İncir Reçeli Nasıl Yapılır ? Kolay İncir Reçeli Tarifi >>>

incir-receli-tarifi



İncir Reçeli Nasıl Yapılır ? Kolay İncir Reçeli Tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi o mükemmel kokusuyla sofralarımıza enfes lezzet katan incir birçok insanın vazgeçilmezleri arasında. Meyve olarak tüketildiğinde kan şekeri dengeleme özelliği de olan bu enfes meyvenin reçeli de oldukça lezzetli sunumla sofralarımıza geliyor.Bu mükemmel lezzetli meyveden reçel yapmak istiyorsanız sizin için sunduğumuz incir reçeli tarifini muhakkak deneyin. peki İncir reçeli nasıl yapılır ? İncir reçeli tarifi nedir ? Okumaya devam ediniz.




MALZEMELER

1 kg olgun incir, kesilmiş, kabaca doğranmış
1 kg şeker
İsteğe göre 1 adet çubuk tarçın ya da 
3-4 adet karanfil
Yarım limon

                                                   


İncir Reçeli Yapılışı 

Malzemeleri bir kaseye koyun, örtün ve bir 
gece boyunca oda sıcaklığında bekletin.Ertesi gün düşük ateşte bir tavaya aktarın ve şekeri çözmek için karıştırın. Kaynama seviyesine getirin, ardından 45 dakika ocakta yapışkan olana kadar düzenli olarak karıştırarak çok düşük ateşte pişirin. İncirleri biraz kırmak için incirleri bir çatal veya ezici ile hafifçe ezin. Ocaktan çıkardıktan sonra hafifçe soğutun ve sterilize edilmiş kavanozlara kapatın. 3 aya kadar saklayın.


İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK EVDE MARŞMELOV NASIL YAPILIR ? ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>

NOTLAR

Bu tarife bir gün önce başlayın.
Küf oluşumunu önlemek için kavanozları sterilize etmek önemlidir. Kavanozlar çeşitli şekillerde sterilize edilebilir. İlk olarak, hava geçirmez kapaklı cam kavanozları seçin. Eski etiketleri çıkarın ve çatlak veya talaş bulunmadığından emin olun. Sıcak sabunlu suyla yıkayın ve durulayın, ardından aşağıdaki yöntemlerden birini kullanarak sterilize edin:

Kavonozlar nasıl sterilize edilir ?

Fırın: Fırını 120C'ye ısıtın. Kavanozları (dikey) ve kapakları (ayrı ayrı) bir fırın tepsisine yerleştirin ve fırında 20 dakika ısıtın. Çıkarın ve hemen reçel veya diğer koruyucularla doldurun.


Set üstü ocaklar: Kavanozları ve kapakları derin bir tencereye koyun. Soğuk suyla örtün. Suyu yüksek ateşte kaynatın, ısıyı orta dereceye indirin ve 10 dakika kaynatın. Fırın tepsisini kağıt havluyla hizalayın. Kavanozları metal maşa kullanarak çıkarın ve temiz bir kağıt havluyla havalandırın veya kurutun.
Bulaşık Makinesi: Kavanozları, kapakları ve lastik contaları en sıcak döngüde bulaşık makinesine yerleştirin. Çıkarın ve kağıt havluyla kaplı bir tepsinin üzerine yerleştirin; ısı onları doğal olarak kurutur veya kağıt havluyla kurutabilirsiniz.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK EVDE KOLAY PORTAKAL MARMELATI NASIL YAPILIR TARİFİNİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>

Yorum Gönder

0 Yorumlar