Esmer Şeker Maskesi Nasıl Yapılır ? (MUCİZE)


esmer-seker-maskesi-nasil-yapilir
Esmer Şekerin Cilde Faydaları Nelerdir. Esmer Şeker Maskesi Yapımı ?


Esmer Şekerin Cilde Faydaları Nelerdir. Esmer Şeker Maskesi Nasıl Yapılır ?

Harika bir cilde sahip olmak için ne duruyorsun hareket geçme vakti çoktan geldi.!!

 
Esmer şekerin cilde faydalarını nelerdir ? Esmer şeker maskesi nasıl yapılır.? Esmer şeker ile cilt nasıl güzelleştirilir.?

Esmer şeker ile peeling yapmak hızlı ve kolaydır; hatta zaten dolapta boş yere bekleyen malzemelerin çoğuna sahip olabilirsiniz! Esmer şeker maskeleri genellikle ciltte daha iyi geldikleri için diğerlerine göre daha çok tercih edilir. Hassas cilt tipleri için mükemmeldir, ancak hemen hemen herkes bunları kullanabilir. Esmer şeker peelingi yapmanın temellerini öğrendikten sonra, farklı yağlar ve kokular kullanarak kendinizinkini yapmayı deneyebilirsiniz! Esmer şeker ile yapılan cilt maskesini seveceğinizden şüphemiz yok.Peki esmer şeker maskesi nasıl yapılır ?




Esmer Şeker Peelingi Nasıl Hazırlanır ?

Malzemeler 
  •        1 su bardağı (200 gram) kahverengi şeker
  •          ½ bardak (120 mililitre) yağı (yani: badem, avokado, hindistancevizi veya zeytinyağı)
  •        ½ çay kaşığı E vitamini yağı (önerilir)
  •        5 ila 10 damla esans (isteğe bağlı
Yapılışı

Temiz bir kabı 1 bardak (200 gram) kahverengi şekerle doldurun. Diğer şeker türleri gibi, kahverengi şeker de mükemmel bir eksfoliant yapar. Taneler çok küçük olduğu için hassas cilt tipleri için çok daha yumuşak ve mükemmeldir.

İstediğiniz gıda sınıfı yağı ½ fincan (120 mililitre) ekleyin. Badem, avokado, hindistan cevizi veya zeytinyağı, hepsi cilde faydalı olduğu için şeker fırçalarında harika çalışır. 

  Hindistan cevizi yağı süper nemlendirici ve kuru cilt tipleri için mükemmel bir seçimdir. Ancak sivilce için önerilmez.

Ekstra faydalar için ½ çay kaşığı E vitamini yağı eklemeyi düşünün. E vitamini yağındaki antioksidanlar cildinizi besler. Aynı zamanda doğal bir koruyucudur ve cildinizin daha uzun süre parlak olmasına yardımcı olacaktır.  Çoğu sağlıklı gıda mağazasında E vitamini yağı alabilirsiniz. Genellikle bir kapsülde gelir, ancak bir şişede de bulabilirsiniz.


En sevdiğiniz esansiyel yağı 5 ila 10 damla ekleyin. Bu tamamen gerekli değildir, ancak bodur kokunuzu daha güzel hale getirecek ve kullanırken size daha fazla spa benzeri bir deneyim verecektir.

   Bunun yerine ¼ çay kaşığı vanilya özü de kullanabilirsiniz.

Malzemeleri tahta bir kaşıkla karıştırın ve fırçalamayı tercihlerinize göre ayarlayın. Karışım çok ıslak ise, daha fazla şeker ekleyin. Karışım çok kuruysa, daha fazla yağ ekleyin. Kuru ovma cildi peeling için idealdir, ancak ıslak ovma özellikle hassas ciltlerde daha yumuşak olacaktır.


                              
Esmer Şekerin Cilde Faydaları Nelerdir. Esmer Şeker Maskesi Nasıl Yapılır ?



Karışımı hava geçirmez bir kavanoza aktarın. 


 Karışımı bir kavanoza doldurun Plastik içerik kullanmaktan kaçının. Karışımdaki yağlar (özellikle kullanıyorsanız uçucu yağlar) plastik kullanımı ile bozacaktır. Plastikten gelen bazı kimyasallar da karışımlarınıza sızabilir.


Bacaklar,kollar vb. pul pul dökülmesi için bodur 1 yemek kaşığı  kekikyağını cildinize sürün, sonra yavaşça, küçük, dairesel hareketlerle bunun üzerine fırçalama masajı uygulayın. 

Ardından cildinizi ılık suyla durulayın. Cildiniz yumuşak ve ipeksi hissedeceksiniz. 



 Yüzünüz için kullancaksanız , miktarı 1 çay kaşığı azaltın ve göz çevresindeki bölgeden kaçınmaya dikkat edin. 

Bazen yağ ve şeker ayrılır. Bu durumda, kullanmadan önce ovma işlemine geçmeden önce karışımı hızlı bir şekilde karıştırın.

 Daha sonra cildiniz biraz yağlı hissediyorsa endişelenmeyin. Yağ cildinize emilir ve nemlendirir.

İpuçları

·         Daha küçük miktarlarda esmer şeker peelingi yapabilirsiniz. Sadece 1 birim yağ ve 2 birim kahverengi şeker kullanın. Örneğin: 1 yemek kaşığı yağ ve 2 yemek kaşığı esmer şeker.

·         Bu karışım dolapta veya tezgahta yaklaşık 2 ay dayanacaktır.

·         Çoğu sağlıklı gıda mağazasında uçucu yağ ve E vitamini yağı bulabilirsiniz. Bazı el sanatları mağazaları da uçucu yağ satabilir, ancak cildin güvenli olduğundan emin olabilirler; aynı şey olmadığı için "koku" satın almaktan kaçının.

·         Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında katıdır, ancak çok ısınırsa eriyecektir. Ovmanızı hindistan cevizi yağı kullanarak yaptıysanız ve biraz daha sert olmasını istiyorsanız, buzdolabında saklayın.
·         Bu karışımı günlük olarak kullanabilirsiniz. Hassas bir cildiniz varsa, kendinizi haftada bir kez sınırlamak daha iyi olabilir.

·         Bu karışımı hediye olarak veriyorsanız, bazı fırıncının sicimlerini kapağın etrafına bağlayın ve biraz tahta kaşık ekleyin. 

·         Hindistan cevizi yağı kullanıyorsanız, bir blender veya mutfak robotunda birkaç saniye çırparak ovmayı ekstra kremsi yapabilirsiniz. 

Uyarılar

·         Narenciye yağı içeren bir ovucu kullandıktan sonra güneşe çıkmayın. Narenciye cildinizi güneş ışığına daha duyarlı hale getirir ve çok kötü bir güneş yanığıyla sonuçlanabilir.

·         Bu fırçalardaki yağlar küvetinizi veya duşunuzu kaygan hale getirebilir. Dışarı çıkarken kaymamanız veya düşmemeniz için dikkatli olun.

·         Bu fırçalar yemek için yeterince iyi kokabilir, ancak yemek için değildir. Bu fırçalarla yemek yemeyin.



Yorum Gönder

0 Yorumlar