Kement Nedir? Kement Nasıl Yapılır?

Kement Nedir?


Kement nedir? Kement nerde kullanılır?,Kement nasıl yapılır? Sığır çiftliği dünyasında, bir kement, genellikle bir halka oluşturarak ve hayvanın bacaklarını veya kafasını sersemleyerek hayvancılığı yönetmek veya yakalamak için kullanılan örgülü deri ipin uzunudur.Kement ne demek? hayvanları yakalamak için rençberlerin savurdukları, ucu ilmikli, kaygan, uzun ip ya da kayış da diyebiliriz.


. 
Bir sığır çiftliğinde çiftciler tarafından kullanılan tipik bir kement, toplam uzunlukta 12 ila 15.2 m  arasında olacak ve kullanıcının bir kayma düğümü oluşturması için bir ucunda metal bir kuşgözü veya örgülü bir halka olacaktır. veya kayan ilmik. Bir kement, rodeo yarışmalarında, özel kalemlerden bir halka haline getirilen koyun veya genç sığırları yakalamak için sıklıkla kullanılır.


Kement kelimesi aslında " la " anlamına gelen İspanyol la reatasının Amerikan yolsuzluğudur . Amerikan kovboy tekil dönüştürerek, orijinal İspanyol cümleyi yanlış yorumlandığını lariata ve nihayet lariat . Kelime rağmen LARIAT ve kement sargılı bir ip tanımlamak için birbirinin yerine kullanılabilir, lariat genellikle i olarak kabul edilir ve kement bir fiil olarak kullanılmıştır. Bir kovboy atı korumak için kement kullanmaz ; hayvanı kementlemek için bir kement kullanırdı.


Geleneksel bir kement, emek yoğun bir işlemle uzun ince şartlandırılmış deri şeritlerinden dikkatlice örülür. Bir kement üreticisi, istenen uzunluğa ulaşana kadar yeni deri bölümlerini ipe ustaca tutturur. Bir çiftlik eli veya kovboy ipi bobinler ve baskın atış tarafındaki eyere tutturur. Hatalı bir hayvanı trampet etmek için kovboy büyük bir halat döngüsü oluşturur ve onu hedefin ön planlarının hemen önüne atar. Hayvan ilmik içine adım atmalı ve kayma düğümü veya ilmik gerilirken dolaşmış olmalıdır.


Bir kement, kovboy gövdesinin uzunluğunu hareket ettiren bir eğirme halkası gibi çeşitli ip hileleri için de kullanılabilir. Yetenekli bir kement işleyicisi de büyük bir iplik halatının içinden atlayabilir veya uzaktan veya at sırtında küçük hareketli hedefleri yakalayabilir. Bazı sanatçılar dublör işi için geleneksel bir kement kullanabilir, ancak diğerleri rutinleri için özel olarak değiştirilmiş kementler kullanır.

Kement kolye olarak bilinen bir mücevher tarzı da vardır . Bir kement kolye , boynun etrafına gevşek bir şekilde giyilen veya bolo kravat veya kement halkası görünümü oluşturan özel bir toka ile kapatılan uzun bir zincir uzunluğudur. Bir kement kolyesinin iki ucu, bir kement halkası gibi kullanıcının boynundan serbestçe asılmak üzere tasarlanmıştır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar