal hem de kentsel alanlarda, sürüler halinde veya bireysel olarak yetiştirilen keçiler, insanlar için değerli bir kaynak ve sevimli bir evcil hayvan olarak kabul edilirler.

Çoğu insan keçiler hakkında çok az şey bilir - ama boynuzlu dört ayaklı arkadaşlar gerçekten büyüleyicidir! Yoksa keçilerin öğrenilen becerileri asla unutmadıklarını veya aşırı derecede meraklı olduklarını mı düşündünüz ? Ya da akranlarıyla duyguları hakkında "konuştuklarını" mı? Burada keçiler hakkında sizi şaşırtacak heyecan verici gerçekler bulacaksınız.

Keçiler Hakkında 7 Büyüleyici Gerçek

                                                

İşte:  Keçiler Hakkında 7 Büyüleyici Gerçek

1. Keçiler bilinçli olarak insanlarla etkileşime girer

Araştırmacılar, keçilerin yiyeceklerine ulaşamama gibi bir sorunla karşılaştıklarında insanlardan yardım istediklerini gözlemlemişlerdir. 

2. Keçiler gurmedir

Keçiler en sevdikleri yiyeceği özenle seçerler: Örneğin, sadece dikenli çalıların yapraklarını koparırlar, lezzetli dallar elde etmek için ağaçlara tırmanırlar ve çimenlerde en lezzetli sapları ararlar.

3. Keçiler duygularını diğer keçilerle paylaşır

Bir çalışma, keçilerin diğer keçilere mutlu olup olmadıklarını veya olumsuz hissettiklerini söylemek için seslerini kullanabildiklerini gösterdi. [2] Öğrenmek için davranış bilimci Luigi Baciadonna liderliğindeki bir ekip, keçilerin olumlu ve olumsuz durumlardaki seslerini kaydederek diğer keçilere oynattı. Kalp atış hızlarını ve davranışlarını etkileyen farklı duygular arasında ayrım yapabilirler. Olumsuz çağrılar, kalp atışlarının hızlanmasına neden oldu ve hayvanlar çok daha uyanık hale geldi - ki bu, evrimsel bir bakış açısıyla tehlikeli durumlarda çok anlamlıdır.

4. Keçilerin şirin isimleri vardır.

Dişi hayvanlara "keçi" veya "keçi", erkek hayvanlara "geyik" veya hadım edildiğinde "keşiş" denir. Genç hayvanlara "geyik yavrusu" denir.

Keçiler Hakkında 7 Büyüleyici Gerçek

                                        

5. Keçiler hızlı büyür

Geyik yavruları doğumdan birkaç dakika sonra kendi başlarına ortalıkta koşturmaya başlarlar.

6. Keçiler asla öğrenmezler

Bir çalışmada keçiler, kaldıraçlı kilitli bir kutuyu açmayı öğrendi. Dört yıl sonra bu yeteneği unutmamışlardı. 

7. Keçiler vegandır

Bu doğru! Keçiler tamamen bitki bazlı bir diyet yerler. Sulu otları ve otları severler ve kabuk, yaprak ve küçük dalları kemirmeyi severler. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar