Peynir Altı Suyu Nedir ? Peynir Altı Suyunun Faydaları Nelerdir ?



Çoğunlukla  tabak ve kavanoz diplerinde gördüğümüz peynir sonrası kalan beyaz suyun peynir altı suyu olduğunu bilmeyeniniz yoktur sanırım ? Peki peynir altı suyunedir? Peynir altı suyun faydaları nelerdir? Peynir Altı Suyu Nasıl Kullanılır ?
Metobolizmayı ve mideyi yenileyici etkisi olan peynir altı suyu hakkındaki detayları sizler için derledik. Peynir altı suyu ile ilgili merak edilenleri gelin beraber inceleyelim.

Peynir altı suyu peynir yapımının ardından peynirin dinlenmesi sonrası bıraktığı suya denilmektedir.

Daha sağlıklı olması açısından evde yapılan peynirin değerlendirilmesi daha iyi olacaktır. Bilinen bir gerçek de peynir altı suyunun etkili bir antibiyotik olduğu gerçeğidir.Peynir altı suyunun vücuttaki toksinleri atarak etkili bir kanser hücresi öldürücü etkisi olduğu da bilimsel verilerdendir. Doktorlar ise peynir altı suyunu laktoz alerjisi olan kişilerin kullanmaması gerektiğini vurguluyor.




 Peynir altı suyu kandaki şeker oranını dengelediği için  şeker hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği bir besin türüdür.

Spor yapanların, hamilelerin ve gelişim çağındaki çocukların tüketmesi gereken önemli bir besin kaynağı olan peynir altı suyu içerisindeki yüksek kalsiyum sayesinde iskelet sistemini onarır güçlendirir.

Kadınlarda görülen göğüs ve rahim ağzı kanserini engelleyici etkisi de vardır.
Yaşlılık dönemlerinde görülen kemik erimesinin nedeni bir süre sonunda kalsiyum mineralinin vücut tarafından enzimlenememesinden kaynaklanıyor.Hem kalsiyumu arttıran peynir altı suyu hem de bunun vücut tarafından emilmesini sağlamaktadır.

Doktorların vurguladığı bir bilimsel gerçek de Uzmanlar kemik suyu kadar etkili olan peynir altı suyunun da kemik kırılması ve incinmesinde  tedavi anlamında oldukça etkili olduğunu vurguluyor.

Kış aylarında görülen gribin tedavisinde de içerisine bal karıştırılarak tüketildiğinde oldukça etkili olabilmektedir.

İçerisinde bulundurduğu hylunorik asit cilt tabakısının yenilenmesine katkı sağlar.
Mide,şişkinlik ve hazımsızlık şikayetlerini ortadan kaldırır.
Yemeklerde ve hamur işlerinde de kullanımı oldukça yaygındır.
Gelişim çağındaki çocukların iskelet ve kas yapısını da güçlendirir.



peynir-alti-suyu-nedir-peynir-alti-suyu-kullanım-alanlari-nelerdir
Peynir Altı Suyu Nedir ? Peynir Altı Suyunun Faydaları Nelerdir?
                       
Peynir Altı Suyu Nasıl Değerlendirilir ?



Bir başka araştırılan konu ise 'peynir altı suyu nasıl değerlendirilirsorusudur? Peynir altı suyunu, bir sonraki peynir mayalama aşamanızda sütü kesmek için kullanabilirsiniz. Fermante sebze ve meyvelerin yapılış aşamalarında bu suyu kolaylıkla kullanabilirsiniz. 

Çorbaların içerisinde ise kıvam artırıcı olarak oldukça tercih edilmektedir. Suyu iyice süzdürüp klasik bir içecek gibi tüketerek yukarıda açıkladığımız birçok faydasından da yararlanabilirsiniz. Etinizi ise marine etmede kullanabilirsiniz. Bu etinizin yumuşacık olmasına lezzetli olmasına katkı sağlayacaktır. Poğaça, açma, ekmek gibi ürünlerin hamurlarının içerisine ilave edebilirsiniz. Hem büyükçe kabaracak hem de lezzetleri daha güzel olacaktır.

Aynı zamanda yüzlerinize sürerek  teninizin yumuşacık hale gelebilir.
Yüzü nemlendirme özelliği nedeniyle kozmetik sektöründe de oldukça kullanılmaktadır.

Çabucak bozulduğu için buzlukta dondurarak muhafaza edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar