Evde Portakal Reçeli Tarifi.Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır ?

Evde Portakal Reçeli Tarifi.Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır ?


Evde kolaylıkla yapabileceğiniz portakal reçeli marmelatı tarifini sizlere sunuyoruz. Afiyet olsun...

Toplam:105 dakika

Hazırlık:60 dk

Pişirme:45 dakika

 Sonuç:1 Kavanoz (96 Porsiyon)



Ev yapımı turuncu marmelat harika tatlı ama acıdır. Mutfağınızı bağımlılık yapan bir aroma ile doldurur ve kavanozları mücevher benzeri portakal kabuğu jölesi şekline dönüştürür.Sizlere mümemmkel bir marmelat tarifi vereceğiz. Evde portakal reçeli tarifimizi sizlere sunuyoruz.

Birçok geleneksel marmelat tarifi, tüm kabuğu çıkarır, bir veya iki kez kaynatır ve daha sonra lezzeti ilikten ayırır. Bu yöntem, meyveyi dikkatlice lezzetlendirmek, ilik çıkarmak ve daha sonra portakalların soyulmadan ve zarsız bölümlerini kesmek için biraz zaman ayırmaktan daha karışık, daha karmaşık ve daha az lezzetli olabilir



  Malzemeler
  • 5 kilo olgun portakal
  • 4 su bardağı su
  • 6 su bardağı şeker
  • Sızdırmaz kapaklı 3 bardak kavanoz
  Yapılış



 1)Portakalları yıkayıp kurutun.Keskin bir sebze soyucu veya soyma bıçağı kullanın,parlak renkli lezzet -ve sadece parlak renkli lezzet-portakallardan çıkarın Hemen altındaki beyaz iliklerin hepsini geride bıraktığınızdan emin olun,çok acıdır.

 2) Ortaya çıkan lezzeti doğrayın: daha keskin marmelat için daha büyük parçalar, daha yayılabilir bir sonuç için şerit benzeri şeritler. Lezzeti bir kenara koyun.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK  İNCİR REÇELİ NASIL YAPILIR ? LEZZETLİ İNCİR REÇELİ TARİFİ NASIL YAPILIR.. ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>

3)  Portakalların uçlarını kesin ve her seferinde bir portakalla çalışarak, her portakalın etrafındaki kalın beyaz ilikleri kesin. Meyvenin suları akacağından için bir kase üzerinde çalışın, Tamamen soyulmuş bir portakalI tutun ve bölümleri bir arada tutan zardan her bölümü kesmek için keskin bir bıçak kullanın. 

4) Tüm meyveleri kestikten sonra zardaki suyu sıkın. Membranı herhangi bir tohumla birlikte bir kenara koyun.

5) Lezzet, meyve, meyve suyu, 4 bardak su ve şekeri büyük bir ağır tencerede birleştirin ve kaynatın.

 6)  Bu arada, orta bir kaseye iki kat tülbent tabakası koyun ve kaseye zar ve tohum koyun. Köşeleri kaldırın ve mendilleri zarları ve tohumları tutmak için bir torbaya bağlayın. Bu "pektin torbasını" tencereye ekleyin.

7) Karışım kaynama noktasına gelirken, marmelat yapmayı planlıyorsanız kaynatmak için su dolu bir konserve su ısıtıcısı koyun. Ne zaman konserve su ısıtıcısı su kaynar, onları sterilize etmek 10 dakika boyunca kavanoz ve kapak kaynatmak için kullanabilirsiniz.



 8) Daha sonra, serin bir kuru dolap (sıcak su işlediyseniz) veya buzdolabını (sıcak su işlemi yapmadıysanız) koymadan önce kavanozların oda sıcaklığına soğumasını bekleyin.

 9) Bu marmelatı yapmaya karar verip vermediğinizi, soğutmak için dondurucuya birkaç küçük tabak koyun. Bu, bir sonraki adımımıza yardımcı olacaktır.

10) Marmelatı 220 F'ye getirin ve 5 dakika orada tutun. Sabırlı olun, bu biraz zaman alabilir.Soğutulmuş bir tabağa bir karışım kaşığı koyun,karışımı biraz yaymak için plakayı döndürün ve bir kaşık karışımın içinden sürükleyin. ''Ayarlanmış'' bir karışım kaşığın arkasında temiz bir iz bırakacaktır.



11) Pektin torbasını çıkarın, torbayı atmadan önce içindeki marmelatları dışarı ve tekrar tencereye sıkın. Marmelatı ocaktan alın ve 5 dakika bekletin. Tencerenin yanında temiz kavanozlar kurun.

12) Lezzeti karışımda eşit olarak dağıtmak için marmelat karıştırın. Marmelatı kavanozlara aktarmak için bir kepçe kullanın ve her bir kavanozun üstünde 1/2 inç kafa boşluğu bırakın. Kavanozların üzerine kapak koyun.  Portakal marmelatı nasıl yapılır ?


    İpuçları

Marmelat çok uzun zaman alacaktır. Hepsi şeker.


Açılan marmelatın buzdolabında olması gerekir, ancak kavanozda kirli bir kaşık kullanmazsanız, resmi olarak insanlar 6 ila 12 ay arasında olmasına rağmen, yaklaşık olarak sonsuza kadar sürecek gibi görünüyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar