Kaç Günlük Hamilelik Kan Testinde Çıkar ?

Hamilelik Kan Testinde Ne Zaman Belli Olur ?


Kanda, Kan Testinde Gebelik Ne Zaman Belli Olur?



Bazen kadınlar hamile kalmayı çok istediği halde hamile kalamazlar bazen de hamile kalmayı istemeyen kadınlar kısa sürede hamile kalabilir. Gebe olup olunmadığını kesin ve net olarak anlamanın en güvenilir yolu kan testi yaptırmaktır. Kaç günlük hamilelik kan testinde çıkar? Yaklaşık olarak 1 ila 2 saat arasında öğrenilebilen tahlil sonucunda değerin 20’nin üzerinde çıkması gebelik  durumunun olduğunu göstermektedir.

Anne olmak isteyen kadınlar hamilelik testi sonucunu kesin olarak ve kısa bir süre içerisinde öğrenmeyi arzu ederler ve bu yüzden en pratik ve en kolay yöntem olan eczanelerden satılan hamilelik testini alıp uygularlar. Bu çubuklar sayesinde hamilelik olup olmadığı hızlıca öğrenilebilmektedir yalnız tam olarak doğru sonucu alabilmek için ilgili testin ne zaman uygulandığı büyük önem arz etmektedir.

Yumurta döllendikten hemen sonra gelişmeye başlayan embriyonun rahim içine yerleşmesi yaklaşık olarak 5 ila 6 günü bulmaktadır. Embriyo rahme tutunduktan sonra embriyonun etrafındaki hücreler beta-HCG (human chorionic gonadotropin) adlı bir hormon salgılamaya başlarlar ve salgılan bu hormonun kandaki oranı hamilelik devam ettiği sürece giderek artış gösterir. Kanda artmaya devam eden beta-HCG hormonu bir süre sonra idrarda da görülmeye başlar ve bununla birlikte hamilelik testinin sonucu belirlenir.



Kanda Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

Kan tahlili yoluyla yapılmakta olan hamilelik testi embriyonun rahme yerleşmesiyle salgılanmaya başlanan ve giderek artış gösteren Beta-HCG hormon değerinin ölçülmesiyle gerçekleştirilmektedir.

Hamilelik için yapılan kan tahlili günün herhangi bir saatinde yapılabilmekle olup, koldaki damarlardan birinden az miktarda bir tüp kan alınarak uygulanmaktadır. Alınan bu kan labaratuvara gönderildikten sonra yaklaşık 1 ila 3 saat içinde sonucun çıkması beklenir. Tahlil sonuçlarında yoğunluk var ise  kan tahlili sonucunun ertesi güne kalması da ihtimal dahilindedir. Ölçülen HCG hormon değerinin 20’den yüksek olması gebelik durumunun olduğunu gösterirken, 1 ile 20 arasındaki değerlerin kesin olarak gebelik olmadığını göstermediğini de bilmenizde fayda var. Bu gibi durumlarda bir kaç gün beklendikten sonra tekrar kan testi yaptırılarak sonuçtan kesin olarak emin olunabilmektedir.



KADINLARDA YUMURTA ÇATLAMASI BELİRTİLERİ NELERDİR... TIKLAYINIZ >>>




Hamilelik Kan Testinde Ne Zaman Belli Olur ?

Kanda Gebelik Testi Ne Zaman Yapılmalı?

Kandaki Beta-HCG hormonunun tespit edilebilmesi ve kan tahlilinde hamilelik anlaşılabilmesi için belirli bir sürenin geçmiş olması şarttır. Kaç günlük hamilelik kan testinde çıkar?  Bu testin yapılabilmesi için ilk olarak adetin en az iki gün gecikmiş olması gerekmektedir. Bu testler çoğunlukla meraktan veya kısa sürede sonucu öğrenme arzusundan dolayı ya yumurtlama döneminde ya da cinsel birleşmenin olduğu günde yapılmaktadır ve bu süreçlerde yapılan testlerde HCG hormonun değerinin net bir şekilde saptanması neredeyse imkansızdır bunun sebebi ise gebelik durumu olsa bile döllenen yumurtanın bu kadar kısa zaman içerisinde rahime tutunması mümkün değildir. Döllenen yumurta da rahime tutunmadan bu hormonda artış görülmediğinden net bir sonuç olunması pek olası olmayacaktır. Bunun yanı sıra, kan testi yapılırken kadının aç ya da tok olması testin sonucunu etkilememektedir bundan dolayı testin aç karna yapılmasına gerek duyulmamaktadır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar