Sarı Kabus,Hardal Gazı Nedir ? Hardal Gazı Ne Zaman Nerede Kullanılmıştır ?


Hardal Gazı Nedir ?


Hardal gazı nedir ? , vezikans olarak sınıflandırılan kimyasal bir silahtır , yani ciltte ve solunum sisteminde kabarcıklara ve lezyonlara neden olur . Diğer bir deyişle 1925 Cenevre Protokolü savaşta bu tür silahların kullanımını yasaklayan kararına Hardal gazı ne zaman,nerede kullanılmıştır? Bu kimyasal silah infamously I. Dünya Savaşı sırasında kullanıldı ve bu hiç şüphesiz katkıda kükürt o listede arasındadır, hardal veya H Chemical 1993 tarihli ve bu tür silahların üretimini, kullanımını, satışını veya stoklanmasını yasaklayan Silahlar Sözleşmesi.

İsmine rağmen, bu silah -hardal gazı- bir gaz değil, çok kalın, uçucu bir sıvıdır. I.Dünya Savaşı'nın siperlerinde dolaşan tüyleri, sıvıyı aerosolleştirerek, tipik olarak ateşlenmiş mermilere kaplayarak yaratıldı. Aerosol haline getirildikten sonra, kükürt hardalı, üzerine oturduğu suda ve toprakta birkaç gün dayanabilir.

Hardal gazı nasıl kokar? Saf olmayan hardal gazı biraz hardal veya soğan gibi kokar ve bazen ortak adı açıklayan sarı bir görünüme sahiptir. Bununla birlikte, saflaştırıldığında, potansiyel olarak çok tehlikeli olabilen kokusuz ve renksizdir, çünkü maruz kalma semptomlarının yerleşmesi tipik olarak birkaç saat sürer. Tedavi hızlı bir şekilde sunulduğunda, iyileşme mümkündür; Bununla birlikte, birkaç saat maruz kaldıktan sonra, kimyasalın etkilerini tersine çevirmek zor olabilir.



Hardal gazına maruz kalmak ciltte belirgin yanıklara neden olur. Birinci Dünya Savaşı'nda gazın birçok kurbanı, mukus zarlarında kimyasal çok zor olduğu için maruz kaldıkları için kör veya ciddi görme hasarı gördüler. Solunduğunda, solunum yolunda ortaya çıkan kabarcık oluşumu, tipik olarak saatler süren acıdan sonra ölüme yol açabilir. Mutugen ve kanserojen olduğu da bilinir, yani iyileşmeden sonra bile maruz kalan kurbanlar hala sağlık sorunları yaşayabilir.

Kükürt hardalına maruz kaldığından şüphelenildikten sonra, insanlar giydikleri kıyafetleri derhal atmalı ve temiz suda yıkanmalıdır. Panzehir yoktur, bu nedenle vücudu mümkün olduğunca çabuk yıkamak yaralanmayı sınırlamak için hayati önem taşır. Bu temel ilk yardım önlemlerinden sonra, derhal tıbbi yardım gereklidir; bir hastanede tıp uzmanları, kimyasalın kurbanın sisteminden çıkarılmasına ve semptomların ortaya çıktığı gibi tedavi edilmesine yardımcı olabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar