Karıncalar Ne Yer ? Karıncalar Neden Tek Sıra Halinde Yürür ?Karıncalar Hakkında Bilgi ?



karincalar-hakkinda-kisa-bilgi
Karıncalar Ne Yer ? Karıncalar Hakkında Bilgi ?

Karıncalar Ne Yer ? Karıncalar Hakkında Bilgi ? Karıncaların En Sevdiği Yiyecek Hangisidir ? Karıncalar Su İçer mi ? Karıncalar Neden Tek Sıra Halinde Yürüyor ?

Çoğumuzun merak ettiği sorulardan bazıları karıncalar ne yer? karıncalar hakkında bilgi ? karıncaların ev sevdiği yiyecek hangisidir ?  karıncalar su içer mi ? karıncalar neden tek sıra halinde yürür şeklinde olabilir.

Karıncalar, yaptığınız yiyeceklerin hepsini yemeyi sever. Tüm et, sebze, tahıl ve diğer yiyecek türlerinin yanı sıra karıncaların da yediği diğer böcekleri öğrenelim.
Karıncalar Nasıl Beslenir ?
İnsanoğlunun tükettiği her  şeyi karıncalarda tüketir. Muhtemelen bir kerede büyük bir parça yiyecek taşıyamazlar, ancak sandviçinizi dışarıda bırakırsanız, bazı aç karıncaların bulup onu parçalamayı başladığını görebilirsiniz.
Karıncalar hemen hemen her şeyi yer. Bu, sebzeler, etler, meyveler, kuruyemişler, meyve suyu ve hatta soda gibi yediğiniz yiyecekleri yiyecekleri anlamına gelir.  Tüm dünyada, 12.000 bin civarı farklı türde karınca vardır ve her tür karınca tüm besinlerin tadına bayılır.

karincalar-hakkinda-bilgi
Karıncalar Ne Yer ? Karıncalar Hakkında Bilgi ?

Tatlı Yiyecekler ve Sıvılar

Tatlıları sever misin? Birçok karınca şekerli nektar veya bitkilerin yaptığı sıvıyı yerler. Ayrıca yaprak bitlerinin ürettiği  "tatlı" sıvıdan beslenirler (yaprak bitleri başka tür bir böceklerdir). Portakal, mango ve diğer tatlı meyveleri yiyen karıncaları da görebilirsiniz.


Bitkiler ve Tohumlar

 Karıncalar, sebzeleri, mısır gibi bitkileri, ot ve yaprak gibi bitki materyallerini yemeyi tercih ederler. Ayrıca tohum, tahıl ve üzerinde yiyecek yetiştiren bitkileri de yerler. Sadece bazı karıncalar bahçelerden yemek yemeyi sevmez, bazı karıncalar da bahçecileri mesken edinmişlerdir. Örneğin yaprak kesici karınca, daha sonra yemek yiyeceği mantarları yetiştirmek için çiğnenmiş yapraklar kullanır.

Böcekler ve Hayvanlar

Bazı karıncalar böcekleri, hatta küçük hayvanları bile yerler, çünkü et yemeyi severler. Bazı  karıncalar ise birbirlerini yer! Ordu karıncaları, diğer tür karıncaların yuvalarını işgal edecek ve yumurtalarını ya da yeni dünyaya gelenleri yiyecektir.

KARINCALAR HAKKINDA KISACA BİLGİ

Karıncalar, insanlar gibi inanılmaz derecede çeşitli bir yiyecek yelpazesine sahiptir. Ve insanlar gibi, karıncalar da, yiyeceklerini bulmak, toplamak, depolamak ve dağıtmak için herhangi bir ustaca yöntem tasarlayan sofistike ve sosyal hayvanlardır. 

Genel olarak konuşursak, karıncalar (yaklaşık 12.000 bilinen çeşidi vardır ) omnivorlar olarak sınıflandırılabilir. Aslında, ateş karıncaları gibi tüm karıncalar arasında en ısrarcı ve en zararlı olanı en az uzmanlaşmış yiyiciler arasındadır. Bununla birlikte, çoğu karınca türü, diğerlerine göre bir tür yiyecek tercih etme eğilimindedir ve bazı karıncaların beslenme alışkanlıkları tarafından tanımlanabildiği ölçüdedir.

Bazı karınca türleri, diğer karınca türleri de dahil olmak üzere, diğer böcekleri öldürür ve yerler. Bazı karıncalar, akbabalar ve sırtlanlar gibi, leş yiyicilerdir: Ölü veya çürüyen protein kaynaklarını tercih ederler. Ve bazı karıncalar ise tarımcı olarak adlandırılabilir. Yaprak kesici karınca aslında topladıkları yarı sindirilmiş bitki malzemesinden "çiftlikler" oluşturarak bir mantar yetiştirir. Düzenleyici karıncalar, tam anlamıyla yaprak bitlerini (bitki özünde beslenen küçük yıkıcı böcekler) sığır olarak tutacak, onları diğer böcek avcılarından koruyacak ve onları tatlı özsu olarak bilinen şekerli bir madde için "sağım" yapacaktır.

 İşçi karıncaları, bir besin kaynağını tanımlamak amacıyla yuvadan dışarı çıkarlar. İstedikleri bir şeyi keşfettiklerinde, bu işçiler yuvaya geri döner ve diğer işçi karıncaların toplamaları için kimyasal bir iz bırakır. Feromonlar olarak bilinen bu kimyasallar, belirli bir kolonideki karıncalara özgüdür ve ayrıca karınca bölgelerini işaret eder.

Karıncalar neden tek sıra halinde yürüyor sorusunu yanıtlayacak olursak: iz kurulduktan sonra, işçi karıncalar vardiyalı olarak dolaşırlar: yiyecek kaynağını ortaya koymak, yiyecek almak ve bir sonraki vardiya için yeni bir feromon izi bırakmak üzere yiyeceklerle birlikte yuvaya geri dönerler. bu beslenme davranışı, karıncaların neden uzun sütunlarda yürüdüğünü açıklamaya yardımcı olur.

Karıncalar çok fırsatçı olduğu için evinizdeki başıboş yemeklere gelerek canınızı sıkabilirler. Meyve ve sebzeleri mümkün olduğu kadar buzdolabında tutun,pencere veya çatlakların yakınında olabilecek alanlarda biriken kırıntılardan ve yemek atıklarından sakının. Dökülenler ayrıca karıncaları da çekebilir ve karıncalar daha da artmadan iyice ortamı temizlemelisiniz.

KARINCALAR ÇİFTLEŞİR Mİ ? KARINCALAR NASIL ÜRER ?

Karıncalar çiftleşir mi ? Karıncalar nasıl ürer ? sorularına bakacak olursak;


Karıncalar tamamen metamorfoz geçirir - yumurtadan larvaya, pupadan erişkinlere. Her karınca kolonisi, tek amacı üremek olan kraliçeyle başlar ve merkeze odaklanır. Kraliçe kısa eşleşme döneminde birkaç erkekle çiftleşebilse de, bir daha asla çiftleşmez. Karıncalar Spermi, iç kesesi içinde, spermatheca'yı karnının ucunun yanında saklar, burada sperm, yumurtaları döllemek için üreme kanallarına girmelerini sağlayan bir valf açana kadar hareketsiz kalır.

Kraliçe yavrularının cinsiyetini kontrol eder. Döllenmiş yumurtalar dişiler üretir (nadiren üreme yeteneğine sahip kanatsız işçiler veya üreme bakir kraliçeleri). Döllenmemiş yumurtalar işsiz kanatlı erkeklerde gelişir ve yalnızca bakire bir kraliçeyi döllemek için bulunur. Kraliçe, kadın larvalarında kanat büyümesini ve yumurtalık gelişimini geciktiren bir kimyasal salgılayarak sayısız işçi üretiyor. Bakire kraliçeleri, yalnızca koloninin genişlemesine izin verecek yeterli işçi olduğunda üretilir.
Queens işçilerine göre uzun ömürlü yaşıyor ve üretken üreticiler. Avrupa'da bulunan ortak bir karınca olan Lasius'un kraliçesi, 29 yıl boyunca esaret altında yaşadı. Kentsel Firavun'un karınca Monomorium pharaonis'in kraliçesi sadece üç ay yaşadı . Güney Amerika'dan gelen yaprak kesici karınca kraliçesi, 14 yıllık ömrü boyunca 150 milyon işçi üretiyor.

karincalar-hakkinda-bilgi
                     Karıncalar Ne Yer ? Karıncalar Hakkında Bilgi ?



Koloni gelişiminin ilk aşaması, kanatlı erkekler ve bakir kraliçelerin yuvadan ayrılmaya başladığı, çiftleşme uçuşları adı verilen devasa sürülerde yuvadan ayrıldığı ve başka bir koloniden bir eş ararken, kurucu aşamadır. Büyük popülasyonlu kolonilerde olduğu gibi Solenopsis yangın karıncaları gibi, yüz binlerce genç kraliçe havaya bir saatten daha az bir sürede ulaşıyor , ancak yalnızca bir veya iki kişi üremek için yeterince uzun süre hayatta kalacak. Çoğu kuşlar , kurbağalar , böcekler , kırkayaklar , örümcekler gibi avcılar veya diğer karınca kolonilerinin savunma işçileri tarafından alınır. Benzer bir kader, hiçbiri çiftleşmeden sonra hayatta kalamayan erkek karıncaları beklemektedir.
Çiftleşmeden sonra, kraliçe karıncalar ve erkek karıncalar kanatlarını kaybederler. Kraliçe, yeni yuvasına başlamak için bir yer aramak için çabalıyor. Hayatta kalırsa, bir yuva kazar, yumurtlar ve tamamen el işçiliğinden oluşan ilk yavrusunu tek elle kaldırır. Yaprak kesen karıncalarda, yetişkinler yumurtaların bırakılmasından 40-60 gün sonra ortaya çıkarlar. Genç kız karıncalar ana karıncaları besler, temizler ve tımar ederler. İşçi karıncalar ise  yuvayı genişletiyor, ayrıntılı tünel sistemlerini kazıyor ve yeni yumurtaları özel tarama odalarına taşıyor. Yavru larvaları beslenir ve temizlenir ve genç yetişkinler kendileri olana kadar kozalardaki yavru larvalar korunur.
Koloni şimdi tamamen çalışmaya ve genişlemeye adanmış bir zaman olan ergonomik aşamaya giriyor. Koloninin üreme evresine girebilecek kadar büyük olması, kraliçe karıncanın bakire kraliçeler ve yuvaya çiftleşme zamanında tüm döngüyü yeniden başlatmak için bırakan erkekler üretmeye başlamasından önce, bir mevsim veya beş yıl sürebilir.

Bazı türlerde, yeni bir kraliçe yalnız yeni bir koloni bulur; Diğer türlerde, birkaç kraliçe birlikte yaparlar. Bazen, işçi grupları, yuvalarını oluşturmasına yardımcı olmak için genç bir kraliçeyle yuvadan yüzmeye başlar. Kosta Rika ordusu karınca Eciton burchelli gibi halihazırda verimli kraliçelere sahip kolonilerde , tüm gruplar bireysel koloniler oluşturmak için bireysel kraliçelerinden ayrılırlar . Ateş karıncaları gibi tek kraliçe kolonilerinde, kraliçenin ölümü, halef bırakmadığı için koloninin ölümü anlamına gelir. Birden fazla kraliçe bulunan koloniler hayatta kalır ve gelişirler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar