Belçim Bilgin Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Belçim Bilgin Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? 

                                       

Belçim Bilgin hakkında merak edilenleri sizin için derledik. Son dönemde sosyal medyanın en çok konuşulan isimleri arasına giren Belçim Bilgin'in kim olduğu, kaç yaşında olduğu ve nereli olduğu merak konusu oldu. Ayrıca hangi filmlerde rol aldığı da dikkat çekiyor. İşte detaylar...

Belçim Bilgin Hayatı

Belçim Bilgin, 31 Ocak 1983 tarihinde Ankara'da doğmuştur. İlkokul eğitimini Ankara'daki Salih Alptekin İlkokulu'nda tamamladıktan sonra ailesinin yer değiştirmesi sebebiyle İskenderun'a taşındı. Ortaokul ve lise eğitimini ise Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nde tamamladı.

Hacettepe Üniversitesi Bilgi-Belge Yönetimi Bölümü'nde 2002 yılında eğitimine başladı. Bu süreçte tiyatroculuk hayali olan Belçim Bilgin, bir arkadaşının tavsiyesiyle Yılmaz Erdoğan ile tanıştı. Yılmaz Erdoğan'ın Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) Workshop'larını öğrettiği döneme katıldı. Bu dönemde "Sıfır Kilometre" adlı sinema filminde yer aldı ve ardından okulunu dondurarak Paris'e yerleşti. Paris'te geçirdiği iki yılın ardından "Dol" adlı bir diğer filmde rol aldı. 2006 yılında Türkiye'ye dönüş yaptı ve aynı yıl Yılmaz Erdoğan ile evlendi.

Belçim Bilgin, yönetmen Hiner Saleem'in "Sıfır Kilometre" filmiyle başrolde yer aldı ve bu filmle Cannes Film Festivali'ne katıldı. 2011 yılında ise Yusuf Pirhasan'ın yönettiği "Kurtuluş Son Durak" filminde rol aldı. Bu filmde Demet Akbağ, Asuman Dabak, Ayten Soykök gibi isimlerle birlikte sahne aldı.

Belçim Bilgin, "Uçan Süpürge" adlı kadın iletişim ve araştırma derneğiyle çocuk evliliklerine karşı farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinliklere katıldı. Evlilik hayatı da dikkat çeken oyuncu, Yılmaz Erdoğan ile olan 12 yıllık evliliğini 2018 yılında noktaladı. Ardından İtalyan asıllı Kanadalı yapımcı Alfredo Di Blasio ile ilişki yaşamaya başladı.

Belçim Bilgin'in kariyeri ve özel hayatındaki gelişmeler magazin dünyasının yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor.

BELÇİM BİLGİM HANGİ FİLMLERDE OYNADI?

Belçim Bilgin Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? 

                                          

2015 - Annemin Yarası 

2014 - Çalsın Sazlar

2014 - Sadece Sen

2013 - Kelebeğin Rüyası

2012 - Sessiz

2012 - Gergedan Mevsimi

2011 - Kurtuluş Son Durak

2011 - Keşanlı Ali Destanı

2011 - Aşk Tesadüfleri Sever

2009 - Güldünya

2008-2009 - Yol Arkadaşım

2008 - Güz Sancısı

2007 - Dol

2006 - Hatırla Sevgili

2005 - Sıfır Kilometre

Yorum Gönder

0 Yorumlar