Usta Şef Tarifi: Geleneksel Dim Sum Tarifi

Usta Şef Tarifi: Geleneksel Dim Sum Tarifi

                                  

Son yayınlanan MasterChef bölümünde, Doğu Asya mutfağının incisi ve aynı zamanda Çin mantısı veya gyoza olarak da bilinen Dim Sum, mercek altına alındı. Doğu Asya mutfağına meraklı olanların sıkça sorduğu "Dim Sum nedir, nasıl yapılır, hangi bölgenin yemeği?" sorularının cevaplarını sizler için araştırdık.

Çin mutfağının en gözde tatlarından biri olan Dim Sum, genellikle balık, kabuklu deniz ürünleri ve et ile hazırlanır. Bu lezzet, kahvaltıdan öğle yemeğine kadar çay eşliğinde sıklıkla tercih edilir. MasterChef yarışmasında sunulan bu enfes tarifin detaylarını ve araştırılan "Dim Sum nedir, nasıl yapılır? Dim Sum tarifi nedir?" sorularının cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz.

Dim Sum Hazırlama Malzemeleri:

Usta Şef Tarifi: Geleneksel Dim Sum Tarifi

                                       

Hamur İçin:

1/4 su bardağı un

1/4 su bardağı kaynar su

5 yemek kaşığı soğuk su

1/2 yemek kaşığı sıvı yağ

İç Harcı İçin:

75 gr kıyma

3 yemek kaşığı konserve bambu filizi

1/2 yemek kaşığı soya sosu

1 yemek kaşığı esmer şeker

1/2 tatlı kaşığı susam yağı

1 tatlı kaşığı mısır unu

Marul yaprakları

1 küçük kase soya sosu

3-4 adet karides krakeri

3-4 dal taze soğan

1 yemek kaşığı doğranmış taze kırmızı biber

Dim Sum Nasıl Hazırlanır?

Usta Şef Tarifi: Geleneksel Dim Sum Tarifi

                                       

İlk olarak unu eleyin ve geniş bir kaba alın. Sıcak suyu, soğuk suyu ve yağı ekleyip yumuşak bir hamur yoğurana kadar karıştırın. Hamuru 16 eşit parçaya bölüp yuvarlayın. Bezelerin üzerini kapatıp en az 30 dakika dinlendirin.

Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın. Kıymayı, soya sosunu, bambu filizini, şekeri ve susam yağını karıştırın. Ardından mısır ununu ekleyin.

Tezgaha buğday nişastası serpip bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun ortasına 1 tatlı kaşığı iç harç koyup kapatın ve kenarlarını birbirine yapıştırın.

Hazırlanan Dim Sum mantılarını hafifçe yağlanmış bir buharlı tencerenin üzerine yerleştirin. Tencerenin içine su ekleyin ve buharda 15 dakika kadar pişirin.

Haşlanan mantıları servis tabağına alıp üzerini taze soğan ve kırmızı biberle süsleyin.

Taze soya sosu ve karides krakerleri ile servis ederek, bu özgün ve lezzetli Dim Sum tarifinin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Yorum Gönder

0 Yorumlar