Çilingir Ne Demek ? Çilingir Neler Yapabilir ?

Cilingir Ne Demek ? Bir Çilingir Neler Yapabilir

Çilingir ne demek, Çilindir Nedir ?

Çilingir ne demek? Çilingir, kapı, pencere, kasa, araba vb. Kilitlerle çalışan bir kişidir. güvenlik sistemleri hakkında birisine danışmak gerekirse ilk olarak ona danışmakta fayda var. Bu meslek oldukça eskidir; onlara uygun kilitler ve anahtarlar olduğu sürece, onlarla çalışmak konusunda uzmanlaşmış insanlar var.

Bir Çilingir ne yapar?

Çilingirler ne yapar, ticari, konut ve otomotiv kilitlerini ve güvenlik cihazlarını kuran, ayarlayan ve onaran yetenekli esnaftır. Çilingirler, yetkilendirildiklerinde kilitleme anahtarlarını üretir ve çoğaltır, kilit kombinasyonlarını değiştirir ve kilitleri baypas eder. Geleneksel güvenlik donanımlarını ve kilit setlerini kurma ve onarma konusundaki bilgi ve becerileri, onları yetkisiz girişten korumak için çeşitli düzeylerde fiziksel güvenlik gerektiren konut, ticari ve endüstriyel işyerlerinde çalışmaya götürür.Buraya kadar çilingir ne demek sorusunu yanıtladığımızı düşünüyoruz.



Çilingirlerin sadece kilit seçtiğine dair yaygın bir yanlış anlama vardır. Bunun en iyi bilinen görevleri olduğu doğru olsa da, başka şeyler de yaparlar:

Kesme Anahtarları - Çilingirler, konut ve ticari binalarda, araçlarda, kasalarda, pencerelerde vb.

Pencereler ve Kapılar için Kilitler Sağlayın - Çilingirler, konut ve ticari kullanım için en yaygın kilit türlerinden ikisi olan pencere ve kapı kilitlerini sağlayabilir, servis verebilir ve onarabilir.

Güvenlik Kasaları için Kilitler Sağlayın - Kapı kilidi kadar yaygın olmayan güvenlik kilitleri, çilingirlerin uzmanlaştığı bir kilit türüdür - her türlü kasa ve güvenlik kasasını tedarik edebilir, kurabilir, açabilir ve onarabilirler.

Bir Oto Çilingir Hizmeti Sağlayın - Birçok çilingir, müşterilerine araçlarında anahtarları kilitlediyse, araç kapılarını açmaları için erişim izni verilen otomatik çilingir hizmeti sağlayabilir. Çilingirler ayrıca uzaktan anahtarları ve transponder anahtarlarını programlayabilir veya yeniden programlayabilirler, araba anahtarlıklarını onarabilir veya araç için yeni bir anahtar sağlayabilirler.

Erişim Kontrol Sistemleri Sağlayın - Müşterileri için elektronik erişim kontrol sistemleri tedarik edebilen ve kurabilen bazı çilingirler vardır, ancak bu tüm çilingirlerin sunmadığı bir uzmanlık alanıdır.

24 Saat Acil Çilingir Hizmetleri Sağlayın - Kişilerin anahtarlarını kaybetmesi, kilitlenmesi veya kilitlerin değiştirilmesi ve değiştirilmesi gerekiyorsa, saatten sonra hizmet veren birçok çilingir vardır.

Bir çilingir bir binaya kilitler yüklediğinde, binanın kilitlerine aşina olduğu için genellikle o binanın varsayılan çilingirine dönüşür. Bazı çilingirler, gerektiğinde hızlı giriş sağlamak için isteğe bağlı olarak ekstra anahtar setlerini tutarlar. Ayrıca, bir binada kullanılan kilit türlerinin, üstlenilen veya onarılan işlerin ve bir kapı kilidi açıldığında bir kodun girilmesini gerektiren bir güvenlik sistemi ile bağlantı gibi diğer ilgili bilgilerin kayıtlarını tutarlar.

Çilingir Ne Demek ?




Çilingir Görev ve Sorumlulukları

Çilingirlerin görevleri ve sorumlulukları nelerdir? Market güvenlik kilit sistemleri, anahtarsız giriş kilitleri, anahtar kontrol sistemleri, pencere çubukları ve ağır pencere veya kapı sürgülerini tamir edebilir veaçabilirler

Giriş ve çıkış kapılarının hasarlı bileşenlerini onarır veya değiştirebilirler.

Hasarlı kapı ve pencere kilitlerini, menteşeleri ve elektrikli kilit açma mekanizmalarını onarabilir ve değiştirebilirler.

Kilit mekanizmalarını inceleyin ve kayıp veya hasarlı anahtarları değiştirmek için anahtarlar üretebilirler.

Anahtarlar kaybolduğunda veya kilit kümelerine yeni pimler ekleyerek kilit kombinasyonlarını değiştirirken müşterilere kapı kilidini açma konusunda yardımcı olabilirler.

Bankalar, enerji santralleri, üretim tesisleri, depolar ve apartman kompleksleri için ana anahtar sistemleri tasarlamak ve geliştirmek

Elektrik saldırıları ve elektronik güvenlik donanımlarının kurulumu ve onarımı

Kasa ve kasa kapılarındaki kilit kombinasyonlarını değiştirme

Koddan anahtar oluşturma

Ticari hizmet olarak konutlar, mağazalar, mağazalar ve depolar için yinelenen anahtarlar

Kombinasyon bilinmediğinde kasaları açın ve kombinasyonları değiştirin ve gerektiğinde güvenli kilitlerde onarım yapın. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar