7 Adımda Popodaki Sivilcelerden Kurtul (KESİN)



popodaki-cibanlardan-kurtul
Popodaki Sivilcelerden Kurtulun


Popodaki Sivilcelerden Nasıl Kurtulunur ? Popodaki Sivilceler Nasıl Geçer ? Kalçadaki Pütürler Nasıl Geçer ?

Bu yayınımızda aşağıdaki sorularınıza cevap bulabileceksiniz:

kalçadaki çıban izleri nasıl geçer,kalçada çıkan sivilce lekeleri nasıl geçer,
kalçada sivilce kremi,kalçadaki pütürler,kalçada sivilce hangi vitamin,arkada çıkan sivilceler,benzoyil peroxidli krem,roaccutane kalça sivilceleri

İşte popolarınızdaki sivilcelerden kurtulabileceğiniz 7 yöntem:


1) GİYSİLERİNİZİ GEVŞETİN

Kalçadaki çıban izleri nasıl geçer derseniz öncelikle vücudunuzu sıkan giyeceklerden kurtulun.İnce pantolanlar süper ve şık görünüyor,fakat bu durum popo sivilcelerini daha da kötüleştirebilir.Dar kesimli kotlar harika olsada maalesef popo sivilceleri için kullanılmamaları gerekmektedir. Gevşek kıyafetler giymeniz sizi ve poponuzu rahatlatacaktır.


2) ÇALIŞMA SAATLERİNDEN HEMEN SONRA DUŞ ALIN

Cildinize hapsolmuş ve daha sonra kuruyan ter poponuzdaki kan damarlarını aşırı derecede tahriş edebilir 
Çalışmalardan hemen sonra duş almanız vücuda hapsolan terden sizi koruyacaktır.
Hazır giyim konusunda, cildinize ısı ve nemi hapseden materyallerden uzak durun. Ter, ısı ve sürtünme folikülü tahriş ederler.
Polyester, naylon veya ipek iç çamaşırların tümü ısı ve nemi hapseder. Bunun yerine nefes alabilen pamuk çamaşırlar giyin.
Çalışırken pamuklu külot veya iç çamaşırı özellikle önemlidir. İlk tercihiniz değilse, endişelenmeyin. Molalar kontrol altına alındıktan sonra en sevdiğiniz iç çamaşırlara dönebilirsiniz.


3) POPOLARI SERTÇE OVMAKTAN VAZGEÇİN.

Lif kabukları, sert kıllı gövdeli fırçalar ve diğer süper aşındırıcı ürünleri terk edin. Agresif ovmalardan kaçının, bu durum iltihaplı foliküllerinizi tahriş edebilir ve popo sivilcelerini daha da kötüleştirebilir.
Poponuzu yavaşca,yumuşak bir bez veya naylon gövdeli kabarık bez kullanarak yapın.Popo sivilceniz iltihaplı veya ağrılı olsa da,fırçalamayı tamamen bırakın.



Popodaki Sivilcelerden Kurtulmak İçin 7 Öneri 



4)  BENZOİL PEROKSİT İLE POPONUZU YIKAYIN 

Popo sivilceniz hafif ise, küçük ince darbeler veya sadece iltihaplı sivilceleriniz yayılıyorsa, benzoil peroksit harika bir tedavi yöntemi olabilir.
Benzoil peroksit lekeleri azaltmak için gözenekleri temizlemeye yardımcı olur . Ayrıca, anti-enflamatuar özelliklere sahiptir,  
Benzoil peroksit eczaneden  satın alabilirsiniz. Kişisel tercihinize bağlı olarak ya vücut temizliği ya da sabun şekli olanlar gayet iyidir. 

5) SALİSİLİK ASİTLİ PED İLAÇLARI KULLANIN

Popo sivilcelerinden kurtulmanın bir diğer yolu da salisilik kullanmaktır. Salisilik asit cildinizin hücreleri daha etkili şekilde dökmesine yardımcı olan bir beta hidroksi asittir.

İlaçlı salisilik asit yastıkları, bu ilacı poponuzdaki sivilceleri geçirmenin kolay bir yoludur. Önceden ıslatılmış pedi kalçalarınıza sürtün (cinsel organlarınızdan uzak durun).Eczanelerden satın alabilirsiniz . Özellikle "vücut pedleri" olarak pazarlanan pedleri bulamazsanız endişelenmeyin. Poponuzda Stridex, Oxy ve Neutrogena gibi yüz akne tedavisi pedleri kullanmak sorun değil.
Ancak içindeki aktif maddeleri kontrol edin. Popo sivilce tedavisi için, yüzde 2 salisilik asit ile daha düşük bir yüzdesine göre daha iyi sonuçlar alırsınız.




Salisilik asit pedleri, benzoil peroksit vücut yıkama ile birlikte de kullanılabilir. Fakat cinsel organlarınıza değdirmemeye dikkat edin.

6) LAKTİK ASİT LOSYONU KULLANIN

 Bir diğer popo akne tedavisi laktik asit losyonudur. Laktik asit bir alfa hidroksi asittir . Salisilik asit gibi, laktik asit de ölü cilt hücrelerinin gevşemesine ve yok olmasına yardımcı olur.  Sonuç, daha yumuşak, pürüzsüz,bir popoya sahip olabilirsiniz.

Laktik asit losyonları, eczaneden satın alabilirsiniz. Bazı yaygın markalar U-Lactin ve AmLactin'dir.

Losyonu her gün kalçalarınıza masaj yaparak uygulayın. Nasırlı ellerin, ayakların, dirseklerin ve dizlerin ve kolların  ( keratoz pilaris olarak bilinen zararsız bir durum ) düzeltilmesine yardımcı olmak için de kullanılabilir . 
Salisilik asit ilacı tamamen kuruduktan sonra losyonu sürün. Daha da iyi bir seçenek, sabahları salisilik asit ve geceleri laktik asit uygulamaktır.

Yine, poponuzun tahriş olması durumunda, aynı anda kullandığınız ürün sayısına tekrar ölçeklendirmelisiniz.

7) UZMAN DOKTORA GİDİN

Ufak tefek sivilcelerle kendiniz bahsettiğimiz yöntemlerle baş edebilirsiniz fakat bu durum 10 ila 12 hafta süren geçmeyen bir hal aldıysa bir dertmatoloğa görünmenizde fayda var.
Popo sivilceniz çok iltihaplı veya şiddetli ise, şişlikler iri, iri dolgulu veya çok hassassa, doktorunuza derhal bir danışmalısınız.


Kalçadaki Pütürler Nasıl Geçer ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar