Yürek Yemiş,Korkusuz,Bal Porsuğunun Özellikleri Nelerdir?


bal-porsugu-nasil-bir-hayvan
Bal Porsuğu Özellikleri Nelerdir? Bal Porsuğu Hakkında İlginç Bilgiler.




Bal Porsuğu Özellikleri Nelerdir ? Bal Porsuğu Hakkında Bilgiler? Bal Porsuğu Nasıl Bir Hayvan ? gelin birlikte inceleyelim.


Muhtemelen  bal porsuğu hakkında bir çok şey  duydunuz  ve “Bu iddialar doğrulanıyor mu?” Diye merak ettiniz. (Her şeyden önce: Bal porsuklarının umursamadığı doğru mu?) Bu yayınımızda bal porsuğunun özelliklerine değiniyoruz,İşte kesin olarak bildiğimiz bal porsuğu hakkında bilgiler.
Bal porsuğu özellikleri? Mellivora capensis , türün resmi adıdır. Bu küçük canavarlar tatlı şeyleri sever. “
Bal porsuğu, fiziksel benzerliklerinin yanı sıra, kuyruğunun tabanında kokmuş bir sıvı içeren tehlikeli bir bezi de barındırır. Genel olarak, sadece herhangi bir bölgeyi işaretlemek için kullanır, ancak hayvanın kendisini sıkıntı içinde bulması durumunda, bu kokuyu o tehlikeye karşı kullanmaktan çekinmezler.

Bal porsukları  bazen uzun pençelerini kullanarak, dinlenmek için kendilerine yuva kazarlar . Bunu her yerde yaparlar - yerde, ağaç gövdesinde, hatta eski bir termit tepesine bile. Gerekirse, birkaç dakika içinde kendilerine bir saklanma deliği kazabilir ve yeraltında yaşayan avlarını yakalamak için doğal kazı becerilerini istedikleri şekilde kullanabilirler.

KUTUP AYISI NEREDE BESLENİR,NEREDE YAŞAR VE ÖZELLİKLERİ NELERDİR? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ >>>

Bir bal porsuğu kendi yuvasını yapma havasında değilse, başka birinin yuvasını kullanmaktan çekinmez. Bal porsuğu Guinness Rekorlar Kitabı'nın "Dünyanın En Korkusuz Yaratığı" unvanına sahip olduğu doğrudur,bir kirpi ile bile kavga etmeye hevesliler. Ama bu yenilmez oldukları anlamına gelmez.Sırtlanlar,aslanlar,leoparlar,pitonlar hepsi düşmanlardır, bu kadar çok düşmana karşı tabiki de sert olmak zorundalar.



Onları birçok şeyi yerken görebilirsiniz.Onları memeliler, kuşlar, sürüngenler, böcekler, larvalar, bitkiler, meyveler, yumurtalar ve köklerin peşinden giderken sıklıkla görürsünüz.

Ciltleri oldukça kalındır. Bal porsuğu yılan zehirine karşı bile direnç gösterebilir ve  kalın derileri de bu durumda işe yarar .) Yılanlar bal porsuğunun beslenmesinin dörtte birini oluşturur .

Dişleri o kadar güçlüdür ki bu güç bir kamlumbağanın kabuğunu kırmaya bile yeter.Bal porsukları da oldukça yalnız hayvanlardır. Kendileri saklanırlar ve kesinlikle halkın gözünden uzak dururlar, genellikle sadece çiftleşmek için bir araya gelirler . Bebekler istisnadır: Genç kitler genellikle anneleriyle o kadar uzun süre yapışırlar ki, onu aşabilirler.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK GÖKYÜZÜNÜN HAKİMİ ZÜRAFALAR HAKKINDA 11 İLGİNÇ BİLGİYİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>

Vahşi, korkusuz  hayvanlar her zaman zeki değildir, ancak bal porsukları oldukça akıllıdırlar. Araçları bile kullanacak kadar akıllılar: Güney Afrika'daki Moholoholo Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nden bir videoda, bir bal porsuğu ekibinin kaçma girişimlerinde sopa, tırmık, çamur, taş vb.malzemeler kullandığı gözlemlendir. Bu görüntüleri izlemek için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar