Ağız Kokusu Neden Olur,Ağız Kokusu Nasıl Önlenir? (Kesin Yöntem)

Ağız Kokusundan Nasıl Kurtuluruz ? (Kesin Yöntem)


Ağız Kokusu Neden Olur,Ağız KokusundanNasıl Kurtuluruz ?


Bazı insanlar nefesleri tamamen nötr olduğunda kötü nefes aldıklarına inanırlar. Diğer insanlar korkunç bir nefes kokusu hissetseler de kendi nefeslerinin koktuğunu bilmezler.  
Ağız kokusuyla ilgili şüpheleriniz varsa güvendiğiniz birisinden dürüst bir görüş vermesini isteyin - tabiki de  günün ortasında ve ekstra soğanlı bir orkinos sandviçini yedikten hemen sonra değil. :)
Bir çok kişi ağız kokusu nasıl giderilir doğal yollarla şeklinde aramalar yaparak bu konuda bilgi arayışı içerisine giriyor.
Ağız kokusunu kalıcı olarak gidermek için yapmanız gerekenleri derlediğimiz bu yayınımızda ağız kokusu kesin çözüm bulmuş olacak. 
Şüpheleriniz doğrulanırsa ve nefesiniz sorunluysa endişelenmeyin. Ağız kokusunu ortadan kaldırabilecek birçok ev ilacı vardır. Bazılarına daha yakından bakalım.
Kötü nefes,tipik olarak bakterilerin bulunduğu ağızdan kaynaklanır. Yemek yediğinizde dişlerinize yiyecek parçaları sıkışır. Bakteriler bu yiyecek parçaları üzerinde büyür ve kötü kokulu kükürt bileşikleri salar.

Ağız kokusu nasıl giderilir? Ağız kokusu nasıl önlenir? Ağız kosununun  en yaygın nedeni zayıf diş hijyeni. Sık sık fırça ve diş ipi kullanmazsanız, ağzınızdaki bakteriler büyümeye devam eder ve dişlerinizde plak olarak bilinen ince bir bakteri filmi oluşur. Plak günde en az iki kez fırçalanmadığında, kötü bir koku üretir ve başka bir koklama sürecine, diş çürümesine yol açar.
Tüm yiyecekler dişlerinize yapışır, ancak soğan ve sarımsak gibi bazı yiyecekler daha sık ağız kokusuna neden olur. Bu gıdaların sindirimi kükürt bileşiklerini kan dolaşımınıza bırakır. Kan ciğerlerinize ulaştığında, nefesinizi etkiler.
 Güvenilir kaynaklara göre %90 ihtimal ağız kokusu vakalarının çoğu ağızdan kaynaklanır, bazen sorunun kaynağı vücudun başka yerlerinden gelir. Kirli tat veren sıvının kısmi yetersizliğine yol açan asit geri akışının bir sonucu olabilir . Diğer olası nedenler enfeksiyonlar, diyabet komplikasyonları ve böbrek yetmezliğini içerir. Keto diyeti gibi yeni bir diyete başlamak da belirli bir nefes kokusuna neden olabilir.

İyi diş hijyeni

Güvenilir kaynakların çalışmalarına göre diş hijyeni, ağız kokusunun en yaygın nedenidir. Plak oluşumunu önlemek , sağlıklı bir ağzı korumanın anahtarıdır . Dişlerinizi günde en az iki kez (sabah ve gece) iki dakika bir florür diş macunu kullanarak fırçalamalısınız.bu yöntem ile ağız kokusunu önleyebilirsiniz.
Bazı insanlar çürümeyi ve kötü nefesi önlemek için her yemekten sonra fırçalamanın gerekli olduğunu düşünür. Bakterilerin dişlerinize yapışan yiyecek parçalarında büyümesini önlemek için günde en az bir kez diş ipi kullanın.
Bakteriler dil üzerinde de birikerek kötü bir kokuya neden olabilir. Dil kazıma olarak bilinen bir uygulama , bu ince film tabakasını çıkarmanıza yardımcı olabilir. Diş fırçanızı veya özel bir dil kazıyıcı kullanarak, dilinizi günde en az bir kez fırçalayın veya kazıyın. Dilinizi neden fırçalamanız gerektiği hakkında daha fazla bilgi edinin.
Ağız Kokusu Neden Olur,Nasıl Kurtuluruz ?

Maydanoz

Ağız kokusu için  Maydanoz, kötü nefes için popüler bir halk ilacıdır. Taze kokusu ve yüksek klorofil içeriği, koku giderici bir etkiye sahip olabileceğini düşündürmektedir.Güvenilir Kaynak Çalışmaları (ancak insan nefesinde yapılmaz) maydanozun kükürt bileşikleriyle etkili bir şekilde mücadele edebileceğini göstermiştir.
Kötü bir nefes için maydanoz kullanmak için, her yemekten sonra taze yapraklar üzerinde çiğneyin veya burada bir maydanoz diyet takviyesi alın .

Ananas suyu

Birçok insan ananas suyunun kötü nefes için en hızlı ve en etkili tedavi olduğuna inanır . Bu teoriyi destekleyecek hiçbir bilimsel kanıt olmasa da, deneyim raporları bunun işe yaradığını göstermektedir.
Her yemekten sonra bir bardak organik ananas suyu için ya da bir ila iki dakika boyunca bir ananas dilimi üzerinde çiğneyin. Daha sonra meyve ve meyve suyunda şekerin ağzını yıkamayı hatırlamak da önemlidir.

Su

Bir diğer güvenilir araştırmalardan biri de ağız kuruluğunun sıklıkla ağız kokusuna neden olduğunu gerçeğidir . Tükürük, ağzınızı temiz tutmada çok önemli bir rol oynar. Onsuz bakteriler gelişir.
Uyurken ağzınız doğal olarak kurur, bundan dolayı nefes genellikle sabahları daha kötüdür.
Vücudunuzu nemlendirerek ağız kuruluğunu önleyin. Gün boyunca içme suyu (kafeinli veya şekerli içecekler) tükürük üretimini teşvik etmeye yardımcı olacaktır. Günde en az sekiz bardak su almayı hedefleyin.

Yoğurt

Yoğurt, lactobacillus adı verilen sağlıklı bakteriler içerir. Bu sağlıklı bakteriler, bağırsağınız gibi vücudunuzun çeşitli bölgelerindeki kötü bakterilerle savaşmaya yardımcı olabilir.
Araştırmalar , yoğurtun kötü nefesi azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Altı haftalık yoğurt yedikten sonra yapılan bir çalışmada, katılımcıların yüzde 80'i ağız kokusunda azalma gösterdi. Yoğurttaki probiyotikler ağız kokusunun şiddetini azaltmada etkilidir.
Kötü nefesle savaşmak için yoğurt kullanmak için, günde en az bir porsiyon sade, yağsız yoğurt yiyin.

Süt

Süt, kötü nefes için iyi bilinen bir tedavidir. Araştırmalar , sarımsak yedikten sonra süt içmenin “sarımsak” nefesini önemli ölçüde iyileştirebileceğini gösteriyor.
Bu yöntemi kullanmak için, sarımsak ve soğan gibi güçlü kokulu yiyecekler içeren bir yemek sırasında veya sonrasında bir bardak az yağlı veya tam yağlı süt içirin.

Rezene veya anason tohumları

Eski zamanlardan beri, rezene ve anason tohumları nefesi ferahlatmak için kullanılmıştır. Hindistan'ın bazı bölgelerinde, kavrulmuş rezene tohumları hala yemek sonrası nefesi temizlemek için “mukhwas” veya ağız spreyi olarak kullanılmaktadır. Tatlı tadı vardır ve kokuya taze bir koku veren aromatik uçucu yağlar içerirler.
Rezene ve anason tohumları sade, kavrulmuş veya şekerle kaplanabilir.

Portakal

Portakal sadece sağlıklı bir tatlı yapmakla kalmaz, aynı zamanda diş hijyenini de teşvik eder.
Birçok insan kötü kokuya sahiptir, çünkü kötü kokulu bakterileri yıkamak için yeterli tükürük üretmezler. Araştırmalar , C vitamininin tükürük üretimini artırmaya yardımcı olduğunu ve bu da ağız kokusunun giderilmesine yardımcı olabileceğini gösteriyor. Portakal bu vitamin açısından zengindir.

Çinko

Çinko tuzları, belirli bir bileşen gargara Güvenilir Kaynak ve sakız Güvenilir Kaynak, ağız kokusuna karşı koyabilir. Çinko, nefesinizdeki kükürtlü bileşiklerin sayısını azaltmak için çalışır. Araştırmalar , çinko içeren bir çözelti ile düzenli durulamanın, en az 6 ay boyunca kötü nefesi azaltmada etkili olabileceğini göstermiştir .
Ağız kuruluğu olan kişiler için tasarlanmış çinko çiğneme sakızı kullanmayı deneyin. Ayrıca yerel ilaç deponuzda çinko diyet takviyeleri bulabilirsiniz.
Ağız Kokusu Neden Olur,Nasıl Kurtuluruz ?

Yeşil çay

Yeşil çay, ağız kokusu için etkili bir ev ilaçtır. Araştırma Güvenilir Kaynağı yeşil çayın nefesi geçici olarak tazeleyebilen dezenfektan ve koku giderici özelliklere sahip olduğunu gösterir. Nane benzer etkilere sahiptir, bu nedenle bir fincan yeşil nane çayı ideal bir nefes tazeleyici olabilir.
Yatmadan önce iki fincan çayı demleyin ve gece boyunca soğutun. Soğuk çayınızı bir su şişesine dökün ve işe getirin. Gün boyunca yavaşça yudumlayın. Burada yeşil nane çayı alın .

Elmalar

Bir güvenilir kaynak çalışmaçiğ elmaların sarımsak nefesine karşı güçlü bir etkisi olduğunu buldu. Elmalardaki bazı doğal bileşikler, sarımsaktaki kötü kokulu bileşikleri nötralize eder. Bu özellikle sarımsak nefesi kalan insanlar için yararlıdır, çünkü sadece ağızdaki kokuları gidermek yerine kan dolaşımındaki bileşikleri nötralize eder.

Kabartma tozu ile ev yapımı gargara

Güvenilir Kaynak Çalışmaları sodyum bikarbonat olarak da bilinen kabartma tozu, ağızdaki bakterileri etkili bir şekilde öldürebildiğini göstermiştir. Araştırma Güvenilir Kaynağı yüksek konsantrasyonda karbonat içeren diş macunlarının ağız kokusunu etkili bir şekilde azalttığını gösterir.

Bir kabartma tozu gargara yapmak için, 1 bardak ılık suya 2 çay kaşığı kabartma tozu ekleyin. Ağız suyunu tükürmeden önce ağzınızda en az 30 saniye çevirin.

Sirke ile ev yapımı gargara

Sirke asetik asit adı verilen doğal bir asit içerir. Bakteriler asidik ortamlarda büyümeyi sevmez, bu nedenle sirke ağız gargarası bakteri büyümesini azaltabilir.
1 bardak suya 2 yemek kaşığı beyaz veya elma sirkesi ekleyin. Tükürmeden önce en az 30 saniye gargara yapın.

Ne zaman doktora görünmeli

En kötü nefes ağızdan kaynaklanır ve gelişmiş diş hijyeni ile tedavi edilebilir.
Bununla birlikte, bazı durumlarda, ağız kokusu diyabetik ketoasidoz , böbrek yetmezliği veya enfeksiyon gibi daha ciddi bir durumun işaretidir .
Kötü nefesiniz evde tedavi ile düzelmiyorsa, doktorunuza veya diş hekiminize danışın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar