Topuk Çatlaması Neden Olur;Nasıl Geçer ? (%100)



Topuk Çatlaması Neden Olur? Topuk Çatlaması Tedavisi Nasıl Olur ?




'Topuk Çatlaması Neden Olur' ? , 'Topuk Çatlamasına Ne İyi Gelir' ?  Topuk Çatlakları İçin Ne Yapmak Lazım ?


Topuk Çatlaklarından Kurtulma Yolları

 Topuk Bölgesinde görülen çatlaklar genellikle 30 yaş üstü kadın ve erkeklerde sık görülür.Bir cilt rahatsızlığı olarak tanımlanabilir.Topuk bölgesinin fazla kuruması ile birlikte görünen topuk çatlakları genellikle bayanların çok dert ettiği cilt rahatsızlıklarındandır. Size bu yayınımızda topuk çatlakları neden olur? , Topuk çatlaması tedavisi nasıl olur ? sorularınızı cevaplayacağız.

Kısa süre içerisinde tedavi edilmezse topuk bölgesi iyice kalınlaşarak daha fazla rahatsızlık vermeye başlar. Bazı durumlarda çatlamaya ağrı ve kanama da eşlik edebilir. Topuklarımız genellikle göz önünde olmayan bir bölgede yer aldıkları için o bölgemizi genellikle ihmal ederiz.Vücut ağırlığımız tam anlamıyla ayaklarımızda ve topuk bölgesinde toplandığından bu bölgenin yıpranması ve çatlaması olağan durumlardandır.Ayakkabıların sağlıksız oluşu ve ayakkabı içerisindeki sürekli sıcak,soğuk ısı değişimi bu çatlaklara neden olan etkenlerdendir. 



 Topuk Çatlaklarına Neden Olan Etmenleri Başlık Halinde Özetleyecek Olursak; 

Cilt Kuruluğu: Yaz aylarında havaların ısınmasıyla beraber vücudumuzda su kaybı artmaktadır.Su kaybımızın yeteri kadar karşılanamadığı durumlarda sıklıkla karşılaşılır.Çok sıcak banyo yapan kişilerde de cilt kuruluğu görülebilmektedir. 

Aşırı Kilolar: Vücudumuzun yükünü ayaklarımızın ve topuklarımızın çektiğini belirtmiştik.Kilo alınmaya başlandıkça bacak ve ayak bölgelerinde de sorunlar görünmeye başlar.Topukların üzerindeki aşırı baskı sonucunda deri elastikiyetini kaybeder ve çatlar. Uzun Süre 

Ayakta Durma: Kimilerimiz ayak üstü işlerde çalışmakta ve günün büyük bir bölümünü ayaklarının ve tabanlarının üzerinde geçirmektedir.Özellikle bu tarz bireylerde sıklıkla görülür .Ayak üstünde fazla çalışmak deri bölgesini kalınlaştırarak topuk çatlaklarına neden olacaktır. 

Yüksek Topuklu ve Kapalı Ayakkabılar: Bayanların tercih ettiği bu tarz ayakkabılar ayakların ayakkabı içerisindeki duruş formlarını bozar. Ayakların ağrıması ve zamanla topuklarında zedelenmesi ile çatlaklara davetiye çıkarılmış olur.

Deri Rahatsızlıkları: Mantar,Egzma,Sedef gibi hastalıklar topuk bölgelerinde çatlamalara neden olabilirler. 
Topuk Çatlakları Nasıl Giderilir?

 Basit topuk çatlakları genellikle evde uygulanan basit yöntemlerle giderilebilmektedir.Fakat ilerleyen seviyelerde kanamalı çatlakların oluşumu söz konusu ise enfeksiyon riskleri de göz önünde bulundurularak tıbbi yardım alınmalıdır.


Sünger Taşı ve Sıcak Su ile Çatlaklardan Kurtulma:Topuk çatlaklarından kurtulmak için ilk yapılması gereken ölü derinin temizlenmesi işlemidir..Bunun için ayak bir kabın içerisinde belirli bir süre sıcak suda bekletilir.Yumuşayan topuk derimiz sünger taşı(ponzo taşı) yardımı ile yavaşça temizlenmelidir.Sünger taşı yavaş ve dairesel hareketler uygulanarak yapılmalıdır.Bu işlemlerin ardından ayak ılık su ile yıkanmalı ve kurulandıktan sonra kremle yumuşatılmalıdır.

Topuk Çatlaması Bitkisel Tedavi Yöntemleri: 

Klasik yöntemlerden daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde topuk çatlaklarımızdan kurtulmak için aşağıda sıralanan kürlerden yararlanabiliriz. 

Vazelin Kürü:3-4 yemek kaşığı vazelin,4 adet aspirinin tozu ve 1 yemek kaşığı limon suyu iyice karıştırılır,topuk bölgesi iyice yıkandıktan sonra kurulanır ve ardından bu karışım topuk bölgelerine sürülür.Akşam yatmadan önce uygulamanızda fayda vardır.1 hafta içerisinde olumlu sonuçlarla karşılaşılır. 

Zeytinyağı Kürü: 2 yemek kaşığı zeytinyağı,rendelenmiş limon kabukları ve bir çay kaşığı tuz ile karıştırılır.Ardından temizlenmiş ve kurulanmış topuk bölgesine uygulanır.Etrafı streç film ile kaplanır ve 30 dk bu şekilde beklenir.Daha sonra ılık suyla yıkanılır ve kurulanarak nemlendirici sürülür.Yine 1 hafta içerisinde olumlu sonuçlarla karşılaştığınızı görüyor olursunuz. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar