Topuk Dikeni Nedir ? Topuk Dikeni Belirtileri Nelerdir ? Topuk Dikeni Neden Olur ?


Topuk Dikeni Nedir ? Topuk Dikeni Belirtileri Nelerdir ?

Topuk Dikeni Nedir ? Topuk Dikeni Neden Olur Belirtileri Nelerdir ? Topuk Dikeni Röntgen Görüntüsü Topuk Dikeni Tedavisi? Topuk Dikeni Tedavisi Bitkisel Topuk Dikeni Neden Olur?

Bu yayınımızda bu sorularınıza yanıt vereye çalışacağız: Topuk dikeni neden olur ? Topuk dikeni neden olur belirtileri nelerdir ?, Topuk dikeni röntgen görüntüsü,topuk dikeni tedavisi,topuk dikeni tedavisi bitkisel,Topuk çıkıntısı, topuk kemiğinin alt kısmında kemik çıkıntılı bir kalsiyum birikimidir. Bir röntgende, bir topuk dikeni yarım inç kadar ileriye uzanabilir. Görünür X-ışını kanıtı olmadan, durum bazen "topuk mahmuz sendromu" ya da ''topuk dikeni sendromu'' olarak bilinir.


Topuk dikenleri (mahmuzları) genellikle ağrısız olmasına rağmen , topuk ağrısına neden olabilirler. Bunlar, ayağın altından geçen ve topuk kemiğini ayak topuna bağlayan fibröz bağ dokusunun (plantar fasya) ağrılı bir iltihabı olan plantar fasiit ile ilişkilidirler .

Topuk dikenleri(mahmuzları) ve ilgili durumlar için yapılan tedaviler arasında egzersiz , ısmarlama ortezler, antienflamatuar ilaçlar ve kortizon enjeksiyonları sayılabilir . Konservatif tedaviler başarısız olursa, cerrahi gerekebilir.

topuk-dikeni-bitkisel-tedavi
Topuk Dikeni Nedir ? Topuk Dikeni Belirtileri Nelerdir ?


Topuk Dikenlerinin Nedenleri
Topuk dikenleri nedenlerine bakacak olursak,Topuk dikenleri , genellikle aylarca süren bir işlem olan topuk kemiğinin alt kısmında kalsiyum birikmesi olduğunda oluşur. Topuk mahmuzları genellikle ayak kasları ve bağlardaki gerilmeler , plantar fasyanın gerilmesi ve topuk kemiğini kaplayan zarın tekrar tekrar yırtılmasından kaynaklanır. Topuk mahmuzları, özellikle  atletizm ile uğraşan koşucularda ve atlama branşın ile ilgilenenler arasında yaygındır.Topuk dikeni nedeni sorusuna böylelikle cevap vermiş olduk.

Topuk dikenleri için risk faktörleri şunlardır:
  • Topuk kemiğine, bağlara ve topuk yakınındaki sinirlere aşırı stres uygulayan yürüyüş anormallikleri
  • Özellikle sert yüzeylerde koşma.
  •  Yanlış tercih edilmiş ve giyilmiş ayakkabılar, özellikle uygun  desteği olmayanlar
  • Aşırı kilo ve de obezite
Topuk dikeni ile ilişkili diğer risk faktörleri şunlardır:
  • Artan yaş, plantar fasia esnekliğini azaltır ve topuk koruyucu yağ yastığını inceltir.
  • Şeker hastalığı
  • Günün çoğunu ayaklar üzerinde geçirmek
  • Sık sık fiziksel aktivite yapılması
  • Düz ayaklara veya yüksek kavislere sahip olmak

Topuk  Dikeni Belirtileri Nelerdir?

Topuk dikenleri sıklıkla semptom vermez. Ancak, topuk dikenleri aralıklı veya kronik ağrı ile ilişkili olabilir - özellikle mahmuz oluşumu noktasında iltihaplanma meydana gelirse - özellikle yürürken ve koşarken . Genel olarak, ağrının nedeni topuk toparlanmayı değil, bununla ilişkili yumuşak doku yaralanmasını ifade eder.
Birçok insan, topuk mahmuzları ve plantar fasiitin ağrılarını sabah ilk ayağa kalktıklarında ayaklarının dibine yapışan bir bıçak veya iğne olarak tanımlar - daha sonra donuk bir acıya dönüşür. Genellikle keskin ağrının uzun süre oturduktan sonra ayağa kalktıktan sonra geri döndüğünden şikayet ederler.

İSTERSENİZ BURADAN TOPUK ÇATLAKLARI NEDEN OLUR, TOPUK ÇATLAKLARI TEDAVİSİ NASIL OLUR ADLI YAYINIMIZA ULAŞABİLİRSİNİZ >>>


Topuk Dikeni Röntgen Görüntüsü


Topuk Dikeni Röntgen Görüntüsü


Topuk Dikeni Tedavi Yöntemleri Nelerdir ?

 Dinlenme. Eğer bir sporcuysanız, dinlenmek topuk spur ağrısı ile mücadelede en iyi çözümdür. Belirli bir aktivite topuğunuzu tahriş ederse ve ağrıya neden olursa, ağrının geçip geçmediğini görmek için bir mola verin.

S Buz Şişesi Buz Paketi: Genel olarak, ağrıyı hafifletmek, şişliği ve iltihabı kontrol etmek için, buz her zaman  etkilidir. Ancak, özellikle topuk ve ayağınız için daha fazla rahatlama için, bir su şişesini ya da buzu,aktiviteden sonra veya acı geldiğini hissettiğinizde 10-15 dakika ayağınızın altında yuvarlamayı deneyin.

Epson Tuz Banyosu. Sıcak bir Epson tuzu banyosu topuklarınızı yumuşatabilir, iltihaplanmayı ve şişmeyi azaltabilir ve topuk mahmuz ağrısına iyi gelir. Üstelik, bunu uygulamak uzun bir günlük aktiviteden sonra harika hissettiriyor. Yaygın topuk dikenleri için en etkili ev ilaçlarından biri olarak kabul edilir!

Bir Epson tuzu banyosu için, 2 ila 3 yemek kaşığı Epson tuzu ılık suya ekleyin, ardından ayağınızı 10 ila 15 dakika bekletin. Ek baskı ve ağrıyı hafifletmek için, topuğunuzu hafifçe masaj yapın, kurutun ve nemlendirici uygulayın. En iyisi yatmadan hemen önce yapılır ve gerektiğinde günlük olarak tekrar edilebilir.
Epson tuzu banyoları bir magnezyum sülfat içerir.Magnezyum, kemik oluşumu ve kalsiyum kullanımı için en önemli minerallerden biridir. Daha fazla magnezyum bakımından zengin yiyecekler tüketmek, topuk dikeni  bitkisel tedavisi si açısından sizi destekleyecektir.Önereceğimiz bu besinler topuk dikeninize yardımcı olarak ekstra mineraller sağlamaya da yardımcı olabilir. Bu yiyeceklerden bazıları şunlardır:
      
        Süs lahanası  
         İsviçre Pazısı
        Ispanak
        Avokado
        Badem
        Susam taneleri
        Muz
        Kaju fıstığı
        Keten tohumu
        Şeker mısır
         Bezelye  
        Kaymağı alınmış süt


       Yine alternatif olarak bu yöntemler de topuk dikeni probleminizi rahatlatabilir.

        Germe ve masaj. Genel olarak, ayak masajları ayak sağlığına faydalı olabilir çünkü sıvı akışını artırabilir, skar dokusunu kırabilir ve iyileşme sürecini hızlandırabilir. Ayak parmaklarınızı gerin ve ayak ve ayak parmaklarına masaj yapmak için hindistan cevizi, zeytin yağı veya uçucu bir yağ kullanın.

 Topuk ağrısı için ayakkabı desteği tabanları kullanın. Birçok ayakkabı, ayakkabı tabanı üzerinde minimum bir astar ile gelir; bu da herhangi bir destek veya yastıklama sağlamamaktadır. Astarın doğru ayakkabı eki ile değiştirilmesi, ağrıyı hafifletmek için doğru desteği ve yastığı sağlayabilir. Power step ortez ile, sağlam topuklu platform, topuğunuzu dengede tutar ve toplar ve kemer yastıklama ve destek sunar. Hangi astarın size yardımcı olacağından emin değil misiniz? Topuk ağrısı için eczacılardan bu desteklerden sipariş edebilirsiniz .

Yorum Gönder

0 Yorumlar