Balsam Nedir ? Balsam Özellikleri Nelerdir ?



Balsam Nedir ?



Balsam Nedir ?

Balsam nedir, balsam güçlü kokusuyla dikkat çeken bir bitki bileşiğidir. Bazı bitkiler balzam olarak sınıflandırılan maddeler üretir ve diğer bitki çeşitleri benzer bir kokuya sahiptir ve bu da bahçıvanların aynı isimle başvurmasına neden olur. "Gerçek balsamlar" suda çözünmeyen yarı katı bir madde üretir. Bu bileşiği taşıyan ağaçların bazı yaygın örnekleri balsam çamları, balsam köknarları, balsam kavakları ve Peru Balsam'ıdır. Bazı insanlar bu ağaçları ve bitkileri bahçe süsleri ve koku arttırıcılar olarak yetiştirmeyi sever.

Balsamın güçlü ve ayırt edici kokusu, benzoik ve sinnamik asit veya bu asitlerin esterlerinden kaynaklanmaktadır. Ağaca bağlı olarak, ağaç bileşiği serbestçe ağlatabilir ve insanların boncuklu özsuyu toplamasına izin verebilir veya ağaçtan akarken genellikle yağlı veya sakızlı olan malzemeyi serbest bırakmak için ağacın kesilmesi gerekebilir. Zamanla, bileşik sertleşir, taşınmasını ve taşınmasını kolaylaştırır ve sarımsı ila kahverengi renkte olabilir.

Tarihsel olarak balsam ile tıbbi preparatlar yapılmıştır, çünkü güçlü kokunun, özellikle solunum koşulları için tıbbi açıdan yararlı olduğuna inanılmaktadır. Bu inanç, tıbbi preparatların etkili olabilmesi için güçlü bir kokuya sahip olması gerektiğine dair bir zamanlar kabul gören bir inancı yansıtmaktadır. Ayrıca dini törenlerde tütsü olarak veya petrol ve diğer aromatiklerle karıştırıldığında dini anonim olarak kullanılmıştır .



Balsam Nedir



 
İnsanlar ayrıca evde bakım ve kişisel bakım için balsamın güçlü kokusunu tercih ettiler. Ağaçlardan dallar bir zamanlar seyrek olarak temizlenen ve düzensiz bir şekilde yıkanmış insanlarla dolu binalarda zeminleri döşemek ve salonları süslemek için kullanıldı. 

Aromatik dalları kesme geleneği, özellikle kış aylarında, evlerin sıklıkla tıkalı hale geldiği, çam veya köknar dallarının taze kokusunu özellikle çekici kılan birçok kültürde devam etti.

Kişisel bakımda balsam, sabunlar, parfümler ve diğer malzemelerle birlikte çeşitli saç bakım ürünlerine karıştırılmıştır . 

Modern çağda, bazı insanlar balsam kokulu sabunların tadını çıkarır ve tarihsel olarak, koku daha hoş olmayan vücut kokularını kapatır. Sabun özellikle dünyanın bazı bölgelerinde popülerdir ve koku parfümlere ve deterjanlara da dahildir. Kokuları kendi başlarına denemek isteyenler için, sabun, parfüm ve diğer kişisel bakım ürünlerinde kullanılmak üzere özel tedarikçilerden saf ekstrakt elde edilebilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar