Kediler Nerede Barınır ve Kediler Ne ile Beslenir ?

Kediler Nerede Barınır ve Ne İle Beslenirler


Birçoğunuz kediler in yerinin doğa olduğunu düşünebilirsiniz bu konuda farklı düşünen bireylerin sayısı azımsanmayacak kadar fazla.

Doğası gereği kedilerin doğada tek başına yaşaması gerektiğini savunanlar olduğu gibi,insanların yanında evcil ortamda yaşamaları gerektiğini  savunanlar da var...Peki kediler nerede barınır,kediler ne ile beslenir,kediler nerede yaşar hiç düşündünüz mü ?

Yıllar Öncesi Evcilleşen Kediler

Kediler yani felis catus doğada yaşayan diğer kedigil akrabalarıbdan farklı olarak evcilleşmiş bir türdür. Evcil kelimesi insana alışmış,insanla zaman geçirmeyi seven anlamında kullanılıyor.

Net bir tarih bilinmese de kedilerin ilk olarak 9500 yıl öncesinde Ortadoğu'da tarım yapılmaya başlanmasıyla ortaya çıktığı düşünülmektedir. Kediler tarım toplumuna geçilmesiyle birlikte hasatların kemirgenlerden korunması konusunda yardım ettikleri için evcilleştirilmişlerdir. Neredeyse 10 Bin yıldır insanların dostu halindedirler.




Kediler Nerede Barınır ve Ne İle Beslenir


Evcil Hayvanların Yeri İnsanların Yanı

Doğası gereği 'kediler nerede barınır ' ve 'kediler ne ile beslenirler' evcil tür olmaları nedeniyle onlar için en uygun ortam insanların olduğu ortamlardır.Genellikle ev ortamında beslenen ve yaşamını sürdüren kediler hayvanlar arasında bu konudaki en şanslı türdür.Evde yaşaması olağan olan kediler evde beslenmeseler de genellikle insanların olduğu ortamlarda hayatlarını sürdürürler.

Özetle kedilerin doğal yaşam alanları ormanlar,dağlar,ovalar değil insanlara yakın olabildikleri ortamlardır.


kediler-ne-ile-beslenir
Kediler Nerede Barınır ve Kediler Ne ile Beslenir ?
            
         

Kediler hakkında kısaca bilgi verecek olursak Kediler 2.5 ile 12 kilo arasında değişen ağırlığa sahiptirler. Erkekler 70 cm dişileri ise 50 cm ebatlarındadır.Çok çeşitli renklerde olabilen kediler iyi bir beslenme ile 18 yıldan fazla yaşayabilirler.Kökenleri Mısır Uygarlığı ve Kuzey Afrika coğrafyasına dayanan bu sevimli dostlarımız 'kediler nasıl beslenirler' her türlü eti severler.Çok yağlı olmamak şartıyla her türlü eti pişmiş ve küçük parçalara ayrılmış olarak yerler.Yine sıvı gıdalar ve özel kedi mamaları ile beslenilebilirler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar