Sırta Kramp Girmesi Neden Olur,Nasıl Tedavi Edilir ?

Sırta Kramp Girmesi Neden Olur,Nasıl Tedavi Edilir ?

Sırta Kramp Girmesi Neden Olur,Nasıl Tedavi Edilir ? Sırt Spazmı Nasıl Geçer ?Sırt krampları ağrılı ve zayıflatıcı olabilir ve bir dizi farklı şeyden kaynaklanabilir. Çekilmiş kas gibi sırtta yaralanma, sırt kramplarının en yaygın nedenlerinden biridir. Kötü duruş, aşırı egzersiz, uygun olmayan kaldırma yöntemleri ve hatta menstrüel kramplar, omurganın omurgalılarıyla ilgili sorunlara ek olarak sırt ağrısına da neden olabilir .


Sırt kramplarının en yaygın nedeni fiziksel yaralanmadır. Sırt ağrısını önlemek için,egzersizden önce uygun şekilde ısınılmazsa veya çok ağır bir şeyi kaldırmaya çalışırsa sırtın ağrıması kolaydır.Ağır yük nasıl kaldırılır? Herhangi bir şeyi kaldırmadan önce dizlerden bükmek ve sırt yerine kol ve göğüs kaslarını kullandığınızdan emin olmak önemlidir. İdeal olarak, herhangi bir ağır kaldırma işlemi yaparken alt sırt hiç kullanılmamalıdır.

Buna ek olarak, her egzersizden sonra kasları germek önemli olsa da, düzgün bir şekilde germek önemlidir. Örneğin belden menteşe, bacakların arkasındaki gerginliği hissetmek. Üst sırtı yuvarlamayın veya alt sırtı fazla uzatmayın; bu şekilde germeye çalışırken bir kas çekmek çok kolaydır. Sırt ağrısı doğada kaslı görünmüyorsa, omurga problemlerini ekarte etmek için bir doktora gitmek gerekebilir.

Sırt Krampları Neden Olur ? Bütün gün yanlış ayakkabı giymek, bir sandalyede yanlış oturmak veya kötü duruş uygulamak da sırt kramplarına neden olabilir. Ayak kemerlerini destekleyen ayakkabılar giydiğinizden ve otururken veya ayakta durduğunuzda, kalçaları, omuzları ve kulakları hizada tutmaya çalışın. Omurga bir dizi doğal eğriye sahiptir; bu eğrileri azaltmaya çalışmayın, omurganın nötr bir pozisyonda kalmasına izin verin ve omuzları yuvarlamayın. Esneme yukarı başın üstünde ve yanlara silah yorgun bir omurga germek için yardımcı olabilir.

Sırt Krampları Nasıl Geçer ? Sırt krampları genellikle ısı ile giderilebilir. Bir ısıtma yastığı veya sıcak banyo veya duş kasları gevşetmeye ve krampı ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Kas gevşeticiler veya antienflamatuar reçetesiz satılan ilaçlar da, özellikle adet kramplarından kaynaklanıyorsa, sırt kramplarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Kaslardaki herhangi bir düğümü serbest bırakmak için masaj yapmak, krampları hafifletmek ve krampları daha da kötüleştirebilen stres ve gerginliği ortadan kaldırmak için de çok yardımcı olabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar