Anne Sütü Nasıl Saklanır ? Donmuş Anne Sütü Nasıl Çözdürülür ?

anne-sütü-dolapta-kaç-saat-kalır
Anne Sütü Dolapta Kaç Saat Kalır?



Bebeklerimizin dünyaya geldikten sonra ilk olarak anne sütü ile tanışmaları kaçınılmaz bir gerçektir.İlk temel besin kaynağı olan anne sütü minik yavrularımızın öncelikle bağışıklık kazanmasını sağlayan yegane öğedir.



Sütü elde etmenin alternatif yollarından birisi de göğüsleri sağmaktır. Anneler için kolay olmayan bu yöntem ile süt elde etmek ve muhafaza etmek mümkündür. Sağılmış anne sütünün muhafaza edilmesi son derece önemlidir.Anne sütü nasıl saklanır ? Donmuş Anne Sütü Nasıl Çözdürülür ? Anne sütü saklama koşulları nelerdir?

Peki aklınıza gelen ilk soru tabiki de Anne sütü nasıl saklanır ?  Anne sütü dolapta kaç saat kalır ? şeklinde olabilir. Bahsedeceğimiz yöntemler ile anne sütünüzü saklayabilir,dilediğiniz takdirde bebeğinize verebilirsiniz.

Aşağıdaki tablodaki koşullar Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan bilgilerdir.


 


anne-sütü-saklama-koşulları-nelerdir
Anne Sütü Buzdolabında Kaç Saat Kalabilir ? Donmuş Anne Sütü Nasıl Çözdürülür ?
                    
Sağılmış olan anne sütünüzü buzdolabınızın soğutucu ya da derin dondurucu bölümünde saklamak için;


Dışı sert plastik ya da cam kaplar kullanabilirsiniz.Bu kapların iyice strelize edilmiş olmasına ve kapağının iyice oturduğuna emin olmalısınız. Bu kapların üzerine sağım tarihini ve saatini yazabileceğiniz bir küçük kağıt yapıştırabilirsiniz. 
BPA ve BPS içermeyen,anne sütü saklamak için özel tasarlanmış saklama poşetleri kullanabilirsiniz.


Donmuş olan anne sütünü çözdürmek ya da sıcaklığını arttırmak için bir kaseye sıcak veya ılıkca bir su koyun ve içine donmuş anne sütünü poşet/şişe yi koyun.

Sütü çözmek için asla  ateş üzerinde ocakta işlem yapmayın.Bu kaynatma işlemi anne sütünün içindeki besin değerlerini yok edecektir.

Çözülen anne sütünün sıcaklığını test etmeden önce süt hafif hafif dairesel hareketlerle karıştırılmalıdır bu şekilde sütün üzerinde bulunan kaymağın dağılması da kolaylaşacaktır.

Yine aynı zamanda anne sütünü çözmek için asla mikro dalga fırın kullanmayın.



Kaplarınızı ya da poşetlerinizi sonuna kadar doldurmayınız,bunun nedeni süt donunca genleşecektir. 2-3 cm lil bir boşluk bırakmanız yeterli olacaktır.
Saklama kabının ya da poşetinin üzerine muhakkak kaç cc süt olduğunu ve de tarih ve saatinizi yazın. Bebeğiniz kreşe gidiyor ise üzerine adını ve soyadını da yazmayı unutmayın.
Eğer sağma işlemini iş yerinizde yapıyor ve muhafaza ediyorsanız muhakkak bu kabın ya da şişenin üzerine isminizi yazınız.
Buzdolabında muhafaza ettiğiniz anne sütü muhakkak dondurucunun orta bölümlerinde yer almalıdır.Dondurucunun yan bölümlerinde sıcaklık dalgalanabilir ve sütün bir kısmı çözülebilir.Bu tarz durumlarda sütü tekrardan dondurmak sağlıklı değildir.


Not: Verilen bilgiler bilgi amaçlıdır yaşanan her hangi bir durumda sitemiz sorumlu tutulamaz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar