Kulak Kireçlenmesi Nedir ? Kulak Kireçlenmesine Ne İyi Gelir ?

 Kulak Kireçlenmesi Belirtileri Nelerdir ?
                          
Kulak Kireçlenmesi Nasıl Geçer? Kulak Kireçlenmesine Ne İyi Gelir ? Kulak Kireçlenmesi Neden Olur? Kulak Kireçlenmesi Nasıl Geçer ? Kulak Kireçlenmesi Tedavisi ? Kulak Kireçlenmesi Belirtileri Nelerdir ?

Kulak kireçlenmesi olarak da bilinen otoskleroz işitme kaybı olarak belirti veren kulak hastalıklarındandır.  Kulak kireçlenmesi nedir?, kulak zarı ile iç kulağın bağlantısını sağlayan üzengi kemiğinin sertleşip, büyümesi neticesinde meydana gelir. Kulak kireçlenmesi belirtileri çok benzer olduğundan genel itibariyle vertigo ile karıştırılmaktadır. Özellikle Erken erişkinlik döneminde oldukça rastlanır, fakat genellikle kadınlarda görülür. Doktorlar kulak kireçlenmesinin genetik bir hastalık olduğunu tespit etmişlerdir. Kulak kireçlenmesinin sık karşılaşılan belirtileri;



Kulak Kireçlenmesi Belirtileri Nelerdir?

İşitme kaybı
Kulak kireçlenmesi özeliikle kalıtsal bir hastalıktır ve üst akraba kuşağınızda varsa size de geçebilir. Duymakta zorluk çekiyorsanız kulak kireçlenmesinden şüphelenmeniz gerekmetedir.

Yüksek Sesli Ortamlarda  İyi İşitme

Kulak kireçlenmesinin başka bir belirtisi de kulak kireçlenmesinin olan kişilerin, sesleri  gürültülü ortamlarda, sakin yerlerden daha iyi duymalarıdır

Kulak Çınlaması

 Tinnitus olarak bilinen  kulak çınlaması kulak kireçlenmesinde en çok görülen belirtilerinden biridir. Bu durum oldukça rahatsız edici olup, kişiyi çileden çıkarabilme noktasına getirebilmektedir.Çınlama sesleri yavaş yavaş işitme yeteneğini etkileyip, kısmi işitme kaybına neden de olabilmektedir.

Baş dönmesi

İşitme kaybı nedeniyle ortaya çıkan, kulaklarda ya da kafada çınlama, vızıldama veya tıslama sesi, baş dönmesi, denge sorunları veya kulak çınlaması şikayetler görülür
Yoğun baş dönmesi sorunu yaşıyorsanız, kulağınızda kireçlenme olabilir.

Kulak Kireçlenmesi Neden Olur?

Kulak kireçlenmesinin sebebi kesin olarak bilinmemekle birlikte bu durumun genetik olduğu uzmanlar tarafından düşünülmektedir.Bir başka değişle anne babanızda, üst kuşak akrabalarda kulak kireçlenmesi rahatsızlığı mevcut ise  sizde de bu problem meydana gelebilir.

Hamilelik, hormonal değişimler yaşama, kızamık enfeksiyonu geçirme, bağışıklık sistemi bozuklukları ve iç kulak etrafındaki kemiklerde oluşan kırıklar gibi farklı durumlar da kulak kireçlenmesinin oluşması için risk faktörü durumlardır.

Kulak Kireçlenmesi İçin Hangi Doktora Gidilir?

Bu rahatzılığınla ilgilenecek ve tedavi uygulayacak uzmanlar Kulak Burun Boğaz uzmanlarıdır.



 Kulak Kireçlenmesi Belirtileri Nelerdir ?
         
  

Kulak Kireçlenmesi Nasıl Teşhis Edilir?

Kulak kireçlenmesi problemi yaşayıp doktora başvuran hastalara işitme testleri uygulanır ve ailesindeki bu hastalık hikayesi var mı diye araştırılır. Kulağın muayene ve test sonucuna göre kulak kireçlenmesi teşhisi konursa, tedavi nedenine göre değişir.

Kulak Kireçlenmesi Nasıl Tedavi Edilir?

Kulak kireçlenmesinin tedavisi ilaçlar ile ya da ameliyat ile yapılır. İlaç ile tedavilerde sodyum fluorid, kalsiyum ve vitamin D tabletleri kullanılmaktadır.

Kulak kireçlenmesi ameliyatla tedavi: Kulak kireçlenmesinde tercih edilen bir diğer tedavi yöntemi ise ameliyattır. "Stapedotomi" ismi verilen bu ameliyatta üzengi kemiğinin yerinden çıkarılarak onun yerine metal ya da plastik bir protez yerleştirilmesi durumuna dayanır.  Ameliyatın ardından birkaç gün süreyle baş dönmesi görülebilmektedir, bu nedenle yatak istirahatı yapılmalıdır.. Her ameliyatta olduğu gibi kulak kireçlenmesi ameliyatında da bazı riskler vardır. Bu nedenle iki kulakta da kireçlenme varsa öncelikle bir kulağın ameliyatı yapılmalı, ardından sonuca göre diğerine de ameliyat gerekip gerekmediğine karar verilmelidir.

İşitme cihazı kullanımı: Doktorunuz ameliyatı uygun bulmazsa, ilaçla tedavi de mümkün değilse işitme cihazı kullanımını önerebilmektedir. Bu cihaz, kulak kireçlenmesi rahatsızlığını gidermez ya da ilerlemesini durdurmaz.

Gingko Biloba: Gingko biloba ismindeki vitamin takviyesi, kulak içine kan akışını artırarak kulak kireçlenmesine şifa olabilmektedir.

Çörek otu yağı: Ağızdan alınma yolu ile ya da kulağa damlatma yolu ile çörek otu yağı kulak kireçlenmesini geçirmeye yardımcı olabilmektedir.

Not:Yayınlarımızdaki içerikler bilgilendirme amaçlı olup,en iyi tedavi yöntemleri için doktorunuza başvurunuz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar