Dirsek Ağrısı Neden Olur? Dirsek Ağrısı Nasıl Geçer ?

Dirsek Ağrısı Neden Olur?,Dirsek Ağrısı Nasıl Geçer ?


Dirsek Ağrısı Neden Olur? Dirsek Ağrısı Nasıl Geçer ? Kol Dirsek Ağrısı Nasıl Geçer ? Tenisci Dirseği Nedir ?



Dirsek ağrısı1. Epikondilit nedir?

Dirsek ağrısı problemi ile karşı karşıya kalan sayısı oldukça fazla, ancak en yaygın olanı epikondilit veya "tenisci dirseğidir". Profesyonel veya fazla çalışma bağlamı sıklıkla bulunur. Tedavi bazen zordur ve asi formlar yaygındır.

Epikondilit, epikondiler kasların yerleştirilmesi yerine tendonların ve periosteumun (uzun, düz kemikleri kapsayan zar) iltihaplanmasıdır.

Epikondiler kaslar bileğin motor kaslarıdır . Dirseğin , epicondyle'nin dışındaki küçük, ele gelen bir alana sığarlar ve bilek ve parmaklardaki uzun, güçlü tendonlarla uzatılırlar.

Sürekli stres altındadırlar ve aşırı çalışmaları epikondilite yol açar .
Vidalama, dökme, sıkma epikondilitin kökenindeki hareketlerdir. Ağrı belirli bir noktada yavaş yavaş ortaya çıkar: epikondil .

Önkolun dış yüzüne doğru yayılır, ancak dinlenme ile azalır.


Muayenede cilt normaldir, ancak epikondil üzerindeki baskı , dirsek gerginken bileğin tıkanmış uzantısı gibi hemen ağrıyı uyandırır.







Dirsek ağrısı2 Dirsek ağrısının diğer nedenleri nelerdir?

Epikondilitin yanı sıra , daha nadir dirsek tendiniti vardır: dirseğin iç tarafında epitrokleit ve biseps veya triseps tendoniti .

Ayrıca , yarıçap ve ulna arasındaki eklemlemenin tıkanmasına , kireçlenme tendinitini ve nadir görülen bir enfeksiyonun, romatizmal veya enflamatuar doğanın lokal sıkışmasına bağlı nadir nedenlerine bağlı epikondil ağrıları da vardır . sinir.
Dirsek bursiti , triseps tendonunu olekranondan dirseğin arka kısmına ayıran bursa iltihabıdır.
Ağrı yoğun, ciddi fonksiyonel iktidarsızlıktır. Bir damla aranmalıdır.
Dirseğin higroma, dirseğin  arka kısmında büyük bir yüzeysel şişmeye neden olur. Ağrısız olan higroma genellikle mikro travmatik bir bağlamda veya uzun süreli destekle ortaya çıkar.

Dirsek ağısı nasıl geçer ? Mesleki yaşamın kısıtlamaları genellikle dirsek tendinitinin nedenidir . Bir kez mesleki şüpheli, sorumlu şeyi bulmak ve düzeltmek için denemek için her türlü çabayı göstermelisiniz.

Aletlerin uyarlanması, titreşim önleyici yamalar veya korumalar gerekli olabilir . işyeri hekimi önemli bir rol oynar. Sporcular için antrenör ve eğitimci aynı rolü oynar.

Söz konusu jest belirlendikten sonra, yeniden eğitim ve yeni bir jest (düzeltici veya teknolojik) öğrenmesi şarttır.

Gevşeme egzersizleri önemlidir. Stresle savaşmak için sağlıklı bir yaşam tarzı da önemlidir.

Sporcular tarafından iyi bilinen tendinitin önlenmesi kuralları (iyi hidrasyon, dengeli beslenme ve proteinler açısından çok zengin değil, ön ısıtma, germe) geçerlidir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar