Fırıldak Nedir ? Fırıldak Nasıl Yapılır ?

Fırıldak Nedir ?

Fırıldak nedir, sapa tutturulmuş küçük bir tekerleğe benzeyen klasik bir çocuğun oyuncağıdır. Bunları yapmanın en temel yolu, katlanmış bir kağıdı bir çubuğun ucuna sabitlemektir. Sıkıştırma rüzgârın içinde tutulduğunda, katlanmış kağıt dönecektir. 
Dilimizde Fırıldak Gibi Olmak,Fırıldak Olmak şeklinde deyimleşmiştir.argoda fırıldak ne demek:sürekli düşünce ve tavır değiştiren, sözünden cayan kimse olarak adlandırılır.



Günümüzde, fırıldaklar çeşitli renk kombinasyonları, boyutları ve malzemeleri ile gelir. Perakendeciler onları çok ucuz fiyatlarla satıyorlar ve genellikle parti iyiliği olarak satın alınıyor veya moda aksesuarlarında görünüyorlar.

Çocuklara genellikle okulda bir fırıldak yapmayı öğretebilirler, ancak talimatlar zanaat kitaplarında ve İnternet'te de bulunabilir. İdeal bir eğlence projesi haline getirmek için sadece birkaç dakika ve basit materyaller gerekir. Tamamlandığında, fırıldak çocuklar için basit ve sessiz eğlence sağlayabilir. Fırıldak, döndürmek için üflenebilir veya rüzgara karşı tutulabilir.

Basit bir fırıldak monte etmek için gerekli malzemeler bir pim, bir kare  kağıt
 , bir makas ve bir sap için bir şey içerir. Bu bir pipet veya bir iğnenin delebileceği herhangi bir çubuk olabilir. Ardından aşağıdaki talimatları uygulayın:

Fırıldak Nasıl Yapılır ?

1. İnşaat kağıdının kare parçasını bir yüzeye düzleştirin ve her köşeden karşı köşeye çapraz bir çizgi çizin.

2. Bu iki çizginin kesişimini karenin ortasına işaretleyin ve içinden küçük bir delik açın.

3. Karenin ortasındaki delikten yaklaşık bir inç durarak her hat boyunca kesin.

4. Dört kanadın her birinin sol üst köşesine küçük bir delik açın. Yan yana iki delik olmadığından emin olun.

5. Delikli köşe kanatlarını alın ve kırışmadan dikkatlice orta deliğe doğru eğin. İğne ile sabitleyin.

6. Dört kanat da pim tarafından tutulduktan sonra, kağıdı kanatları açmadan kaldırın. Son olarak, pimin ucunu sapın içine itin (sap, çubuk vb.).

Fırıldak malzemesi için kağıt kullanmanın yanı sıra, oyuncak üreticileri metalik film ve şeffaf plastik, genellikle polikarbonat gibi diğer malzemelerden bıçaklar inşa etmenin yollarını bulmuşlardır. 

Bu varyasyonlar fırıldakları sırasıyla daha hafif ve daha sağlam yapar. Ek olarak, fırıldak bıçakları holografik veya yarı saydam bir tasarıma sahip olacak şekilde işlenebilir. El tipi prototip yerine , bazı oyuncak üreticileri de dış mekan dekoru için kullanılabilecek devasa fırıldaklar yapmak için sınırları zorluyorlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar