Piksel Nedir ? Megapiksel Nedir ? Piksel ve Megapiksel Özellikleri Nelerdir ?

1-megapiksel-kaç-piksel-eder
Megapiksel Ne Demektir? 1 Megapiksel Kaç Piksel Eder ?




Piksel Ve Megapiksel Nedir ?




Bir megapikselin karşılığı bir milyon pikseldir ve günümüzde çözünürlük kalitesinin bir göstergesi olarak bilinmektedir. Bu terim dijital kameralar için kullanılmaktadır. Bir piksel ekrandaki ufak bir kare olup, o kadar küçüktür ki nokta olarak görünmektedir. Ekrana büyüteçle bakıldığında kolayca görülebilen bu kareler veya noktalar ızgara şekli görünümündedir. Ekran görüntüsünü oluşturan piksel ya da noktalar çözünürlüğü veya görüntüyü netleştirir. Büyük sayıdaki nokta veya pikseller, görüntünün daha fazla rafine edilmesini sağlarken; bu durum da, daha yüksek ve gerçeğe yakın görüntü çoğaltımı ile sonuçlanmaktadır.Piksel nedir , megapiksel nedir ?

Dijital kameralara bakıldığında, resim kalite kapasitesi megapiksel olarak ölçülmektedir. Örneğin 3.1 megapikselli bir kamera , 3.145 x 728 piksele eşit 2048 x 1536 çözünürlükte fotoğraf çekebilmektedir. Özetle, ortaya çıkan görüntü 3.1 megapiksel ya da üç milyondan fazla noktadan
oluşacaktır. 

Yazıcılar DPI kalitesini ölçer ( inç başına nokta sayısı ). Yalnızca 300 DPI kapasitesine sahip bir yazıcı 3.1 megapiksel görüntüyü kendi yüksek kalitesinde basamayacaktır. İnce detayları çıkarmayacaktır. Bunun yerine görüntü taşlı görünebilecektir. Fotoğraf çıkarmak isterseniz, yazıcının dijital fotoğraf makinenizin özelliklerine çok uygun olduğundan emin olmanız gerekmetedir.

Megapiksel Ne Demektir? 1 Megapiksel Kaç Piksel Eder ?
Piksel Ne Demek? Megapiksel Ne Demek ?

Piksel nedir? Fotoğraftaki her bir görüntü noktacığı piksel olarak adlandırılmaktadır, çözünürlüğü tanımlamak içinse pixel ya da megapixel gibi terimler kullanılmaktadır. Megapiksel nedir? bir Megapiksel ise bir milyon piksele karşılık gelmektedir.

Megapiksel Kısaltması Nedir ? 

Megapiksel kısaltma olarak MP şeklinde tanımlanmaktadır.

Megapiksel Nasıl Yazılır ?


Megapiksel nasıl yazılır sorusuna cevap olarak :Türkçe de megapiksel olarak yazılır ingilizcede yazım karşılığı ise : megapixel dir.

Fotoğraf Baskıları Kaç Megapiksel Olmalı ?

Gereksinimlerinizi karşılamak için gereken megapiksel sayısı kameranın hangi amaçla kullanılacağına ve ne boyutta baskılar istendiğinize bağlıdır. Çözünürlük ne kadar yüksek olursa (ya da megapiksel değeri ne kadar büyük olursa), 8×10 gibi büyük boyutlarda yüksek çözünürlüklü baskılar çıkarmak açısından fotoğraf makinesinin daha fazla esnekliği olur.

8×10’a kadar olan boyutlardaki resimleri çıkarmayı  planlıyorsanız, fotoğraf uzmanları 4-5 megapiksel çözünürlüğe sahip bir kamerayı ya da  yaklaşık 2500 x 2000 çözünürlüğü önerirler. 12×16’ya kadar olan baskılar için 3200 x 2400 ya da daha iyi çözünürlük aramalısınız; 6 megapixel bir kameraya veya daha fazlasına.

 Bir karşılaştırma olarak birçok profesyonel, büyük basılı görüntülerde dahi maksimum çözünürlük ve netlik için 11 megapiksel dijital kameralar kullanmaktadır. Yalnız genişlemeleri basmayı planlamıyorsanız, ihtiyacınızdan daha fazla megapiksel almamak sizin elinizde.

Yorum Gönder

0 Yorumlar