Periyodik Cetvel Nedir ? Periyodik Tablo Elementleri Nelerdir ? Periyodik Tablo Göster


Periyodik tablo nedir,ne işe yarar ? Periyodik Teblo Göster, Periyodik Tablo İle İlgili Önemli Bilgiler,Periyodik Tablo Tarihçesi
Periyodik Tablo Nedir ? Periyodik Tablo Göster




Bu yayınımızda Periyodik tablo nedir, ne işe yarar ? Periyodik Teblo Göster, Periyodik Tablo İle İlgili Önemli Bilgiler,Periyodik Tablo Tarihçesi,Periyodik Cetvelin Babası Kimdir ? gibi sorularınıza cevap bulacaksınız.


Periyodik tablo tarihçesine baktığımızda senelerini kimya çalışmalarına vermiş bireylerin uğraşları sonucunda ortaya çıkmış kimyasal elementlerin sınıflandırılması için kullanıldığını görürüz.

Periyodik cetvelin babası olarak bilinmekte olan Dimitri Mendeleyev periyodik cetveli resmiyete kavuşturmuştur. Mendeleyev'in o dönemlerde bilinen tüm elementleri atom kütlelerinin büyüklüğüne göre sıralayarak oluşturduğu listeye periyodik cetvel denilmektedir.

Periyodik cetvelde bilinen tüm elementler artan atom numaralarına göre sıralandırılarak bir liste  oluşturulmakta ve bu şekilde yorumlanmaktadır.

Mendeleyev'in oluşturduğu periyodik cetvelde 63 element mevcuttur. Zamanla element sayısı arttmıştır ve oluşturulan sisteme göre dizilmiştir.

Periyodik tablo nedir, ne işe yarar ? Periyodik Teblo Göster, Periyodik Tablo İle İlgili Önemli Bilgiler,Periyodik Tablo Tarihçesi,Periyodik Cetvelin Babası Kimdir ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar