Bademcik Taşı Nedir,Neden Olur ? Bademcik Taşı Nasıl Tedavi Edilir ?


Bademcik taşı nedir ? , Bademcik taşı neden olur? ,  Bademcik taşı nasıl düşürülür ? , Bademcik taşı düşürme ? Bademcik taşı nasıl düşürülür ? Bademcik taşı tedavisi nasıldır ? Bademcik taşı koku yapar mı ?
Bademcik Taşı Nedir,Neden Olur ? Bademcik Taşı Nasıl Tedavi Edilir ?

Son yıllarda sıkça görülen bir rahatsızlık haline gelen bademcik taşı ve beraberinde getirdiği sağlık sıkıntılarına tanık oluyoruz.Bu problemle karşı karşıya kalan kişiler ya da yakınları internet ortamında Bademcik taşı nedir ? , Bademcik taşı neden olur? ,
Bademcik taşı nasıl düşürülür ? , Bademcik taşı düşürme ? Bademcik taşı nasıl düşürülür ? Bademcik taşı tedavisi nasıldır ? Bademcik taşı koku yapar mı ?şeklinde aramalar yapıyorlar. Size bu yayınımızda bademcik taşı ile ilgili merak ettiğiniz tüm bu sorulara yönelik bilgilendirmeler yapacağız. Okumaya devam ediniz !!!


Bademcik Taşı Nedir ?

Bademcik taşları bademciklerin kriptlerinde (girintiler) ortaya çıkan sarımsı-beyaz yapılardır. Genellikle kıvamda ufalanan veya yumuşak olana kadar kıvamında sadece birkaç milimetre boyuttadırlar ve hoş olmayan bir koku ve tat ile karakterizedirler. 

Artıklardan, ölü deri hücrelerinden ve beyaz kan hücrelerinden kaynaklanırlar ve gerçek hastalık değeri yoktur. Bademcik taşlarının bademcik iltihabı (bademcik iltihabı) ile olduğu gibi irin birikimleri ile karıştırılması riski vardır .

Bademcik taşları tüm insanlarda ortaya çıkabilir, ancak çocuklar nadiren etkilenir. Sıklıkla bademcik iltihabından (bademcik iltihabı) muzdarip kişilerde yaygın görülebilir.

Bademcik Taşı Neden Olur ?


Bir kişinin bademcikler sağlıklı olduğu ve bağışıklık sistemi normal çalıştığı sürece bademciklerde bu durum ortaya çıkabilir. Bademcik kriptlerinde tonsillolitlerin oluşumu tamamen normaldir ve tüm insanlarda görülür. Bununla birlikte, bazı insanlarda neden daha sık ortaya çıktıkları, büyüdükleri veya hoş olmayan bir şekilde farkedildikleri açık değildir.

Bademciklerin büyüklüğünün bir rol oynayabileceğinden şüphelenilmektedir, çünkü büyük bademcikler genellikle çok karıklıdır ve kriptler daha derindir. Bu kolayca doldurmalarını sağlar ve bademcik taşları özellikle büyür.

Başka bir sorun, bademciklerin şiddetli veya sıklıkla tekrarlayan bademcik iltihabından sonra ortaya çıkabilen kendi kendini temizleme işlemidir. Orada ortaya çıkan izleri crypts çıktılarını daraltmak. Oluklardan zaten dar olan çıkışlar daha da azaltılır, bu da detritusun (hücresel bozulma ürünleri) akışını sınırlar. Aksine, bademcik taşlarının sık sık ortaya çıkmasının bademcik iltihabı riskini artırabileceğine dair bir kanıt yoktur

Bademcik Taşlarının Belirtileri Şunlardır ?



Vakaların büyük çoğunluğunda "bademcik taşları" herhangi bir şikayete neden olmaz. Bademciklerin yüzeyine ulaşırlarsa, genellikle itilir ve fark edilmeden yutulur veya tükürülür veya şiddetli öksürerek veya öksürerek üflenir. Yakından bakarsanız, bademcik taşlarını bademcik yüzeyinde bir kısmı dil ile de hissedilebilen küçük beyaz noktalar olarak görebilirsiniz.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK EVDE BASİT YÖNTEMLERLE BADEMCİK TAŞI NASIL DÜŞÜRÜLÜR ? ÖĞRENEBİLİRSİNİZ. >>>

Nadir durumlarda, büyük bademcik taşları damak arkasında, boyunda veya çene açısı bölgesinde yabancı cisim hissi olarak yutulduğunda göze çarpan alışılmadık bir duyguya neden olabilir. Bu kalıcı öksürüğe neden olabilir. Ek olarak, bazen boğazda hoş olmayan, tüylü bir his vardır.

Bademcik taşlarının neden olduğu ana sorun kötü nefestir. Özellikle daha büyük tonsillolitler, menşe mekanizmaları nedeniyle çok hoş olmayan bir kokuya ve tada sahip olabilirler. Bademcik taşlarının parçaları ağızda veya bademcik kriptinde kalırsa, hoş olmayan kötü nefes (foetor ex cevher) etkilenenler için çok stresli olabilir.

Bademcik taşı nedir ? , Bademcik taşı neden olur? ,  Bademcik taşı nasıl düşürülür ? , Bademcik taşı düşürme ? Bademcik taşı nasıl düşürülür ? Bademcik taşı tedavisi nasıldır ? Bademcik taşı koku yapar mı ?
Bademcik Taşı Nedir,Neden Olur ? Bademcik Taşı Nasıl Tedavi Edilir ?



Bademcik Taşları Nasıl Üretilir ?

Bademcik taşları nasıl oluşur; Çiğneme yaparken damak kasları gerilir, bu da kriptaların normal olarak boşaltıp düzenli olarak yeniden doldurulabileceği anlamına gelir. Gıda parçacıklarının, mikropların, beyaz kan hücrelerinin ve reddedilen yüzey hücrelerinin karışımı daha sonra küçük beyaz kırıntılar şeklinde ağza girer ve genellikle fark edilmeden yutulur. Bununla birlikte, crypt içeriğinde saklanabilen yiyecek ve tükürükte belirli kireç tuzları da oluşur. Bu olduğunda, sertleşir ve sert, ufalanan hatta taş gibi olabilir. Badem taşları oluşur. Bunlar genellikle kriptaların derinliklerinde, ancak yüzeyde de olabilir.


Bademcik Taşlarını Nasıl Bulabiliriz ?

Çoğu durumda, bademcik taşı kazara ilgili kişi veya diş hekimi veya KBB doktoru tarafından bulunur. Bademcik taşının büyüklüğüne ve yüzeyden uzaklığa bağlı olarak, bademciklerin fişi mukozadan beyazımsı veya bademcikler üzerinde beyaz bir tabaka olarak görünür. Derin oturmuş bir bademcik taşı normalde çıplak gözle görülemez.

Belirsiz kötü nefes, yabancı cisim hissi, boğazınızı temizleme veya boğazınızdaki tüylü bir duygudan muzdaripseniz, doktor bademcikleri bademcik taşları için inceleyebilir. X-ışınlarında veya bilgisayarlı tomografi ile iyi görüntülenebilmelerine rağmen, bu muayeneler radyasyona maruz kalma, yüksek maliyetler ve şikayetlerin hafifliği nedeniyle tecih edilmeyebilir. Bu durumda güvenle doktorun göz teşhisine güvenebilirsiniz.


Nadir durumlarda, bademcik taşını iltihap ile ilişkili bir irin birikiminden ayırt etmek zordur. Enflamasyon durumunda, bademcikler de aşırı derecede kırmızı ve şişmiş olacak ve enfeksiyona genellikle ateş eşlik edecektir . Gelen yayma sonra hastalığa neden olan bakteriler tespit edilebilir.


Bademcik taşları nasıl önlenir ?

Bademcik taşlarının görülme sıklığını azaltabilecek çeşitli tedbirler vardır. Bu yöntemler bademcik taşlarının oluşumunu engelleyemese de, genellikle çok faydalıdır ve frekansı azaltır. 
Aşağıdaki püf noktaları umut vericidir:

Yumuşak diş fırçasıyla bademleri nazikçe fırçalayın.
Bademciklerin oral bir irrigator ile düzenli olarak temizlenmesi.
Alkol ve süt ürünlerinin yoğun bir şekilde ortadan kaldırılmasının bazı durumlarda badem taşı oluşumunu azalttığı söylenir.
Günlük diş fırçalama, tuzlu su ile gargara yapma, antibakteriyel gargara kullanma, dil kazıyıcı ile dil temizleme ile yoğun ağız hijyeni de bunu önleyebilir.



Bademcik Taşları Nasıl Tedavi Edilir ?

Bademcik taşları nasıl tedavi edilir; bademcik taşlarının gelişimine karşı ilaç tedavisi yoktur. Özellikle antibiyotiklerin tonsillolitler ve oluşumları üzerinde kesinlikle hiçbir etkisi yoktur.

Tonsillolitler kendi veya tıbbi önlemlerinizle çıkarıldıktan sonra, herhangi bir zamanda aynı veya farklı bir yerde tekrar ortaya çıkabilirler. Bununla birlikte, bireysel kriptoların yaralandığı ve taşların artık bu noktada ortaya çıkamayacağı da olabilir.
Bademcik taşlarına karşı gerçekten güvenli olan tek yöntem bademciklerin çıkarılmasıdır. Bununla birlikte, bu her zaman vücudun bağışıklık savunmasının bir kısıtlaması olacaktır. Bunun sağlığı etkileme derecesi kişiden kişiye değişir ve tahmin edilemez. Tonsillektomi bu nedenle çok az hasta için tekrarlayan bademcik taşlarının duyarlı bir tedavisidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar