Totem Nedir ? Totem Neden Yapılır ? Totem Nasıl Yapılır ?

totem-nasil-yapilir-totem-neden-yapilir
Totem Nedir ? Totem Neden Yapılır ?

Totem Nedir ? Totem Neden Yapılır ? Psikolojide Totem Nedir ? Şans Getiren Totemler ?

Totemizm İnancında Kutsal Sayılan Hayvanlar?


Bir çok kişinin merak ettiği totem nedir , totem neden yapılır,psikolojide totem nedir,şans getiren totemler nelerdir ,totem nasıl yapılır sorulara yanıt vermeye çalışacağız.
1)Bir kişinin,klanın,ailenin veya grubun amblemi olarak kabul edilen, hayvan veya kuş gibi doğal bir nesne veya canlı bir varlık.
2) Ayırt edici, çoğunlukla onurlu ve saygın bir sembol veya amblem olarak hizmet veren herhangi bir şey.

Totemin ne anlama geldiğinin daha derin bir anlamını açıklamak gerekirse;

Totemler yaşayan bir şeyin sembolik özüdür. Birçok önemli hatırlatma için başvurabileceğimiz bir simge . Örneğin, bazı insanlar hatırlatılmaları gerektiğinde güçlü oldukları için ayı totemine bakarlar. Diğerleri meşe ağacına kişisel gelişimini teşvik etmek veya köklerini hatırlamak için bir totem olarak bakabilir.
Totemler ayrıca bir kişi veya bir grup insan için bir logo olabilir. Kel kartal bir göz atın - bu aslında Amerika Birleşik Devletleri halkı için bir totem. Ülkelerinin bayrağındaki totem gibi bir ejderhayı taşıyan Galler halkı için de aynı kavram.

Totemler yaşayan bir şeyin sembolik özüdür . Birçok önemli hatırlatma için başvurabileceğimiz bir simge .
Örneğin, bazı insanlar hatırlatılmaları gerektiğinde güçlü oldukları için ayı totemine bakarlar. Diğerleri meşe ağacına kişisel gelişimini teşvik etmek veya köklerini hatırlamak için bir totem olarak bakabilir.
Totemler ayrıca bir kişi veya bir grup insan için bir logo olabilir. Kel kartal bir göz atın - bu aslında Amerika Birleşik Devletleri halkı için bir totem. Ülkelerinin bayrağındaki totem gibi bir ejderhayı taşıyan Galler halkı için de aynı kavram.
Bir totem, yaşayan bir şeyin ruhunu yakalar ve  bu ruhun büyüklüğünü düzenli bir pakette basitleştirir. Bir totem ruhumuz için daha kolay sindirilebilir. Bir totem, sizin için önemli bir şeyin tüm özelliklerini tek bir sembolde toplar.
 Genellikle bir totem taş veya ahşaptan oyulmuştur.

totem-neden-yapilir
Totem Nedir ? Totem Neden Yapılır ?

Totem direkleri
bunun harika bir örneği. 
Tipik olarak direğe yığılmış her hayvan, ilgili klanların gücünü ve kişiliğini temsil eder.
Ancak bir totem elle tutulur bir şey olmak zorunda değildir.
Bir totem dövmesi al.   Ruhunuzu yükselten ve elde etmek istediğiniz ya da zaten sahip olduğunuz şeyleri hatırlatan bir şeyin dövmesi. Bir totem dövme, bir totem heykelcik kadar derin.
Peki ya kalbimiz, aklımız ve ruhumuz?   Neden totemimizi ruhumuzda ve bilincimizde tutamıyoruz. Bu görüntüyü çağır ve totemimizin bizim için anlamı olan gücü al. Bir totemin bir mermer parçasından kesilmesi gerektiğini söyleyen bir kural kitabı yoktur.

Sadece hayvanlar totem olabilir mi?  Hayır! Ağaçlar, böcekler, kuşlar, bitkiler, deniz canlıları… temelde bu gezegende yaşayan, sizin için özel bir şey ifade eden, totem tanımına uyan bir şey.

totem-çeşitleri
Totem Nedir ? Totem Neden Yapılır ?


“Totem Nedir” Sorusunda Cevap Hayvan Krallığına Özel Değildir


Örneğin, bazı ağaçlar antik Keltlere bir tür totemdi. Celtic Ogham'ı düşünün . Celtic Druids için büyük, şişman kıllı bir anlaşma olan ağaç ve bitkilerin bir listesi. Bazıları 'şef' olarak kabul edildi (meşe ağacı gibi) ve büyük juju'yu temsil etti.
Kanada akçaağaç yaprağını düşünün. İster inan ister inanma, bu bir totem. Kanada'yı temsil eden bir semboldür. Ülkelerinin bayrağında, yaprak bazı madeni paralarda yer alıyor… Hokey takımlarını bile tanımlıyor!
Bir bitki neden bir hayvan üzerinde totem olsun?  Yani, totem olarak bir hayvan oldukça açıktır. Hayvanları kolayca antropomorfize edebiliriz. Bu saçma bir şekilde süslü bir yöntem, insan karakterlerini hayvanlara sık sık atfediyoruz çünkü hayvanlar genellikle insan benzeri nitelikler sergiliyor. Ama bir yaprak? Ayçiçeği mi? Bir ağaç? Bitki krallığındaki nitelikleri nasıl ilişkilendiririz.

Oldukça kolay, gerçekten. Her şey gözlemle ilgili. Hayvanlarda özellikleri gözlemlediğimiz gibi, aynı şey bitkilerle de yapılabilir. Gözlem anahtarıdır . Örneğin, akça ağaç (ve dernek olarak akçaağaç yaprağı) sabit bir yenileme ve dönüşüm durumundadır. Aynı zamanda eski zamanlardan beri insanlar için önemli olan bir emtia üretir: Sap. Yaraları doldurmaktan, tatlandırıcı yiyeceklerden tatile kadar özel bir özsu türü. Böylece, akçaağaç yaprağını temsil eden bir totem olduğunu söyleyebiliriz: Yenileme, Dönüşüm ve Sağlama.
totemi-kim-yapar
Totem Nedir ? Totem Neden Yapılır ?

Esasen, neye çekilirseniz yapın, hangisi sizin için son derece önemli bir şeyi temsil ediyorsa… bu toteminiz için birinci sınıf bir aday. 
Totem anlamlarının dünyasında, kurallar çok az ya da hiç yoktur. Siz ve toteminiz birbirine bağlı iki ruhsunuz. Sizin özünüz, toteminizin özüyle evlenir. Bence, “totem nedir” için en iyi cevap budur.

Totem Nedir?
Totem anlamındaki bu sayfanın size konuyla ilgili netlik sağladığını umuyorum. Umarım bu blog size çok fazla ilham verir ve potansiyel totemlerin bize sunduğu heyecan için bir heyecan sunar. Kişisel rehberlikten, bize yaşamımızda önemli olan şeyleri hatırlatmaya kadar - totemler geniş bir bilgelik yelpazesi sunar.



Totemizm İnancında Kutsal Sayılan Hayvanlar


  • Arı (Üretkenliği ve çalışkanlığı öğretir)
  • Ayı (Odaklanmayı, gücü ve yalnızlığı öğretir)
  • Kedi (Büyü ve sihri, çeviklik ve algıyı öğretir)
  • Kelebek (Aşkı, değişimi ve dönüşümü öğretir)
  • Fil (Zeka, sadakat ve gücü öğretir)
  • Çakal (Tuzaklardan kurtulmayı öğretir)
  • Koyun (Affetmenin saflığını öğretir)
  • İnek (Beslenme ve büyümeyi öğretir)
  • Kartal (Manevi dengeyi, özgürlüğü ve cesareti öğretir)
  • Köpek (Karşılıksız aşk ve sadakati öğretir)
  • Kurt (Disiplini, ruhun özgürlüğünü ve sadakati öğretir)
  • Yunus (Güven, iletişim ve uyumu öğretir)
  • Maymun (Merak ve enerjiyi öğretir)
  • At (Dayanma gücünü, özgürlüğü ve arkadaşlığı öğretir)
  • Kaplumbağa (Fırsatları değerlendirmeyi ve uzun bir ömrü öğretir)
  • Aslan (Dayanıklılık, cesaret ve gücü öğretir)
  • Tavşan (Bereketi, ihtiyatı ve aşkı öğretir)
  • Baykuş (Bilgelik ve büyüyü öğretir)

Yorum Gönder

0 Yorumlar