10 Adımda Evde Brezilya Fönü Nasıl Yapılır ?

Evde Brezilya Fönü Nasıl Yapılır ?


Evde Brezilya Fönü Nasıl Yapılır ? Brezilya Fönü Ne Kadar Dayanır ? Brezilya Fönü Faydaları Nelerdir ?


Saçlarının düz olmasını isteyen ve sürekli fön çekmekten yorulan kadınların imdadına brezilya fönü yetişiyor Bu yöntem ile; saçlarınızın 6 ay kadar düz kalmasını sağlayabilirsiniz. Peki brezilya fönü nedir? ve brezilya fönü nasıl yapılır  ?



Bu yöntem ortalama olarak 1-3 saat gibi sürse de uygulayan kuaför, kişinin saç yapısı, inceliği ve yıpranma durumuna uygun olarak bir saat belirleyecektir. Brezilya fönü; saçın düz, parlak ve hacimli olmasını sağladığı gibi sağlıklı görünmesini de destekler. Brezilya fönü çoğunluk olarak kuaför salonlarında yapılsa da doğru yöntem ve malzemeler ile evde de kolayca uygulanabilmektedir. Evde Brezilya fönü yapanlar genellikle bu uygulamadan memnun kaldıklarını bildiriyorlar. 


Evde Brezilya Fönü Nasıl Yapılır ?
 Evde Brezilya Fönü Nasıl Yapılır

Brezilya Fönü İçin Gerekli Malzemeler

      * Saç bonesi 
      * Bir çift eldiven
.     * Bir cam kase
      * Boya fırçası
      * Ağzınızı ve burnunuzu kapatmak için maske
      * Vantilatör
      * Fön makinesi
      * 230 dereceye kadar ısınabilen kaliteli bir düzleştirici
      * Sülfatsız şampuan 
      * 0.80ml keratin

Evde Brezilya Fönü Yapılış Aşamaları:

1.Aşama

Uygulamaya başlamadan önce saçların sülfatsız bir şampuanla yıkanması gerekmektedir. Bu işlem saçlardaki sodyumdan kurtulmaya yardımcı olmaktadır. Sülfatsız şampuanı kuaför,internet mağazaları ya da -marketlerden satın alarak sahip olabilirsiniz.

2. Aşama

Saçları sülfatsız şampuanla yıkanır ve ardından iyice kurutulur. Saçları kıvırcık ve dalgalı olan kadınlar saçlarını kuruttuktan hemen sonra bir düzleştirici yardımı ile saçlarını düzleştirmelidir.

3. Aşama

Saçlar kurtulup düzleştirildikten sonra ayrı ayrı tutamlara ayrılır. Bu esnada kişi maske ve eldivenlerini takıp uygulamaya hazır hale gelmelidir.

4. Aşama

Tutamlara ayrılan saça (saç diplerine asla sürülmemelidir) kreatin sürülür. Kreatin kokusu çok yoğun ve rahatsız edici olduğundan kreatin uygulaması
yapılırken odada muhakkak vantilatör,kapı ve pencere açılmalıdır bunun nedeni ortamın daha ferah olmasını sağlamaktır.

5. Aşama

Bu aşamada ise kreatin sürülen saçlar dikkatlice taranmalıdır. Bu taranma işlemi saçlardaki kreatinin eşit olarak saç tellerine dağılmasını kolaylaştıracaktır. Tarama işlemi bittikten sonra saçlar tepede toplanmalı ve bir bone ile sarılmalıdır.

6. Aşama



Bone kullanmanın nedeni saçların hava ile temasını önlemek ve saç derisinde oluşan ısıdan faydalanmaktır.İsterseniz bone üzerine havlu da sarabilirsiniz. Saçlarınızı bu şekilde sarılı halde 20 ila 40 dakika kadar bekletin. Saçları kıvırcık veya düz olanlara göre bekleme süresi farklılık gösterebilecektir.

7. Aşama

Bu aşamada ise saçtaki bone çıkarılır ve saçlar saç kurutma makinesi ile güzelce taranır. Kurutma yapılırken ise saçlar seyrek bir tarak ile taranmalıdır. Bu aşamada kullanılan tarak fırça tipinde olmamalıdır.
8. Aşama

Bu aşamada saçlar kurutulduktan sonra düzleştirilir. Bu uygulama için düzleştirici 230 derece ısıtılmalıdır.

9. Aşama

Düzleştirmenin ardından saçlar ince ince tutamlara ayrılıp her tutama boydan boya 5 ila 10 defa presleme yapılır. Bu anda saçtan çok fazla buhar çıkıp ciğerlerin olumsuz etkilenmesine sebep olabileceğinden mutlaka maske kullanılmalıdır.

10. Aşama



Brezilya fönü ömrünü uzatmak adına ilk 4 gün saçlar günde 2 kez düzleştirilmelidir. Bu süreçte saçta toka izi ya da herhangi bir bozulma olmaması için saçlar toplanmamalıdır. Ilk 4 günün ardından saçlar tekrar sülfatsız şampuan ile yıkanmalı ve sonrasında nemi havlu ile alınıp iyice kurutulmalıdır.


Evde Brezilya Fonu Nasıl Yapılır

Brezilya Fönü Fiyatları Nedir?

Türkiye’de brezilye fönü ortalama olarak 1000 TL ila 1500 TL arası fiyatlarda yapılmaktadır.
Brezilya Fönü Faydaları Nelerdir

*Saçlar uzun bir süre düz kullanılabilir.

*Brezilya fönünde uygulanan kreatin saçın kendi rengine gelmesine katkı sağlar.

*Saçta önceden oluşan yıpranmalar azalma gösterecektir.
    
*Yıpranan saçlar güçlenir.

*Normal föne göre çok uzun süre düzlük vadeden brezilya fönü çok popüler bir uygulamalar arasındadır.

*Kıvırcık,dalgalı,kahküllü,yıpranmış,düz veya dalgalı neredeyse her türlü saça uygulanan brezilya fönünün zararları olduğu da da yapılan araştırmalar sonucu anlaşılmıştır.

İSTERSENİZ BURADAN BREZİLYA FÖNÜ NEDİR ADLI YAYINIMIZA ULAŞABİLİRSİNİZ... >>> TIKLAYINIZ...


Brezilya Fönü Zararları

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji ana Bilim Dalı Başkanı ve Türk Dermatoloji Derneği Dermatoallerji Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Teoman Erdem: Brezilya fönünde uygulamasında kullanılan formaldehit maddesinin yanıcı ve keskin bir madde olduğunu ve insan vücudunda kan,beyin ve boğaz kanserine sebep olabileceğini vurgulamaktadır.

Yapılan araştırmalar brezilya fönü uygulandıktan  1 saat sonra bazı yan etkiler gösterdiği ortaya çıkarılmıştır. Bu belirtilerin (halsizlik, burun kanaması ve göz kızarıklığı) bu olumsuz durumlara brezilya fönünde kullanılan formaldehit maddesinin sebep olduğu düşülmektedir.

Brezilya Fönü Saçta Ne Kadar Kalır?

Brezilya fönü; yetenekli bir kuaför tarafından uygulandığında 6 ay kadar kalıcı olabilmektedir. Brezilya fönü; düz saç sevenler için 6 aylık düzleştiriciden uzaklaşma dönemi anlamına da gelmektedir.
Brezilya fönü  yaptıran kadın saçlarına iyi baktığı sürece fazladan işlem yaptırmaya gerek kalmadan 6 ay boyunca düz,parlak ve hacimli saçlara sahip olabilecektir. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar