Beşik Kertmesi Nedir,Nasıl Yapılır ?

beşik kertmesi ne demek
Beşik Kertmesi Evliliği Nedir.? Beşik Kertmesi Nasıl Yapılır ? Beşik Kertmesi Nasıl Bozulur ?

Beşik Kertmesi Nedir ? Beşik Kertmesi Evliliği Nedir.? Beşik Kertmesi Nasıl Yapılır ?Beşik Kertmesi Nasıl Bozulur ? Beşik Kertmesi İle Evlenmezse Ne Olur?  Beşik Kertmesinin Amacı Nedir ? Beşik Kertme Ne Demek ? 

Her gün binlerce insan internet ortamında Beşik kertmesi nedir ? Beşik kertmesi nasıl yapılır ? Beşik kertmesi nasıl bozulur ? Beşik kertmesi ile evlenmeze ne olur ?  Beşik kertmesinin amacı nedir ? Beşik Kertmesi Ne Demek ? şeklinde aramalar yapıyor. Sizler için beşik kertmesi nedir sorusunu yanıtlamaya çalışacağız.

Eski bir Türk geleneği olan beşik kertmesi nedir,iki aile arasındaki dostluğun ve bağlılığın sürekliliği yahut birlikteliliğinin dağılmaması amacıyla çok küçük yaştaki (beşikteki) çocuğu başka bir ailenin, yaşıt ya da yetişkin erkeği, kızı ile nişanlamaya verilen durumdur.Beşik kertmesi evliliğine doğu kültürlerinde daha sık rastlanır.

İSTERSENİZ BURADAN BERDEL NEDİR ? >>> adlı yayınımıza ulaşabilirsiniz. 

Beşik kertmesi nedir,beşik kertmesi neden yapılır,beşik kertmesinin amacı nedir ? Başka köylerden kız-erkek almayı engellemek ve köyden dışarı insan yollamamak beşik kertmesinin asıl amacıdır.


Beşik Kertmesi Evliliği Nedir.? Beşik Kertmesi Nasıl Yapılır ? Beşik Kertmesi Nasıl Bozulur ?

Beşik kertmesi nedir sorusunu; bir başka değişle eski bir Türk ananesi olarak, daha önceden anlaşmalı veyahut akraba olan ailelerin, yeni dünyaya gelmiş çocuklarının başını bağlaması olarak bilinen, gelenektir.

Beşik Kertmesi İle Evlenmezse Ne Olur ?

Başkalarının mutluluğu için mutlu mesut aile tablosu çizmek zorunda bırakılanların durumu olan beşik kertmesi,bireyin özgür iradesi ve kimlikleşmesi önüne çekilebilecek en güçlü setlerden biridir,bu nedenle bebek yaşlardaki birey yetişkin olduğunda ilgili kertmesi ile evlenmek istememesi aile ile olan bağlarını zedelemekte ve çatışmalara neden olabilmektedir,hatta ailesi ile ilişkilerini sonlandırmaya kadar gidebilen bir durumdur. Bireyin özgür idaresine vurulan en büyük en büyük ketlerden biridir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar