Dört Yapraklı Yonca Nedir ? Dört Yapraklı Yonca Nerede ve Nasıl Bulunur ?

dört-yapraklı-yonca-nerede-ve-nasıl-bulunur
Dört Yapraklı Yonca Nedir ? Dört Yapraklı Yonca Nerede ve Nasıl Bulunur ?


DörtYapraklı Yonca Nedir ? Dört Yapraklı Yonca Nerede ve Nasıl Bulunur ?



Dörtyapraklı yonca  nedir ? Klasik olarak üç yapraklı olan yoncanın başkalaşım geçirmiş ve çok nadir görünen bir halidir. Geleneksel batıl inanışlara göre bu yoncanın şans getireceğine inanılmaktadır.Bir çok kültürün şans semboludür.Dört yapraklı yonca logosu kime ait? Ülkemizde de garanti bankasının sembolü olarak kullanılmaktadır.Peki doğada çok zor bulunan bu bitkiyi nasıl bulabiliriz ?






Dört Yapraklı Yonca Nasıl Bulabiliriz ?

Dört yapraklı yonca bulma şansını arttırmak için kullanılabilecek birtakım püf noktaları vardır, peki nedir bu dört yapraklı yonca bulma püf noktaları? bunlara görsel gözlem becerilerini arttırmak ve örüntü tanıma uygulamak da dahildir . Birçok kültürde şans sembolü olan dört yapraklı yonca, beyaz yonca bitkisinin genetik bir mutasyonudur, bu da daha olağan üç yerine dört yaprağa sahip olmasına neden olur. Daha fazla yapraklı yonca bulmak da mümkündür - bazı insanlar yedi yapraklı yonca bulduğunu bildirdi!

Dört yapraklı yonca tanımlamak bir örüntü tanıma şeklidir. İnsanlar bu zor genetik mutantı bulmak için bir yonca yaması taradığında, kalıbı kıran görsel nesneyi bulmaya çalışıyorlar. Yonca bulma yeteneğini geliştirmenin bir yolu, desen tanımayı keskinleştiren oyunlar oynamaktır. Hafıza oyunları da yardımcı olabilir. Örnekler, yerel gazetede sık sık ortaya çıkan “farkları tespit et” illüstrasyonları,kelime oyunları ve konsantrasyon gibi kart oyunlarıdır. Sanat yapmak da insanların örüntü tanıma becerilerini güçlendirmelerine yardımcı olabilir.



Başka bir taktik, doğal dünyadaki diğer kalıplarla pratik yapmayı içerir. Sadece caddede yürümek, desen aramak için birçok fırsat sağlar; insanlar, örneğin kaldırımda bozuk para ya da sakız arayabilirler. İnsanlar aktif olarak kalıpları belirlemeye ve varyasyonları aramaya başladığında, bazen durmak zor olabilir. 

Görsel gözlem becerilerindeki bu artış aynı zamanda genel olarak bilişsel becerileri de geliştirir ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmenin bir yolu olabilir .
Bir kişi örüntü arama konusunda biraz pratik yaptıktan sonra, dört yapraklı yonca aramak için yonca yamasına desen tanıma becerileri alınabilir. Bir yonca yaması ne kadar büyükse, o kadar iyidir. Yamanın hızlı bir görsel taramasıyla başlamak, ardından yonca bitkilerini hareket ettirmek için yamayı bir ayağı ile karıştırmak iyi olabilir. Bu bazen yüzeyin yakınında gizlenen dört yapraklı örneği ortaya çıkarır.

Yamaya bir bütün olarak baktıktan sonra, insanlar yonca desenlerini tanımlamak için daha küçük bölümlere bakmaya başlayabilirler. Bir yamanın ızgaraya bölünmesi, aynı noktayı iki kez kontrol etme riskini azalttığı için arama için yararlı olabilir. Bazı insanlar gözün köşesinden dışarı bakmayı yararlı buluyorlar, çünkü bazen desene doğrudan odaklanmak dört yapraklı yoncaya ihanet eden varyasyonları tanımlamayı zorlaştırıyor.

Yonca arayışında gözlerin gerilmesini önlemek de önemlidir. İnsanlar periyodik olarak, göz yorgunluğunu azaltmak için bilgisayarlarla çalışan insanlar tarafından kullanılan aynı taktik olan mesafeye ve odağa bakmalıdır. Başka bir hile, sağ, sol, üst ve alta odaklanmak için gözleri kafada hareket ettirmektir. Bu ayrıca gözleri tazeleyebilir ve dört yapraklı yonca bulmayı kolaylaştırabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar